• 06-06-2022, 18:01:32
    #46
    3 hafta önce ben de gittim Bursa'dan İstanbul'a. Bursa'mın taşını toprağını seveyim var ya İstanbul'da Türk yok 1 tane Bursa'da hiç değilse 10/4 Türk var
  • 06-06-2022, 18:37:31
    #47
    Sesli güldüm ya Çok iyiymiş

    arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    t1 tramwaya bindim zeytinburnuna gitcem. yarı yola vardık geri döndü. dedim noluyor indim tekrar bindim tekrar gitti tekrar geri geliyor. tramwayda git gel yapyoz.
  • 06-06-2022, 18:58:04
    #48
    Sorun İstanbul bile değil, komple Marmara
    Edirne'den ipsala'dan yurda giriyorum. Ankara'ya giderken sadece bir an kuzey marmara yolunu kullanmadığımı düşünüyorum (ki bir sürü yolu uzatıp bir sürü para vermek kadar saçma bir şey olamaz) yaklaşık 350 400 km boyunca ipsala bolu arası komple bina ev beton beton beton beton. Yani Dünya'nın en güzel coğrafyasını 3 megakent büyüklüğünde bir dev hapishaneye çevirmişiz. Bu kadar büyük bir yapının içinde her bokluk olur ama yaşam ve mutluluk olmaz. Genç arkadaşlara tavsiye ediyorum. Özellikle online işler yapan arkadaşlar İstanbul'dan kaçın yarı fiyatına gerçek bir hayat yaşayabileeğiniz yerlere gidin. Türkiye'den makul fiyatlı bir yurtdışı alternatifi bulup gitmek de bir çözüm ve ayrı bir konu, ama en azından Marmara'dan yoğunluğun olduğu yerden kaçın.
    Günde 7 saat uyku ve geçinmek için harcanan 10 saat olduğu düşünülürse aslında bize tuvalete gitme, banyo yapma, markete gitme, arabayı tamire götürme, hastalanınca hastaneye gitme, çocuk ile ilgilenme, aile ile ilgili angaryaları yapma vs gibi şeyler için 7 saat kalıyor. Çoğu durumda bu 7 saat yetmez. Aslında insanlar yaşamıyor. Hadi yetecek olsa bile bu 7 en önemli saatin 2 3 saatini yolda geçirdiğinizde ayrı bir stres almış oluyorsunuz.
    Mutluluk bir tercihtir. İstanbul ve kalabalık kentlerin keşmekeşi insanı bir günlüğüne mutu eder motive eder. Ama verimsizdir ve insanı nihai olarak mutlu etmez. Genç arkadaşlar kurtarın kendinizi...
  • 06-06-2022, 19:44:53
    #49
    Eski İstanbul çok iyiydi Şimdi yaşanılacak gibi değil, sürünüyoruz resmen.
  • 07-06-2022, 02:48:36
    #50
    İstanbul’a hiç gidemedim ama o kadar büyük şehirde nasıl yaşıyorlar cidden merak ediyorum 1-1.5 milyonluk şehirlerde bile bazı yerlerde adım atmak zor oluyor resmi rakamı 16 milyon olan günlük rakamı ( turist vs ) 20-25 milyon olan İstanbul’da nasıl yaşıyorlar?
  • 07-06-2022, 07:22:15
    #51
    Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    16km yolu 1 saat çekiyorum her gün bıktım valla 10 senedir bazen 2-3 saat sürüyor
    Aynen bende öyle Ankara'da 60 km gidiyorum 1 saat sürüyor
  • 07-06-2022, 08:32:08
    #52
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Burda asgari ücret alıp 6-7 bin kira nasıl veriyorlar ? İstanbul'da farklı bir maaş mi veriyorlar diğer şehirlere göre ?
    Evet hocam, Ankarada çalışıyorum istanbuldaki ofise geçmeye kalkan olursa maaşı artıyor.
  • 07-06-2022, 09:42:16
    #53
    arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    arkadaşlar hafta sonu istanbula mecburen bir düğün için gittim. siz nasıl yaşıyorsunuz orda. zor kaçtım vallahi. en son ayağım tramwayda kalıyordu. Burası istanbul diyor. istanbulda topal mı kalalım dedim. Daha neler neler. Ben 8 de kalkıyorum 8:10 da işteyim. kırmızı ışığa yakalanınca amma trafik var diye söyleniyom. İstanbulu görünce gelir gelmez evin duvarları öptüm.

    abi yazık vallahi ömrünüze yazık.
    Trabzon sahil yolu da trafikli. Arada ışıklı bölgelere geçiyorsun. Orda da yol alması mesele. Tabi içeride iseniz trafiğin t si olmaz.
    İnşallah bende kısa sürede istanbuldan kurtulurum.

    İstanbul bitti Okey dönüyor.
  • 07-06-2022, 09:50:40
    #54
    Bugün sabah 7:30 kalktım. Biraz karpuz yedim. Sonra bir duş aldım. Oğlumla oynadım biraz. görünmez uçak ve o uçağı yakalayacak radar yaptık legolardan hızlıca. Dedim oğlum ben çıkıyorum tamam baba dedi. çıktım. dedim şehrin öbür tarafına gidip doğru dürüst iki pohaça alayım hep simit yiyom. Arabayla gittim güzel iki pohaça aldım. Sonra doğru işe. İşe geldiğimde saat 08:05 ti.