• 24-08-2022, 10:08:24
    #46
    Ticaret Bakanlığı internetten alışverişlerde değişikliğe gitti. Telefon, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar iade edilemeyecek. Paylaşılan habere göre Ticaret Bakanlığı’nın internetten alışverişi kapsayan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

    Bu kısım çok yanlış olmuş bence. Bunu suiistimal edecek binlerce satıcı var. Konuda nedense müşteriler kötülenmiş gibi sanki bütün satıcılar sütten çıkmış ak kaşık. Giysi olayını bilmiyorum o konu için bir şey diyemeyeceğim fakat yüksek fiyatlı ürünler (Telefon, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar) için yanlış karar olmuş.
  • 24-08-2022, 11:05:05
    #47
    İnternette satış yapanların da müşterilerinde en az %50 si art niyetli.
    Şimdi müşterilere nasıl abuk subuk ürünler gidecek bakın görün. Bundan sonra tüketici hakem heyeti şikayetlerinde patlama görülür.
  • 24-08-2022, 11:21:51
    #48
    Çok Şükür?
    Üstelik yalnızca ikinci el olduğu için değil, teslim alınan ürün sıfır olsa ve ambalajı dahi açılmamış olsa bile iade edilemeyecek.
  • 24-08-2022, 11:30:32
    #49
    bir kaç gün önce trendyol dan baharlık mont aldım. alırken 2 satıcıyada boy ve kilomu söyleyerek uyar mı diye sorum. birisi ürünler slim fit efendim maalesef size olmaz dedi diğeri tabii efendim olur dedi. gelen montu denedim ve olmadı mecburen iade etmek zorunda kaldım.
    satıcı sattığı ürünü tanımadığından dolayı alıp iade etmek zorunda kaldım buna rağmen satıcıdan beddua yememek için paketin içine 30TL para ve not kağıdı koydum. bir daha da ayakkabı, atkı, bere vb. hariç tekstil ürünü almayı düşünmüyorum.
    Eski dönemlerde de morhipo veya limango gibi bir siteden turuncu gömlek almıştım pembe yolladılar kumaşını beğendiğim için iade etmedim ama farklı ürün gelmesi güzel bir durum değil tabii ki..
  • 24-08-2022, 11:35:02
    #50
    Ben internetten en son sadece monster aryond 27 inc 144 hz monitör almıştım ,
    ürün ayıplı cıkmıstı utana sıkıla iade ettim sonra ürünü begendigim icin tekrar stoğa girince siparis verdim benm iade ettgim ürün onarılıp bana geri satılmıstı utana sıkıla onuda iade ettim.
    Yani bir ürünü alıp keyfi iade etmek gerçekten vicdan meselesi öbür tarafı düşünmeden hareket etmektir.
    Kurnaz oldugunu dusunuyorlar bu hareketleri ile bunu yapanlar..
    Çok iyi olmuş harika bir karar.
  • 24-08-2022, 11:59:02
    #51
    şimdi arkadaşlar satıcıları suçlamışlar elbette haklı olarak. ama unutulmamalıki alıcı satıcıyı seçme hakkı var. yani gerek yorumlardan gerek değerlendirmelerden çok rahatlıkla satıcıyı seçebiliyorsunuz. yani adam 1 kez art niyetliyle yoruma değerlendirmeye yansıyor. alıcı yahu adam bak böyle yapıyormuş deyip ürünü almassınız o satıcıdan. yani alıcı satıcının art niyetli olup olmadığını, yaptığı kötü işleri görme değerlendirme şansı buluyor.

    ama satıcı alıcıyı seçemiyor. nerden bilcek alıcının art niyetli olup olmadığını.
  • 24-08-2022, 13:33:38
    #52
    10 kilo gönderdiğimiz mangal kömürü 6 kilo olarak geri döndü , müşteriyi aradık bulduk . gereken tehdidi yaptık . kargo parasını seve seve ödedi. burada bir kaç arkadaş satış düşer demiş. Şu anda sürkilasyon yapanların alayı batak. Mal alıcıya satılır. 75 tl olan ürünüm zamlarda 150 tl oldu. benzer işi yaptığımız arkadaş günde 30 kargo çıkarıyordu o 75 tl den satıyordu. Sonra zam yapmak zorunda kaldı 109 tl den günde 2-3 kargo çıkıyor. Yüzlerce müşteri ne zaman 75 tl ye satılacak diye soru yağmuruna tuttu . ucuz müşteri ucuz satıcı bu kadar basit. ben ocak ayında 239 kargo ile yaptığım cironun daha fazlasını temmuzda 184 kargo ile yapıyorum. Az müşteri öz müşteri. Trendyolda çalışan arkadaş artık trendyolmillanın bile operasyon ekibinin yıldığını söylemişdi iadelerden. Bu yasayı çıkartan bizzat ağa babalardır. 1 desi kargo olmuş 30 tl. Bu zararı satıcı artık çekemez. Avmde dolar olarak kira ödeyen giyimcilere mecburen bayılacaksınız . asgari ücret 9 bin tl olacak o zaman görürüm buradan internetten almam abi yea diyenleri. Dolmuş 8 tl otobüs bileti olmuş 6 tl 4 kişilik aile sıkıysa gitsin gelsin çarşıya . e - ticaret artniyetsiz alıcılara için sonsuz müşteri memnuniyeti sunan satıcılar arasında olacak. 100 müşterimin 90 ı yabancı . geçen kargoda bir şişe kırılmış. 10 lu set bu . Özür dileyerek çözebilirmisiniz dedi. internet sitemizden ulaştı. Dedik ne demek . yanında 1 tane daha hediye vererek gönderdik. Bugun 300 tl ye satılan giyim ürününün 60 tl si iade zammıdır . Neyse ki sektörüm değil . Millet pahalı pahlı alıyordu . artık zaman gerçek alıcıların. Satıcılar mecburen dikkatli davranmak zorunda
  • 24-08-2022, 13:47:38
    #53
    Çok yerinde bir karar olmuş. Sırf bu iade olayı yüzünden sektörü bırakmıştım. Sinir hastası yaptılar adamı (: aynı bedenin 2 veya 3 tanesini alıyor deniyor ertesi gün olmayanları iade ediyor. E o kargo benden çıkıyor yahu vicdansız. Ya da yukarıda arkadaşların dediği gibi özel günleri için alıyorlar giyip ertesi gün iade ediyorlar. Burada karardan memnun olmayan arkadaşlar var ama satıcılar için çok çileli bir mevzu idi bu. İşin içine girseniz inanın en çok sevinen siz olurdunuz. Bir de yorumlardan ürünün yanında hediye verildiğini gören uyanıklar var mesela, sırf o hediyeyi almak için ürünü sipariş ediyor yanında verilen hediyeyi alıp ürünü geri iade ediyor (: iadeyi kabul etmiyorum da diyemiyorsun. Böyle mağazalardan hediye kovalayan bir sürü insan var arkadaşlar. Ben bu işe girdikten sonra insanlardan nefret etmiştim.
  • 24-08-2022, 13:50:11
    #54
    slacker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çok yerinde bir karar olmuş. Sırf bu iade olayı yüzünden sektörü bırakmıştım. Sinir hastası yaptılar adamı (: aynı bedenin 2 veya 3 tanesini alıyor deniyor ertesi gün olmayanları iade ediyor. E o kargo benden çıkıyor yahu vicdansız. Ya da yukarıda arkadaşların dediği gibi özel günleri için alıyorlar giyip ertesi gün iade ediyorlar. Burada karardan memnun olmayan arkadaşlar var ama satıcılar için çok çileli bir mevzu idi bu. İşin içine girseniz inanın en çok sevinen siz olurdunuz. Bir de yorumlardan ürünün yanında hediye verildiğini gören uyanıklar var mesela, sırf o hediyeyi almak için ürünü sipariş ediyor yanında verilen hediyeyi alıp ürünü geri iade ediyor (: iadeyi kabul etmiyorum da diyemiyorsun. Böyle mağazalardan hediye kovalayan bir sürü insan var arkadaşlar. Ben bu işe girdikten sonra insanlardan nefret etmiştim.
    YANİ adam hediyeyi alıp kargoyu iademi ediyordu. yeminlen pes vallahi.