• 16-07-2022, 17:04:01
    #19
    Genelde toplumun alt tabakası doktorlardan hoşlanmaz. Sebebi, onun gibi okuyup, onun kadar nitelikli bir iş yapamamasından ötürüdür. Zaten oy dağılımı da bu şekildedir. Fakirlerin, eğitimsizlerin çoğu genelde bir yerde birleşir çünkü karşı taraf olarak gördükleri kişiler gibi yaşayamıyorlardır. Onlar daha kötü yerlerde yaşıyordur, karşı taraf kadıköy, karşıyaka gibi şehirlerin en güzel yerlerinde yaşıyordur. Bunu çekemezler. Çocukları da bunlar gibi sefil bir hayat sürer, çünkü zihniyet değişmez. Tabi daha da beter olsunlar ki oluyorlar. Bu yüzden doktor saldırılarının %70i bu şekilde gerçekleşiyor. O yüzden günümüzde doktora saldırılması çok normal, hele bu ülkede. Dün kamilin biri grev günlerini paradan keselim felan diyordu. Arkadaşlarla baya güldük sağ olsun.

    Tabi ki zorunlu hiçbir şey yapılamaz. Bu sadece doktorlar için geçerli değil. Herhangi bir olay kişi kurum farketmeksizin bir zorunluluk olursa insanlar kaçar, tercih etmez.
  • 16-07-2022, 17:29:51
    #20
    Noroc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Oldu olacak yurtdisi cikis yasagi da koyalim. Tatile flan gidiyorum ayagina kacarlar filan sonra.
    Yetmez. Ayaklarına takip kelepçesi takalım.
    Ne deseler tersini yaptılar/yapıyorlar. Misal kitlelerine dindar nesil dediler, kindar nesil oldular. Yeter ki birini veya bir grubu işaret etsinler. Nasılda parçalayacak gibiler. İnsanın kanını içseler of demiyecekler.
  • 16-07-2022, 18:12:05
    #21
    Üyeliği durduruldu
    bir mesaj paylaşılmış,kimseye hakaret de edilmemiş ama neredeyse bir kaşık suda boğulacak 😃
    konuyu açana bu denli saldırgan olanların doktorlara sen benim hoşuma gitmeyen bir cümle kurdun diyip saldırmasından farkı yok.
    maşesef ülkemizde her branşta hayati tehlike var. belki de en büyük tehlike okullarda. sürekli öğretmen idareci darbı ve ya öldürlmesi haberleri izliyoruz .fakat medyanın doktorlara daha ilgili olmasından ya da doktorların seslerini daha gür çıkartmasından dolayı daha fazla gündem oluyor.
    özetle ülkemizde malesef eğitimli olsun ya da olmasın insan hayatı çok ucuz. neden yan baktın diyerek katil olan tipler var.
    burası dahil kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. önce okuyup anlamaya çalışmak lazım.
    konuya gelince bence ülke için hayati olan her branşta zorunlu hizmet olmalı. vahşiler yüzünden kaybedilen her uzman ülkeyi daha da vahşi hale getiriyor malesef. bunun için de caydırıcı yasalar olması gerekir.
    özetler her işin başı adalet
    iyi forumlar
  • 16-07-2022, 18:25:14
    #22
    Amerikada iyi bir tıp eğitimi 200-250 bin dolar.
    Biz bu eğitimi bedava veriyoruz.
    O zaman 5-6 sene zorunlu hizmet yapsınlar.

    Konuyu açan arkadaş için söylemiyorum ama bu fikirleri ortaya atan adam ya maaşlı iktidar trolüdür ya da cahilin sopa yememişidir.

    1) Amerikada ortalama 4 yıllık üniversite eğitimi 100 bin dolardır. O zaman hepimiz 100 bin dolarlık eğitim mi alıyoruz?
    2) Amerikada 250 bin dolara tıp eğitimi alan ve uzmanlığını alan doktor ayda yaklaşık 30 bimn senede ortalama 350 bin dolar kazanır. Biz 250 bin dolarlık doktor yetiştirip ayda 800 dolar maaş veriyoruz.
    3) mimarlara neden zorunlu hizmet yok? fizyoterapistler de bedava okuyor onlar da 3 kuruşa zorunlu hizmet yapsın masaj ücretleri düşsün)))
    4) doktorlar zaten zorunlu hizmet yapıyorlar. Üstelik asker polis gibi sizin hiç adını duymadığınız sadece orada doğanların bildiği kıyıda köşede kalmış ilçelerde beldelerde aylarca yıllarca görev yapıyorlar.

    Doktor düşmanlığı devam ediyor.
    Tıp eğitimi bu ülkenin dünya ortalamasının üzerinde olduğu nadir alanlardandır.
    Ama hala şunu anlayabilmiş değilim bir ülkenin insanı doktoruna hemşiresine neden bu kadar düşmandır.
    Neden tüm çapsızlığının ve cahilliğinin hıncını doktorlara savaş açarak çıkarmaya çalışıyor birileri?
    Bu sosyolojik bir vaka.
    Doktorlar zaten mecburi hizmete tabi ama hala birileri bedava eğitim veriyorsak zorunlu hizmet yapmalılar diyor.

    Bu ülkeden hiç umudum olmamasının nedeni tam da bu yazıyı yazan zihniyet.
    Bu ülkede cahiller aydınlardan çok daha organize ve özgüvenliler.
    ve bence günümüzde insanlığa en büyük tehdit organize cehalettir.
  • 16-07-2022, 18:43:50
    #23
    Keşke gelse dediğim önerme, hatta 5 yetmez bence 10 yıl gelmeli.
  • 16-07-2022, 20:01:49
    #24
    _Faruk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Keşke gelse dediğim önerme, hatta 5 yetmez bence 10 yıl gelmeli.
    Sizin gibi cahiller yüzünden devlet hastanelerinde doktor kalmadı. Randevu alamıyoruz.
  • 16-07-2022, 20:08:39
    #25
    Görevini yapmıyorlarsa ellerinden meslek alınsın?
    Neden doktorları el üstünde tutuyoruz ki? Zaten sürekli grev vs yapıyorlar.
    Ben lise mezunu bir insanım özel sektörde çalışıyorum, ben hasta olduğumda bana bakmayacak doktorun maaş almasına da gerek yok.
    Zaten parti düşmanlığında koyu partililer beğenmiyorsan git diyorlardı, bu zıt düşünce doktorlara da değindi

    Ben çocuğumu hastaneye götürüyorum, çocuğum bronşit ee beyefendi bir göz atmıyor bile.
    Ya bu sistem o kadar saçma ki, eskiden sabah annem hastaneye götürürdü öğlen muayene olup eve giderdik.
    Yav 3 ay randevu alamadım ben.

    Bir tüpçü dayı vardı gaz yağı alamadıh diyordu

    https://youtu.be/0GilSTd-gXk