Arkadaşlar 3+1 bir dairemiz var 3 senelik bir kiracımız 3.5k ödüyor şu an.(4-5 ay önce 1.5k alıyorduk) 1.5k aldığımız zaman piyasa 4-5k idi şu an piyasası 9k falan temmuzda 5k yapmak istiyoruz. O zamana piyasası bir 10-11k olur diye düşünüyorum. Şimdi biz bu zammı yaptığımızda kiracı çok fazla bulmuştu zar zor orta yolu bulduk. Bir dahaki zammı enflasyon oranına göre yaparız dedi biz tabi bir şey demedik. Yüksek ihtimal bu zammı teklif ettiğimizde kabul etmeyecek nasıl bir yol izleyebiliriz.
Not : kiracı zaten yarı fiyattan ucuza oturuyor tek dairemiz var burada gelip insaf şöyle böyle demeyin her şeye %200-300 zam geliyor. Bunun sorumlusu ne biziz ne kiracı.
Kiracı Hakkında
98
●6.220
- 02-01-2023, 23:48:10
- 02-01-2023, 23:51:50Hocam artık yasal olan yüzde 25 oldu. Karşı tarafın sinirlerini zorluyorsunuz. En sonunda davalık olacaksınız. Tek geliriniz orası mı yani? Bu iş böyle devam ederseniz mahkemeye kadar gider, en sonunda da kaybeden siz olursunuz şimdiden uyarayım. Yıl içinde bu kadar değişken zam olmaz. Karşı taraf açısından da düşünün. Sadece Karşı tarafı düşünün demiyorum, Karşı tarafı DA düşünün.
- 02-01-2023, 23:52:07kontrat devam ediyorsa %25ten bir tık fazla yapamazsın.Eğer yaparım diyorsan ve kiracı kabul etmiyorsa tahliye davası açarsın,kiracı bu süreçte sana %25zamlı öder.Dekontu da delil olarak saklayıp mahkemede sunar.2 yılın sonunda avukata verdiğin para ile kalırsın hocam
- 02-01-2023, 23:55:18Sanki evin değer kaybediyormuş gibi konuşuyorsun, madem memnun değilsin açarsın tahliye davasını beklersin sonucunu. 1,5 içerisinde %100ün üzerinde birinci zam ve ikinci dönemde bir %50 zam daha yapmaya çalışıyorsun. Yasal oran temmuz 2023'e kadar %25, isterse o kiracı o evi boşalttıktan sonra senden o paraları söke söke alır, aklında olsun. Avukatlara sorabilirsin, hiç bir konuda haklı değilsin. Maalesef bu dönemde ne kiracıyı, ne de ev sahibini koruyan bir sistem var. Mecburen katlanacaksın.
- 02-01-2023, 23:55:47Hocam zor bir durum iki taraf içinde ama hileye başvurma çık ben oturcam vs 9-10 ay kollayıp daire başka kiracı aldığını ispat ederse 1 yıllık kira bedeleni peşinen ödüyorsun dava açarsa. Orta yolu bulmakta fayda var.
Senin düşündüğün gibi olsa eğer herkes karakolluk olur 😂
umarım orta yol bulunur