@Sigma; birkaç sene önce ben de çizdirmeye karar vermiştim. 3 nesil ameliyat yöntemi olduğunu söylediler. 1. Nesil en eski yöntemmiş. 1. Nesil yöntemde ameliyat süresi daha uzun sürüyormuş. Ayrıca iyileşme süresi de birkaç hafta. En ucuzu bu yöntem. Ameliyattan sonra yanma, batma daha çok oluyor. Ayrıca mikrop kapmaması için daha çok dikkat etmek gerekiyor. 2. Nesil ameliyat, 1. Nesil'e göre daha kısa sürüyormuş. İyileşme süreci daha hızlı. Yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta içinde iyileşiyorsunuz. 1. Nesil ameliyata göre biraz daha pahalı. En yeni ameliyat yöntemi 3. Nesil olan. Bu yöntem ile amaliyat olduğunuzda yaklaşık 10 dakika içinde ameliyat bitiyormuş. Ameliyattan sonra da 1-2 gün gözünüzü korumanız yeterli. En pahalı ameliyat yöntemi bu.
Fakat hangi nesil ameliyat yöntemi ile ameliyat olmak istediğinize siz karar veremiyorsunuz. Öncelikle farklı cihazlar ile ölçüm yapıyorlar. Kornea kalınlığınızı falan ölçüyorlar. Benim korneam yeterli kalınlıkta değilmiş. Bu yüzden çizdirmeye uygun bulunmadı. Mesela siz ölçüm yaptırırsınız, sizin 1. ve 2. nesil ile ameliyata uygun çıkabilir.
Eğer iş güvenliği gözlüğü takmanızı gerektiren / gerektirecek bir işte çalışıyorsanız çizdirmemeniz daha iyi olacaktır. Benim çalıştığım yerde iş güvenliği gözlüğü takma zorunluluğu getirilmişti. Eğer gözlerimi çizdirmiş olsam günde 8 saat iş güvenliği gözlüğü takmak zorunda kalacaktım. Gözlükten kurdumdum diye sevinemeyecektim bile