Ne istanbulmuş arkadaş
53
●3.518
- 06-06-2022, 18:37:31
- 06-06-2022, 18:58:04Sorun İstanbul bile değil, komple Marmara

Edirne'den ipsala'dan yurda giriyorum. Ankara'ya giderken sadece bir an kuzey marmara yolunu kullanmadığımı düşünüyorum (ki bir sürü yolu uzatıp bir sürü para vermek kadar saçma bir şey olamaz) yaklaşık 350 400 km boyunca ipsala bolu arası komple bina ev beton beton beton beton. Yani Dünya'nın en güzel coğrafyasını 3 megakent büyüklüğünde bir dev hapishaneye çevirmişiz. Bu kadar büyük bir yapının içinde her bokluk olur ama yaşam ve mutluluk olmaz. Genç arkadaşlara tavsiye ediyorum. Özellikle online işler yapan arkadaşlar İstanbul'dan kaçın yarı fiyatına gerçek bir hayat yaşayabileeğiniz yerlere gidin. Türkiye'den makul fiyatlı bir yurtdışı alternatifi bulup gitmek de bir çözüm ve ayrı bir konu, ama en azından Marmara'dan yoğunluğun olduğu yerden kaçın.
Günde 7 saat uyku ve geçinmek için harcanan 10 saat olduğu düşünülürse aslında bize tuvalete gitme, banyo yapma, markete gitme, arabayı tamire götürme, hastalanınca hastaneye gitme, çocuk ile ilgilenme, aile ile ilgili angaryaları yapma vs gibi şeyler için 7 saat kalıyor. Çoğu durumda bu 7 saat yetmez. Aslında insanlar yaşamıyor. Hadi yetecek olsa bile bu 7 en önemli saatin 2 3 saatini yolda geçirdiğinizde ayrı bir stres almış oluyorsunuz.
Mutluluk bir tercihtir. İstanbul ve kalabalık kentlerin keşmekeşi insanı bir günlüğüne mutu eder motive eder. Ama verimsizdir ve insanı nihai olarak mutlu etmez. Genç arkadaşlar kurtarın kendinizi... - 07-06-2022, 02:48:36İstanbula hiç gidemedim ama o kadar büyük şehirde nasıl yaşıyorlar cidden merak ediyorum 1-1.5 milyonluk şehirlerde bile bazı yerlerde adım atmak zor oluyor resmi rakamı 16 milyon olan günlük rakamı ( turist vs ) 20-25 milyon olan İstanbulda nasıl yaşıyorlar?
- 07-06-2022, 07:22:15Aynen bende öyle Ankara'da 60 km gidiyorum 1 saat sürüyorGokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 07-06-2022, 08:32:08Evet hocam, Ankarada çalışıyorum istanbuldaki ofise geçmeye kalkan olursa maaşı artıyor.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 07-06-2022, 09:42:16Trabzon sahil yolu da trafikli. Arada ışıklı bölgelere geçiyorsun. Orda da yol alması mesele. Tabi içeride iseniz trafiğin t si olmaz.arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnşallah bende kısa sürede istanbuldan kurtulurum.
İstanbul bitti Okey dönüyor. - 07-06-2022, 09:50:40Bugün sabah 7:30 kalktım. Biraz karpuz yedim. Sonra bir duş aldım. Oğlumla oynadım biraz. görünmez uçak ve o uçağı yakalayacak radar yaptık legolardan hızlıca. Dedim oğlum ben çıkıyorum tamam baba dedi. çıktım. dedim şehrin öbür tarafına gidip doğru dürüst iki pohaça alayım hep simit yiyom. Arabayla gittim güzel iki pohaça aldım. Sonra doğru işe. İşe geldiğimde saat 08:05 ti.
Şimdi yaşanılacak gibi değil, sürünüyoruz resmen.