https://www.youtube.com/watch?v=8D4CElmPP6k
Çin Uzayda Gizemli Sinyaller Keşfetti Sonra Haberi Sildi. Çin, uzaylı bir medeniyetten gelen sinyalleri mi yakaladı? Evrende yalnız mıyız? Çin'den flaş 'dünya dışı medeniyet' açıklaması geçtiğimiz günlerde Çin devleti destekli Günlük Bilim ve Teknoloji Haberleri" gazetesinde, Çinlilerin dev Sky Eye radyo teleskopunun uzaylı uygarlıkların belirtilerine dair sinyalleri yakalamış olabileceğine dair bir rapor yayımlandı. Kısa bir süre sonra o rapor da ona ilişkin diğer tüm haberler de silindi. Önce "Uzaylılara dair kanıt bulmuş olabiliriz" dediler, sonra aniden haberi kaldırdılar. Çin'de gündem dünya dışı yaşam. İnsanoğlu yüzyıllardır evreden yalnız olup olmadığını merak ediyor. Bunun cevabını aramak için pek çok projeye imza attık, milyarlarca Dolar harcadık. 'Evrende yalnız mıyız?' sorusuna yanıt arayan Bilim dünyası Çin'den gelen haberi konuşuyor. Çin'de devlet destekli Bilim ve Teknoloji Gazetesi, dünyanın en büyük radyo teleskobu "Gök Gözü"nün uzaylı medeniyetlere dair kanıt bulmuş olabileceğini yazdı. Haber saatler içinde hiçbir gerekçe gösterilmeden kaldırıldı. Olay sosyal medyada spekülasyonlara yol açtı. Haberin sosyal ağ Weibo'da trend olmaya başlamasına ve diğer medya kuruluşları tarafından da işlenmesine rağmen, rapor Çin bilim ve teknoloji bakanlığının resmi mecrası Science and Technology Daily'nin web sitesinden kaldırıldı. Bunun neden yapıldığı henüz netlik kazanmış değil. Science and Technology Daily, raporun neden yayından kaldırıldığı ile ilişkili sorulara henüz yanıt vermedi veya herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Eylül 2020'de, Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde bulunan ve 500 metre çapa sahip Sky Eye, resmi olarak dünya dışı yaşam arayışını başlatmıştı. 2019da Avustralya'daki CSIRO Parkes Gözlemevi'ndeki bir teleskopla yakalandı. 2018'de ise yine Kanadalı araştırmacılar bir sinyal alıklarını dile getirmişti. 2015'te yine bilim insanları bir radyo sinyali yakaladıklarını dile getirmiş fakat sonra her nedense yakalanan sinyalin, bir mikrodalga fırından geldiği tespit edildiği dile getirilmişti. Çin'e Uzaylılardan Sinyal! Çin Uzayda Gizemli Sinyaller Keşfetti Sonra Haberi Sildi.
Çin Uzayda Gizemli Sinyaller Keşfetti Sonra Haberi Sildi?
9
●362
- 20-06-2022, 14:56:24Haberin detaylarını bilmiyorum fakat dünya dışı zeki yaşam formları var.
- 20-06-2022, 15:01:53Barış özcan bunu anlattı geçen gün.
Bu çanaklar radyo sinyallerini toplamak için kuruldu ve galaksinin ücra noktalarından gelen sinyalleri toplamaya çalışıyorlar.
Hatta bu çanakların bulunduğu bölgenin 5KM alan içerisine telefon gibi radyo dalgası yayan cihazlar ile giriş yasak.
Bu olayda da aynı şey geçerli, bir sinyal yakalıyorlar ve akıllı yaşam formlarının bir varlığına dair bir işaret zannediyorlar daha sonra başka birşey olduğu ortaya çıkıyor.
Yani varmaya çalıştığınız nokta kendisiyle çelişiyor zaten, eğer gizlemek isteseler neden haberi en başta yayınlasınlar ki?
- 20-06-2022, 15:13:48Küreselciler uzaylılar var diye açıkladıktan sonra kendi yaptıkları robotları salacaklar bence
- 20-06-2022, 15:54:41Uzaylılar gelse de birazda onlarla savaşsakSelim32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
belki insanlar kendileri ile savaşmaktan bu sayede vazgeçer 😂
- 20-06-2022, 16:13:42Onlar gelse de biz yine birbirimizle uğraşırız hocamsizdeyiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle