• 19-11-2022, 17:02:39
    #10
    SayfaSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    adam güzelce ve doğru olanı yazmış. sizin yazdığınıza bakın
    doğru yazdığını düşünsem, yazdığım şeyi yazmazdım değil mi? dünyanın her yerinde hak olanı ülkenin ekonomik durumuna bağlamak doğru değil. zimbabwe'de bile vardır belki okullarda ücretsiz yemek dağıtılması.
    yaşını bilmiyorum, eğer çocuğun varsa kendini bu beslenme çantasını getiren çocuğun babasının anasının yerine koy. eğer çocuğun yoksa doğrudan o çocuğun yerine koy.
  • 19-11-2022, 17:02:54
    #11
    nasirjones adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kur korumalı mevduata hazineden milyarlarca TL akıyorken iyi, mazlum halkın çocuklarının beslenmesini devlet karşılasın diyince "ama devlet her şeyi yapmamalı yhaaa". Hadi ordan derler adama.

    Cengiz'e para var, mevduatçılara para var, ihalelere para var ama bu çocuklara yok mu? Kaldırın kur korumalı mevduatı, o kaynağı bu çocuklata akıtın hadi yüreğiniz varsa ama yetmez. Daha zengin daha zengin yapılacak, orta sınıf bitirilecek, yolsul sınıf zaten yerin dibinde.
    Çocuklara bir öğün yemeği yük görenlere gerekli cevap verilmiştir. Eline sağlık, konu kilit.
  • 19-11-2022, 17:04:20
    #12
    yalnizyargic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Nasıl ki zorunlu askerlik görevinde askerlere iaşe sağlanmakta ise 12 yıllık kesintisiz eğitimde zorunludur ve bu öğrencilere devlet yiyecek temin etmelidir ,sosyal devlet ilkesi olarak çocuklarımızı rahat bir şekilde gelecek sağlamalıyız.Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

    Özel okullarda aileler yemek parasını ödeyerek çocuklara yemek alabilir iken.



    https://twitter.com/simlisueellen/st...07580211187714
    Eşit koşullar olmadığına kesinlikle katılıyorum, her çocuk eşit imkanlarda olmalı.
    Ama sana şöyle bir örnek vereyim benim oğlum özel okula gidiyor. 3 tane birinci sınıf var mevcutları 17-18 kişi yani toplasan 60 kişi yok her sınıfta 1 sınıf öğretmeni 1 yardımcı öğretmen var. 2 tane branş ingilizce öğretmeni var vs. vs. Yemek düzeni sağlamakta çok etkili oluyor bu durum, peki devlet okullarında sınıflar kaçar kişi yeterli öğretmen var mı ? O kadar öğrenciyi kim organize edecek yemek giriş çıkışları vs vs. önce bunların düzeltilmesi lazım. Sınıf mevcutlarının azaltılması, öğretmenlerin yeterli sayıya getirilmesi vs.
  • 19-11-2022, 17:07:13
    #13
    Her gün daha ne kadar kötü bir durumla karşılaşacak bu insanlar demekten usandım cidden benim ihtiyacım yok ama ihtiyacı olan o kadar insanlar varki yani bu görmezlikten gelinemez yapılan çok büyük hak ama kime ne anlatıyoruz

    Telefonum : Xiomi Redmi Note 8 Pro
  • 19-11-2022, 17:14:16
    #14
    yalnizyargic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam parası olan aileler çocuklarına özel okullarda yemek parasını dahil ederek hizmet almaktadır , ya ülkenin genelinde evini zor geçindiren bu kadar insan var iken , sizce bu şekilde olması adalet olur mu ?

    Allah kimseyi kötü duruma düşürmesin ama ülkede çok fazla yoksul insan var.1 öğün vermek büyük devleti yıkacak değildir herhalde.
    Ben mevcut ekonomik durumda bu uygulama için yorumumu belirttim. Yoksa ücretsiz öğün verilmesi tabiki güzel olur. Gönül isterdi ki çoğu sosyal hak ücretsiz sağlansın.
  • 19-11-2022, 17:27:16
    #15
    Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben mevcut ekonomik durumda bu uygulama için yorumumu belirttim. Yoksa ücretsiz öğün verilmesi tabiki güzel olur. Gönül isterdi ki çoğu sosyal hak ücretsiz sağlansın.
    O kadar israf varken böyle bir fikir belirtmeyiniz.
  • 19-11-2022, 17:28:44
    #16
    --- Normal şartlar altında yapılması gerektiğine inandığımı yazıyorum. Mevcut düzen içindeki usulsüzlükleri göz ardı ediyorum.

    Güzel bir söz var; cevher baskı görünce mücevher olur. Öğrencilik yılları bireyin kendi ayakları üzerinde durmaya başlaması gerektiği yıllardır. Eğer baskıyı azaltır, hayatını inanılmaz kolaylaştırırsan asla içindeki cevheri çıkaramazsın. Öğrenci kardeşlerimin anlamakta zorlandığı konu, herşeyin kolay olmasını istiyorlar. Ben üniversiteye okumak için gidiyorum, benim görevim okumak, benim karnımı doyuracaksınız. Malesef yaşadığımız düzen içinde öyle bir hayat yok. Sorumluluk almalı, gerekirse yıpranmalı ve hayatta kalacak kadar çabalamalıyız. Evet aileniz sizi gençliğiniz boyunca üniversite için şartlandırıyor, üniversiteyi kazandığınızda herşeyin tamam olacağı ve keyifli bir yaşam süreceğine inandırıyor ama bu gerçekten uzak bir durum. Hayatın her evresinde çeşitli zorluklar var.

    Üniversiteye gittiğinizde ailenizden "kurtulduğunuzu" düşünüyorsunuz, mesela KYK'dan kredi çekiyorsunuz, keyfi harcamalarda bulunuyorsunuz, ödemeye gelince, borçlar silinsin diyorsunuz. Kredi çekiyorsunuz arkadaşlar. Hibe, burs almıyorsunuz.

    Gıda olayına gelince;
    Üniversite için;
    Bir çok üniversite bunu uyguluyor. Zor durumdaki öğrenciler tespit edilmeli en az 3 öğün sağlıklı beslenebilecek şekilde gıda yardımı yapılmalı. Ancak bu bir kolaylık olarak sunulmamalı, gerçek anlamda ihtiyacı olan öğrencilere karşılanmalı.

    İlkokul, ortaokul, lise için;
    Ayrı istisna uygulanmalı, ailesi zor durumda olan öğrenciler için ailesine gıda yardımı yapılmalı ve denetlenmeli. Denetlenmeli çünkü; gıdanın ev içinde tüketildiği, çocukların bundan faydalandığı ve ebeveynlerinin gıdaları marketlere vs. satarak çocukları madur etmediğinden emin olunmalı.
  • 19-11-2022, 18:56:22
    #17
    Uzun süredir bunu savunuyorum. Çocuklara okulda kahvaltı ve öğle yemeği verilmeli.
    Böyle ekonomik krizler beslenemeyen çocuklar demek.
    Kötü beslenen çocukların boyu ve zekası güdük kalır.
    20 sene sonra ülkenin zeka ortalamasının düşmesini istemiyorsak çocuklara okulda protein ağırlıklı dengeli en az 2 öğünü devlet vermeli.
  • 19-11-2022, 19:03:15
    #18
    kesinlikle verilmeli çok zor durumda aileler var
    beslenmesine bir şey koyamayan çocuğun diğer arkadaşlarının yediklerini görünce etkilenmesi doğal.
    çocuk bu, imrenir kendini kötü hisseder .
    Kalıcı psikolojik etki bile bırakıyor olabilir.

    He, biri de çıkar paraları yoksa okumasın bile diyebilir o da ayrı konu.