• 28-08-2022, 23:23:52
    #19
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Yıllardır ilaç kullanıyorum ritalin bile ciddi anlamda değiştiriyor hatta su an olan bazı ilaçları canlı bombalara veriyorlar yüksek dozda. Yıllardır kullanıyorum bide araştırmama göre kullananlarda ciddi intihar oranı artıyor tabi bu yanlış ilaç yazımı sonunda olan şeyler. o yüzden özele gitse daha iyi.

    Şöyle diyim sana biri yüksek mg ritalin alsa bütün korku algısı bozuluyor çok fazla özgüven veriyor yani ilaçlar bambaşka biri yapıyor tehlikeli yani

    English adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öyle bir şey yok.Öyle bir şey olsa piyasadan çekilir ilaçlar.İlaçların yan etkileri kişiden kişiye değişir. Öyle bir durum oluşunca doktor ilacı kesebilir. O durum gayet normaldir zaten.
  • 28-08-2022, 23:26:52
    #20
    TopalPiyade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yıllardır ilaç kullanıyorum ritalin bile ciddi anlamda değiştiriyor hatta su an olan bazı ilaçları canlı bombalara veriyorlar yüksek dozda. Yıllardır kullanıyorum bide araştırmama göre kullananlarda ciddi intihar oranı artıyor tabi bu yanlış ilaç yazımı sonunda olan şeyler. o yüzden özele gitse daha iyi.

    Şöyle diyim sana biri yüksek mg ritalin alsa bütün korku algısı bozuluyor çok fazla özgüven veriyor yani ilaçlar bambaşka biri yapıyor tehlikeli yani
    Hocam ben 15 yıldır kullanıyorum öyle bir şey varsa ilaç kesilmesi lazım.Bende rivoclon kullanıyorum.Ritalin yok zaten şu an concerta var. Ben yurtdışı ilacı bile kullandım. Ağır anksiyete hastasıyım.Aynı zamanda tourette sendromuyum.Bazı ilaçlar o tür şeyler yapar.Bu tür durumlarda ilaç kesilir.Bu tür şeyler binde bir yaşanır. Zaten bu tür testlerden geçer ilaçlar piyasaya çıkmadan.
  • 28-08-2022, 23:32:54
    #21
    Kendimi haklı çıkarma çabasında değilim kesinlikle lakin şöyle bir durum söz konusu kişi devlet hastanesine gittiğinde uzun bi süreç geçirir.
    anlatmak istediğim kişi ilaçları kafasına göre bırakırsa ya da doktor kontrolü dışında kullanım sağlarsa düşüş denen olay yaşar.

    düşüş demek
    hapın yoksunluğu sonucu berbat yaşamama hissi vermesi. Toplum bilinçli değil inan değil.

    mesela ritalin kullanan arkadasım vardı almadığında bayılmış gibiydi.

    Uyuşturucu uyarıcı kategorisinde olan kırmızı reçeteli ilaçlar oldukça tehlikeli bu tehlikeden kastım toplumun bilinçsizliği.
    kafasına göre bırakmak isteyen oluyor mesela ben bizzat düşüşünü yaşadım için biliyorum intihara meyil oluyor
    ve ek olarak bir yakınım psikatrik tedavi görüyordu basladı 3 4 ay sürdü kendi kafasına göre bırakmıs ve intihar etti.
    yani senin psikolojik sorunun var diyelim ilaç kullanıyorsun bastırıyorsun bıraktın an o psikoloji üstüne bide hapın yoksunluğu biniyor.
    toplumda çok bilinçsiz adam var. o yüzden her zman ulasabileceği bir doktoru olması lazım ki daha verimli olsun
    selametle
  • 28-08-2022, 23:36:34
    #22
    Arkadaslar bi is yapiyorum biri beni izlerken titriyorum konuşurken unutma cumle kuramama vs ilacla duzelmez mi bu
  • 28-08-2022, 23:39:01
    #23
    Devlet hastanesinden randevu alabiliyor musun hocam o da var ?
  • 29-08-2022, 00:25:37
    #24
    Yıllarca bir çok doktora gittim 8. yılda devlet hastanesinde bir meleğe denk geldim. Şans işi
  • 29-08-2022, 00:42:45
    #25
    Hocam yaşınızı bilmiyorum ama verilen ilaçlara dikkat edin iş hayatınızı etkileyebilir. Bana ufak yaşımda ders calısmıyorum diye kırmızı receteli ilac yazmıslar annem almaya giderken bi kadın anneme sakın alma daha kötüye gidiyor birde ileride karşısına çıkıyor demiş. Yakın zamanda memuriyete atandım sağlık kurulundaki doktorlar bana bunu sordular ilacı alıp kullanmadığım için sonrasında bir test çözdürdüler sorun olmadığı anlaşıldığı için kuruldan geçtim. Dikkat etmenizde fayda var. Bende özeli öneririm hem bu konuda daha dikkat ediyorlar hemde hastayla daha iyi ilgileniyorlar.
  • 29-08-2022, 04:51:14
    #26
    Devlet hastanesine asla gitmeyin. Yarardan çok zararı olur. Özel hastaneye gidemiyorsanız, büyük üniversite hastanelerine gidin.
  • 29-08-2022, 09:27:01
    #27
    bi kere gittik yüzüne bile bakmadan şaaak diye 1 yıllık rapor yazdı gönderdi iç iç kudur diyorlar bi tane çirkef psikoloğ vardı her işi yokuşa sürüyordu lolololo demeye gelmiş oraya.