• 17-09-2022, 19:26:06
    #1
    Siyasi yorum yazacaklar lütfen hiç konuya dahil olmasın. Bu konunun amacı hepimizin milli güvenliğini ilgilendiren bir durum hakkında bilgilendirme yapmaktır. Gerçekten önemli bir bililendirme olduğu için moderetör arkadaşlardan, konuyu değil siyasi yorumları silmelerini rica edeceğim. Hangi partiden olursanız olun seçim yaklaşıyor ve bunula birlikte her ortamda ülke çıkarını bile hiçe sayan yalan bilgiler uçuşuyor. Ülkelerde seçim kazanmak için savaş bile çıkarılabilir. (Arjantin - İngiltere Savaşı, ) Bunun tarihte bir çok örneği vardır. Bu nedenle önümüze koyulan siyasi çıkar amaçlı yalanlara, oyunlara karşı dikkatli olmak durumundayız. Bir parti için değil ülkemizin menfaati için DOĞRU bilgilere sahip olmak durumundayız. Bu tarz durumlar ise sahip olduğumuz tek güvenilir kaynak Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanmış ULUSLAR ARASI RESMİ ANLAŞMALAR`dır. Güvenilir kaynak kimsenin hüsnü kuruntusu değildir olamaz. Uluslar arası anlaşmarmaları bilmeyen bir halkı kandırma kendi kutsal kitabını okuyamayan okuduğunu da anlamayan adama cennetten toprak satmak kadar kolaydır.

    Yabancı devletlerde zaman zaman x siyasetçinin söylemlerine direkt yada dolaylı olarak destekleyici açıklamalar, haberler yapabilirler. (Fonlanan haber siteleri vb.) Bu düşman devletlerin ulusal çıkarları gereğidir. Düşman işini yapacak bizde millet olarak işimizi yapacağız. Bu açıklama dahilinde hepimiz hakkımızı bilelim, farklı fikirlere ideolojilere, dinlere sahip ama vatanını seven bireyler olarak milli menfaatlerimizi koruyabilelim.

    1951 CENEVRE SÖZLEŞMESİ
    32 .Madde
    1. Taraf Devletler, ülkelerinde yasal olarak bulunan bir mülteciyi, ulusal güvenlik veya kamu düzeni ile ilgili sebepler dışında sınır dışı edemeyeceklerdir.
    1. Böyle bir mültecinin sınır dışı edilmesi, ancak ilgili yasal sürece göre alınmış bir karara uygun olabilir. Zorunlu ulusal güvenlik nedenlerinin, aksine bir uygulamayı gerekli kıldığı haller dışında, mültecinin, durumunu açıklaması için delil sunmasına, temyiz etmesine, bu amaçla yetkili bir makamın ya da, yetkili makamın özel olarak atayacağı bir kişinin veya kişilerin önünde temsil edilmesine izin verilecektir.
    2. Taraf Devletler bu gibi bir mülteciye, diğer bir ülkeye yasal olarak kabulünü sağlayabilmesi için makul bir süre tanıyacaklardır. Taraf Devletler, bu süre içinde, gerekli gördükleri içişleriyle ilgili herhangi bir önlemi alma hakkını saklı tutarlar.
    33. Madde
    1. Hiçbir Taraf Devlet, bir mülteciyi, ırkı, dini, tâbiiyeti, belli bir sosyal gruba mensubiyeti veya siyasi fikirleri dolayısıyla hayatı ya da özgürlüğü tehdit altında olacak ülkelerin sınırlarına, her ne şekilde olursa olsun geri göndermeyecek veya iade (“refouler”) etmeyecektir.
    2. Bununla beraber, bulunduğu ülkenin güvenliği için tehlikeli sayılması yolunda ciddi sebepler bulunan veya özellikle ciddi bir adi suçtan dolayı kesinleşmiş bir hükümle mahkum olduğu için söz konusu ülkenin halkı açısından bir tehlike oluşturmaya devam eden bir mülteci, işbu hükümden yararlanmayı talep edemez.

    Evet arkadaşlar, bu konudan sonra sosyal medya siyasi çıkar için yayılan bütün milli menfaatimizi, vatanımızın milli güvenliğini tehlikeye atan kişi, kurum ve yapılara karşı bilinçli olmanız dileğiyle. Türkiye`nin mültecileri gönderebilmesi içinn tüm şartlar ve koşullar uygundur. İster kalmalarını destekleyin ister gitmelerini. Ama uluslar arası hukuka göre gönderme hakkımız vardır ve bu koşullar sağlanmıştır. Bunun bilincinde olun. Sadece 32. Maddede yer alan Taraf Devletler, bu süre içinde, gerekli gördükleri içişleriyle ilgili herhangi bir önlemi alma hakkını saklı tutarlar. ibaresi bile içini istediğiniz gibi doldurabileceğiniz bir ibaredir.


    Güncelleme : Bazı arkadaşların yanlış anladıklarını fark ettim. Bu nedenle açıklama ihtiyacı doğdu.
    1- Bir ülkenin demografik yapısı ana güvenlik ve istikrar temellerinden biridir. Türkiyenin şuanda %10 u mültecidir ve demografik yapı milli güvenliği gelecekte tehlikeye atacak boyuta ulaşmıştır. Bu nedenler iki madde de belirtilen güvenlik durumu oluşmuş ve mültecileri sınır dışı etme hakkı doğmuş bulunuyor.
    2- Mevcut rejim GENEL AF ilan etmiş, herkese ülkesine dönme çağrısı yapmıştır. Danimarka, Hollanda gibi ülkeler bu affa binaen mültecileri sınır dışı edip geri yollamaktadır.
  • 17-09-2022, 19:30:45
    #2
    mültecileri denizde batıran yunan'a savaş açsınlar o zaman
  • 17-09-2022, 19:33:33
    #3
    delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    mültecileri denizde batıran yunan'a savaş açsınlar o zaman
    Anlamamız gereken bu, Yunanistan`ın ve İspanya`nın sürekli yaptığı katliamlara rağmen göz yuman yabancı devletler, konu Türkiye olunca, neden hakklarımızı görmezden gelen kişiler ile aynı açıklamayı yapıyorlar? Tam olaran bunu görebilmeniz için yazdım. Uluslar arası hukuka göre Türkiye`de mülteciler gönderilebilir.
  • 17-09-2022, 19:39:12
    #4
    Hocam bu kadar şeyi nasıl yazdınız
  • 17-09-2022, 19:50:21
    #5
    ZyDn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam bu kadar şeyi nasıl yazdınız
    Yalan bilgi yaymak için adamlar neler yazıyor. 1 kova tezeği temizlemek için 10 kova su gerekiyor malesef.
  • 17-09-2022, 21:40:46
    #6
    Siyasi yorum yasak ise, siyaset olmadan çözmeye çalışın bakalım çözebilecek misiniz. Hadi iyi sözleşmeler
  • 17-09-2022, 21:46:15
    #7
    33. Madde elimizi kolumuzu bağlıyor.
    Orada açıkça yazıyor kamuya tehdit oluşturan bir suçtan hüküm hiymedikçe hiç bir mülteci hayati tehlike içinde olacağı bir ülkeye gönderilemez. Suriyelilerden ve Afganlardan suça karışmayanları gönderemeyiz demek. Çünkü Esat ve Taliban bunları kesmek için bekliyor.

    1)Yapılması gereken 2 şey var. Vatandaşlığa kabul prosedürünü sıkılaştırıp hükümetin elinden alacak net bir anayasal düzenleme yaparak sığınmacıların vatandaşlığa geçişini engellemek. Sığınmacılara da çocuklarına da vatandaşlık verilmesinin önüne geçilmeli.

    2) Rahatlarını bozarak gönüllü olarak geri dönmeleri sağlanmalı.. Ulaşım özgürlükleri kısıtlanmalı, sağlık hizmetlerinden faydalanmaları engellenmeli, iş yeri açma ve mülk edinme hakları kısıtlanmalı, sigortasız çalışmaları halinde sınırdışı edilmeliler, kavgaya darp taciz ya da herhan bir şekilde soruşturmaya uğramaları halinde aileleri ile sınırdışı edilmeliler. Yani yaşam halkı dışında hiç bşr hak garanti edilmemeli.
  • 17-09-2022, 21:51:40
    #8
    digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    33. Madde elimizi kolumuzu bağlıyor.
    Orada açıkça yazıyor kamuya tehdit oluşturan bir suçtan hüküm hiymedikçe hiç bir mülteci hayati tehlike içinde olacağı bir ülkeye gönderilemez. Suriyelilerden ve Afganlardan suça karışmayanları gönderemeyiz demek. Çünkü Esat ve Taliban bunları kesmek için bekliyor.
    Bununla beraber, bulunduğu ülkenin güvenliği için tehlikeli sayılması yolunda ciddi sebepler bulunan veya

    Sizin dediğiniz kısım veya bölümü hocam, arada kocaman bir "veya" var. Bu ibareyi hayal gücünüze bırakıyorum. Şuan Türkiye`nin demografik yapısı bozulmuş ve güvenliği 1. derecede tehlikeye girmiş demektir. Ülke demografikleri ülke güvenliğinin ana esaslarından biridir. Nufusun 10`da 1 i değişmiştir.
  • 17-09-2022, 22:00:01
    #9
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bununla beraber, bulunduğu ülkenin güvenliği için tehlikeli sayılması yolunda ciddi sebepler bulunan veya

    Sizin dediğiniz kısım veya bölümü hocam, arada kocaman bir "veya" var. Bu ibareyi hayal gücünüze bırakıyorum. Şuan Türkiye`nin demografik yapısı bozulmuş ve güvenliği 1. derecede tehlikeye girmiş demektir. Ülke demografikleri ülke güvenliğinin ana esaslarından biridir. Nufusun 10`da 1 i değişmiştir.
    oradaki metnin hukuki tercümesi şudur.
    bir devlet mültecilerin ülke güvenliği için tehlike oluşturduğuna inanıyorsa sınır dışı edebilir.
    ancak hiç bir mülteci etnik dini siyasi necenlerle hayatının tehlikeye gireceği bir ülkenin sınırına bırakılamaz.
    bunun istisnası mahkemede hüküm giymiş toplumu tehdit eden suça karışan mültecilerdir.

    yani suriyeli sığınmacıları ülkeye tehdit oluşturuyorlar diye sınır dışım edebilşrsin ama esat ın suriyesine gönderemezsin.
    alacak 3. bir ülke bulursak ancak oraya gönderebiliriz.