Yesilwebhiz adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
1.10 ( benim faiz oranım kredi kartı ) ve ciddi anlamda işimi görebiliyor +250 bin civarında 3 kartta limit mevcut ancak lazım olur diye normal taşıt kredisi üzerinden bir örneklendirmek gerekirse;
4 ay önce sıfır bayiden araba çıkarttım %50i kredi olmak üzere 530 bine. Şuan aracın ikinci eli 630 bin civarlarında. (%1.99 faiz oranı)
4 ayda yemiş olduğum faiz oranı 21K civarlarında ama aracın değeri 100 bin arttı yani +75-80 bin kardayım aslında.
Karda olmamın tek sebebi borçla almış olmam yoksa gidip 530 bini nakit olarak verseydim tabii ki zarardaydım ben alırken 500 bin olan araçlar şuan 700-720 bandında geziyor.
Demek istediğim aslında alınan kredi kartı yada krediyi tam olarak nasıl değerlendirildiği gidip günlük harcamalarınıza alışverişlerinize kullanırsanız evet sonucunda dediğiniz yola çıkabilir ancak mantıklı kullanılırsa aslında bir kazanç kapısı gibi şuan aracı satsam krediyi kapatsam ortalama 75-80 bin civarında param olmuş olacak.
Tabii benim düşüncem bu katılan olur katılmayan olur o ayrı konu.
