• 10-07-2022, 12:20:01
    #19
    Metins adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İnsanlar sizi anlamamak için neden bu kadar gayret gösterdiler ilginç Demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum.Paranız var bir iş yaptırmak istiyorsunuz diyelim sanki karşı taraf size para verecekmiş gibi davranıyor ülkede.
    aynen hocam, işte bu kafa yoruyor insanı, parasizlik en guzeli ya da eskiler gibi olup zırnık koklatmamak lazım diyorum.
  • 10-07-2022, 12:21:43
    #20
    Ozkan1151 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam insanlar kırılmış durumda 5 yıldızlı otelden servis almıyorsunuz sipariş verdiğiniz veya kahve içmeye gittiğiniz yerlerde personeller asgari ücret çalışıyor genellikle günde en az 10 saat çalışıp üstüne bir de mesaide kalıyor, hakettikleri maaşı alamıyor mesai parası vermiyor çoğu yer üstüne normal maaşı bile geciktire geciktire veriyorlar, çalışanımız günlük gelen zamlara maaşı nasıl yetirteceğini sorguluyor, müşteriler çalışanları onlardan aşağıda görüyor ve çalışanlar bunun üstüne mobbingin kralını yiyor.

    Bunların üstüne çalıştıkları yer fiyatları düşük tutabilmek için malzeme kalitesi ve miktarından çalıyor, müşteri memnun olmazsa yine asgari ücrette götünü yırtarak çalışan o genç arkadaşımız suçlu oluyor. Arkadaşımız 10 saat çalışıp bütün gün hem müşteriden hem patronlarından azar işitip eve geliyor haberleri görüyor zamları görüyor psikolojisi daha da bozuluyor, markete gidiyor fiyatları görüyor daha da bozuluyor. Bu durumdayken nasıl bi kalitede servis bekliyorsunuz bilmiyorum ama benim kanaatim hizmet sektöründe çalışanların en az 75i düzgün ve kibar kişiler. Bu şartlarda memnun olup çalışmayı kendimize hakaret olarak görmememizi bekliyorsanız alamancılardan bir farkınız yok derim.
    olay bu değil sadece, aylık 1 milyon kazanan kafe sahibi de öyle ama. kendisiyle konuşuyorum adam ef püf boşver diyor, umrunda değil. sorun sadece bu değil.
  • 10-07-2022, 12:30:37
    #21
    ben de hep dertlerim var sanırdım
  • 10-07-2022, 13:06:36
    #22
    Mutlu olmak önemli, bu aralar Türkiye'de herkes gergin
  • 10-07-2022, 13:10:42
    #23
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    senin konun dan anladığım mutlu olmak istiyorsun para harcarken şuan tr şartları buna uygun değil insanlar psikolojik sınırda hepsi bu ya varsa imkanın farklı bi ülke dene kısa süre fark varmı yokmu tecrübe edersin
  • 10-07-2022, 13:29:03
    #24
    Tupcus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Mutlu olmak önemli, bu aralar Türkiye'de herkes gergin
    jumperr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    senin konun dan anladığım mutlu olmak istiyorsun para harcarken şuan tr şartları buna uygun değil insanlar psikolojik sınırda hepsi bu ya varsa imkanın farklı bi ülke dene kısa süre fark varmı yokmu tecrübe edersin
    mutlu olmak kesinlikle değil, işini hakkıyla yapan kimse yok, bu yoruyor insanı. öyle yoruyor ki parasızlığı tercih edecek kadar.
  • 10-07-2022, 14:03:53
    #25
    trk2019 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    olabilir, belki parami çok zor kazandigim icin herkesin oyle kazanmasini istiyor olabilirim, millet yata yata kazaniyor arkadaş hatta üstune de kufur ediyor, ya benim param cok degerli ya onlar çok milyoner deger vermiyorlar.
    Kim miş ? yata yata para kazanan çok merak ettim. Millet dediğin hangi millet ? Türk Milletinin yatarak para kazandığını düşünmüyorum hatta alakası bile yok.
  • 10-07-2022, 14:12:32
    #26
    Bizde iki ayrı ayrı yarım ekmek alınca fiyat yükseliyor diye, bir tam somun söyleyip iş yerinde ikiye bölelim..
  • 10-07-2022, 14:14:15
    #27
    EpinExtra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Allah başka dert vermesin!
    Bunu yazmaya gelmiştim 😂