Avm otoparklarına ilk 3 saat ücretsiz mi?
16
●610
- 14-10-2022, 16:33:19Arkadaşlar gerek avukatlara sordum gerek internetten baktım Türkiyede avmlerde ilk 3 saat otopark ücretsizmiş sanırım. Bunu yeni öğrendim yaşadığım şehirdeki avmlerde 20 dk kalsam bile 10 tl ücret talep ediyor hemen. Araştırdığıma göre avmlerin kapalı otoparkı ilk 3 saat ücretsizmiş. Zaten gittiğim avm de aynı tarifeyi uyguluyor ama 125 tl gibi alışveriş limiti uyguluyor. 125 tl yi geçince ilk 3 saat ücretsizmiş onların tarifeye göre. Ama yasaya göre ilk 3 saat ücretsiz olduğu yazıyor. Ben yemek yemeye gidiyorum 20 dk kalıyorum 10 tl otopark ücreti alıyorlardı. Artık yaptığınız yasal değil diyerek otopark ücretini reddetmeyi düşünüyorum. Olayın aslı nedir acaba? Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
- 14-10-2022, 16:34:23
- 14-10-2022, 16:40:29Avm otoparkı ücretli mi oldu ? Kagıt havluları kaldırdılar dünyayı kurtarmakmiş öyle diyorlar için sıra otopark ücretinde sanırım.
Ortak alanların masrafını zaten mağazlardan çıkarıyorlar birde ortak alandan kar elde etmeye yada kısmaya çalışıyorlar ama ortak alan parasını söke söke fazlasıyla alıyorlar mağazalardan. - 14-10-2022, 16:43:12sakarya'da da arabamı yola bıraktım yarım saat sonra gittim 30 cm uzunluğunda bir makbuz. Otopark ücretini ödemediğim için cezalı olarak talep ediyordu.. Bilmem nerenin vakfı imiş..Mücahit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında 2-3 lira birşeydi bilsem tekniğini öderdim. orda biryerlere bilet falan basılması lazımdı.. yani sakaryada da Ada center, Serdivan AVM Bonkör belediye zalım. - 14-10-2022, 16:52:41Nüfüsun yoğun olduğu ve otopark ihtiyacının olduğu yerlerde insanlar avmye gitmese bile arabasını avmye çekip işini halletmeye gidebiliyor. Yani yasak mı bilmiyorum ama buna önlem için 3 saat ücretsiz olması ve bunun belirli bir alışveriş limiti dahilinde olması bence mantıklı.