• 07-07-2022, 23:49:55
    #28
    CengizYurek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Diğer gereksiz konuda da yazdım sizin konunuza da yazıyorum.

    Birilerini eleştirirken o eleştirdiğiniz kişinin hakim olduğu bilgiye, tecrübeye de sahip olmanız gerekir. Fakat görüyorum ki 26 yaşındasınız ve sizin yaşınızın binlerce katı hastalar, kazalar, ameliyatlar, ölümler görmeme rağmen meslektaşlarımı eleştirirken en az 10 kere düşünüyorum.

    Asker polis kıyaslaması yapmışsınız alakasız bir şekilde.
    Babam emekli polis. Belinde kendisini, devletini, halkı her türlü tehlikeden korumak için silahı vardı. Silah dışında bu bilgiyle yetiştirilmişti. Onun görevi bizleri korumaktı. Tehlikenin farkındaydı. Silahını hangi durumlarda kullanması gerektiğini biliyordu. Bu bilinçle yaşıyordu.

    Fakat biz sağlıkçılar iyileştirmek için varız. Onlarca kişinin katilini de tedavi ederiz. Onlarca kişinin kahramanını da.

    Bizler silah istemiyoruz. Güvenli bir ortamda işimizi yapmak istiyoruz.

    LÜTFEN ARTIK ŞU SAÇMA SAPAN ASKER POLİS KIYASLAMASI İÇEREN KONULARI AÇMAYINIZ.
    Sıkma canını dostum. Bu tipler hayatları boyunca uğradıkları her haksızlığa boyun eğdikleri için hakkını arayan normal insan görünce koyun gibi linç etmeye başlıyolar. Siz bize lazımsınız, doktorundan hasta bakıcısına sizi çok seviyoruz.
  • 07-07-2022, 23:54:08
    #29
    Bu ülkede sadece asker, polis, öğretmen, doktor öldürülmüyor. Bir kadın öldürüldüğünde ortalık inliyorda, kadın yüzünden öldürülen erkekler için kimsenin sesi çıkmıyor. Her meslek gurubundan insan öldürülüyor. Savcı, avukat, memur öldürülüyor. Oğlunu dövdü diye, ilkokula giden bir çocuk öldürülüyor. İftiraya uğradığı DNA raporlarıyla da ortaya çıkan 20 yaşlarda elektronik servisliği yapan bir genç namus cinayetine kurban gidiyor.
    Hiçkimsenin, hiçbir koşulda adaleti kendilerinin sağlama girişimlerini tasvip etmemekle birlikte; Haklı yada haksız hiç bir ölümü doğru bulmuyorum. Ama herkesinde kendince bir nedenle, kişilerin mesleki kararlarına göre öldürüldüğü ortamda ayrımcılıkta yapmıyorum.
    Mezun olduğum ilk yıllarda 2 yıla yakın bir süre üstelik eğitim ve araştırma hastanesi bilgi işleminde çalışmış biri olarak bazı idealist doktorları tenzih ederek insan sağlığı ve para ikileminde ki tutumlarını anlatmak istemiyorum. Zira bu yazı bitmez.

    Perşembe ve Cuma günleri işe gitmeme eylemleri vardı zaten. Bugün ki eylemleri çokda bir şey değiştirmedi. Amaçlarıda da ortada. Hastanız olsunda o zaman anlarsınız da demeyeceğim. Hiç kimsenin dermansız derdi olmasın. Bazen fikirlerimiz uyuşmasa da aynı ülkenin vatandaşları, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin evlatlarıyız. Terörist fikirleri olmayan herkesle ülke bazında kardeşlik hukukumuz var.

    Ayrıştığımız nokta şu. Devlet ve Hükümet kavramlarını ayıramıyoruz. Hangi karar ve uygulamalar Devlete zarar verir, hangileri hükümete zarar verir ayrıştırılmıyor. Aman filanca zarar görsünde varsın Devlette görsün fikrinden uzaklaşılmamış.

    Sadece siyasi görüşe göre değil de vicdani görüşe göre yorumlar yapılsa, herkesin bu konuda ki fikride aynı olacak ama o iş biraz zor. Her konu siyasi bakış açısıyla yorumlanıyor.

    "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" Vatanını seven herkese selam olsun.
  • 07-07-2022, 23:55:00
    #30
    Bu olayın olduğu gün bir avukat da öldürüldü. Bütün avukatlar neden iş bırakmadı ? Özel hastane doktorları neden iş bırakmadı ? Bir inşaat işçisi inşaattan düşüp öldüğünde tüm inşaat sektörü neden iş bırakmıyor ? Ama doktorlar ayda bir iş bırakıyor. Geçenlerde bir İETT şoförünü dövdüler kimse ses çıkarmadı. Ama bu pandemiden sonra millet canımsın dedikçe sürekli iş bırakma durumu var bence artık tadı kaçtı bu işin randevu almak için 1 ay uğraştığım cildiye polikliniğine giderken ana baba günüdür diye beklerken , doktor 2 saatte 3 hasta baktı özel hastanelerde bu kadar süre tanınmıyor. 20 yıldır çeşitli nedenlerden dolayı hayatımın çoğunluğu hastanelerde geçirdim. Haklı olsam da hiç bir zaman doktora karşılık vermedim. Yorgundur onunda kendi içinde sorunları vardır dedim alttan aldım. Şiddete karşı olan doktorlar bu gün zafer işaretleriyle polise saldırıyor. O polisin suçu ne kardeşim ?
  • 07-07-2022, 23:55:09
    #31
    Web Tasarım ve Yazılım
    Polat1903 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Niye asker şehit oldu diye savaşı bırakır mı? Bu hayatta en büyük zenginlik sağlık ise neden verilen hizmet durduruluyor?
    Hizmetin gerçekten durdurulduğunu mu düşünüyorsunuz?
    Haftasonu ve mesai saatleri dışında sistem işlemiyor mu? Öyle bi konuşuyorsunuz ki sanki hastaneler komple boş, sanki herkes fiş çekmiş gitmiş.
    Siz çok farklı iki alanı kıyaslıyorsunuz çok yazık.
    Tekrar yazdığımı yeniliyorum. Savaşta bile doktora hemşireye dokunulmaz.
  • 07-07-2022, 23:58:58
    #32
    Sağ bileğimin ağrısından duramıyorum bir tane doktor bakmaz mı ya özele güç yetmiyor napacağımı bilemiyorum
  • 08-07-2022, 00:00:31
    #33
    İnsanlar hakkını arıyor diye linçleniyor. Garip bi millet olmuşuz.
  • 08-07-2022, 00:03:47
    #34
    Daha acısı
    devlet hastanesindeki son durumlardan
    ne doktor memnun halinden , ne hastalar sağlık sisteminden.
  • 08-07-2022, 00:08:46
    #35
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Aynen, hepiniz haklısınız. İyi forumlar.
  • 08-07-2022, 00:13:54
    #36
    nasirjones adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sıkma canını dostum. Bu tipler hayatları boyunca uğradıkları her haksızlığa boyun eğdikleri için hakkını arayan normal insan görünce koyun gibi linç etmeye başlıyolar. Siz bize lazımsınız, doktorundan hasta bakıcısına sizi çok seviyoruz.
    Bu tipler 😂😂