// Online C compiler to run C program online
#include <stdio.h>
int main() {
int enf, ay=240, x=1,y,z=0,a;
printf("ilk kira ne kadar;");
scanf("%d", &y);
printf("enflasyon alto ayda yuzde kac olsun;");
scanf("%d", &enf);
while (x<ay)
{
for(a=0; a<6; a++)
{
z=z+y;
printf("%d. ay sonunda odenen toplam para %d\n",x, z);
x++;
}
printf("\n\n");
y = y*enf/100 + y;
printf("\n sonraki alti ay odenecek kira %d\n\n", y);
}
return 0;
}https://www.programiz.com/c-programm...line-compiler/ bu siteden çalıştırabilirsiniz sola kodları yapıştırın run deyin sonra ilk kirayı yazıp entera basın sonra 6 aylık enflasyonu yazın entera basın hepsi çıkıyor.
TOKİ projesi : Enflasyona göre 20 yıl sonra toplam ne kadar ödeyeceğiz?
84
●7.334
- 14-09-2022, 16:34:09Merhaba arkadaşlar TOKİ için 600 bin liraya ev sahibi diye başlatılan projenin gerçeklerini anlatmak için ufak bir kod hazırladık. Kod ile ilk etapta başlangıç taksiti yazıyorsunuz sonra 6 aylık enflasyonu yazıyorsunuz ( ben ortalama yüzde 10 yazdım ) size toplam ödeyeceğiniz taksitler ve 234. ay sonundaki toplam miktar ve taksiti çıkartıyor. Toplamda 6 milyon lira ödeniyor ve son taksitler 102 bin tl kadar oluyor. Siz dilerseniz 6 aylık enflasyona yüzde 0.0001 yazarak hesaplayın ben ortalama bi değer yazdım bu çıktı yüzde 5 son 11 yılın ortalaması. yüzde 5 yazdığımızda bile 2 milyon 300 bin küsürlerde bir ödeme çıkıyor eve toplam.
- 14-09-2022, 16:37:22Üyeliği durdurulduDüşmesini sağlayacak tek bir neden var mı kiGokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-09-2022, 16:37:33sanayi projesinde memur maaşlarına endekslenmiş. yaptığınız hesap hatalı.