Yıl olmuş 2022 emlakçılar neden var
27
●1.352
- 13-05-2022, 09:16:02Ben açıkcası emlakçı,galerici vs. aracılarılara karşıyım, dış ülkelerde nasıl oluyor pek bilmiyorum ama, bunu devlet ya da şimdiki vava cars gibi kurumsal firmalar yapsa, fiyatları da kontrol edilse yine devlet tarafından, hem halk daha az mağdur olur hem daha az üç kağıt olur gibi geliyor. Tabi hak, hukuk,özgürlük seviyesinin yüksek olduğu bir ortamda.
- 13-05-2022, 09:26:151 milyon paramı hocam bu devirde bırak inşaat dikmeyi 1 daire zor bitiyor artık o paralaraokan1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-05-2022, 11:08:05Hayatımda ilk defa kendi dairemi satmaya çalıştım. 20-30 kişi sadece bakmaya geldi. Bunların yanında arayıp saat 12'de eve bakalım deyip gelmeyen mi numarayı engelleyen mi ne dersen var. Belki eve bakmak için yaptığım git gelde 3bin lira benzin parası gitti boşu boşuna. Stress + İşleri yarım yamalak bırakmakta cabası.
- 13-05-2022, 11:15:07Hayatında hiç ev kiralamadığın ya da satmadığın belli. Emlakçı mülk sahibinin maaş vermediği satış temsilcisidir. Her gün evi 3-5 alıcıya ya da kiralayacak adama gösterecek ve 15-20 kişiye telefonda dert anlatacak boş beleş vaktin varsa evini kendin kiralarsın ya da satarsın. Üzerine dol@ndırılma ihtimalini, kandırılma ihtimalini, hukuki olarak haklarını eksik koruma risklerini alırsın. Araban bozulduğunda oturup tamir öğrenecek vaktin hevesin varsa oto tamircilerine de para kaptırmazsın. Vaktin kıymetliyse ve gayrimenkul alım satım kiralama tecrüben yoksa o zaman güvenilir tecrübeli bir emlakçıyla çalışırsın.
Bazı arkadaşlar emlakçı komisyonunu ev sahibi versin demiş. O zaman ev sahibi de pazarlıkta düşmeyi düşündüğü son rakam neyse üzerine emlakçı komisyonunu ekler yine alıcıya kiracıya yıkar komisyonu. Ki emlakçı komisyonunu mülk sahiplerinin ödediği ülkelerde tam da böyle oluyor. - 13-05-2022, 11:16:51Hocam olaya çok dar bakmışsınız daha geniş açıdan bakıp birkaç video izlemenizi tavsiye ederim.
Emlak sektörü ve emlakçılık asla bitmeyecek bir sektördür.
Size çok basit anlayacağınız bir örnek vereyim.
Çeşmede evinizi satıyor olun 1M dolara ama İstanbul'da yaşıyor olun ve çok büyük işler yapıp sürekli seyahat ediyor olun.
Bu adam ne yapsın sahibinden.com a ilan mı versin ? Bazı kişiler büyük işler yapıp onlar için vakit nakittir olabiliyor.
Kendi uğraşmak istemiyor olabiliyor saçma sapan tiplerle uğraşmak pazarlık yapmak yerine işini profosyonelce yapan bir emlakçıya bırakıp keyfine bakıyor.
Oturup buna zaman mı ayırsın sizin dediğiniz adam işsizdir yada yaptığı iş gereği sürekli evi gösterecek durumdadır vs
En basit örneği verdim emlakçılık neden ölmez binlerce sebebi sayılabilir .
Hayırlı günler - 13-05-2022, 22:53:25işini düzgün yapıyorsa,ben emlakcıyı severim.yeri gelir ev sahibinin,yeri gelir kiracının işine yarar,zamanını kurtarır.mersinde yaşıyor ailem mesela,aylardır ev arıyorlar.ben internetden bakıyorum sürekli,onlar orda sürekli dışarı çıktıgında arıyor.emlakcılara gidiyorlar,çogunda ev yok.son gittikleri demiş hatda,bırak kiralık olmasını satlık dahi yok elimizde şuan çünkü gelen kapılıyor hemen diye.malasef hiç istemesemde mersine taşınacam bende bikaç ay sonra,ev bulmamız gerek
- 14-05-2022, 00:31:11Hoşuma gitmeyen bir sektör o bir yana gerekli bir sektör. Geçenlerde arsa sattım önce kendim 2 ay satmayı denedim emlakçı komisyon almasın pazarlık yaparım alıcı kazansın dedim ama abuk subuk teklifler geldi.
Sahibinden doping yaptım ilan görüntülenmesi 5000 oldu 300-400 favori ekleme var ama öyle saçma teklifler geliyordu ki. Ulan dedim vereyim emlakçıya bir fiyat belirleyeyim satsın o. Aynen'de öyle oldu.
Bizim cacık milletimiz çok zeki direk arsanın sahibinden 5-10 bin TL ucuza almak varken emlakçının allayıp pullaması ile kafamdaki rakamın 10k üstüne satıldı.
Ayrıca uzakta satılık yada kiralık mülkü olanlar için emlakçılar şart.