• 06-05-2022, 00:51:55
    #10
    Omerbulutxs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kaçlık bims gerekiyor hocam,
    19x36 Yarı dolu Yozgat Dolusu diye de geçiyor
  • 06-05-2022, 01:55:46
    #11
    saqi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tamam artacak artmasınada ben şu kısmı anlıyamıyorum. 4 ay önce 2 lira olan şey asgari ücretin %50'lik artışıyla, doların sallıyorum %70'lik artışıyla nasıl oluyor da %300 artıyor? Herşey böyle. Tamam herşeyin 2 katına çıkması normal bunu doğal karşılıyorum ama neden herşey %300-400 zamlandı bunu anlıyamıyorum. İyice kafayı yedi herkes.
    Fırsatçılık oluştu bazı sektörlerde bazı ürünlerde
  • 06-05-2022, 01:59:52
    #12
    Yusufben adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba Arkadaşlar Bundan 4 Ay önce Bahçe için bims Aldım 2 liradan Nakliye dahil Şuan 6.5 Lira Nakliye Dahil Arada 4 lira Var Buda Çok büyük bi fark aradan 4 ay geçmiş %300 atmış fiyat fabrikaları aradım 4 liradan Fabrika Çıkışı 2.5 lirada Nakliye 6.5 liraya geliyor 3500 bin Adet Bims Gerekli 4 Ay önce Nakliye dahil 7.000 iken Şuan 22.750 Pff Ölmüşüz Çimento 80 lira Olmuş 17 liradan almıştık Beton metre küp fiyatı 450 idi 1300 şuan HALAL OLSUN DAYİ OĞLİİİ
    Fırsarçılar ve stokçular geyikleri başlamadan yazayım.
    Bahsettiğin ürünlerin hepsi üretimi için yüksek ısı ve yoğun enerji gerektiriyor.
    Yani bu ürünlerin imal edilmesi fırınlanmasında kömür, elektrik ve doğalgaz, taşınmasında da akaryakıt kullanılıyor.
    Hepsinin üzerine savaş ve virüs nedeniyşe tedarik zincirleri bozulduğu için fiyatlar uçuşta.
    Yurtdışında da ürünlerin fiyatları artıyor biz de Çin modeli diye paramızın değerni düşürdüğümüz için ihracat yapmak daha çok kazandırıyor, yurtiçine fiyatlayanlar da ihraç etse kazanacağı fırsat maliyetini fiyalarına yansıtıyor.
    Bunlar daha iyi günler. 4 ay sonra fiyatların daha da yüksek olma ihtimali var.
  • 06-05-2022, 06:06:36
    #13
    Pederin işler takla attı.İnşaattan demirleri çalmışlar o derece. Güvenlik kamerası falan taktırdıda , artık çok geç. Testi kırıldı bir kere.
    Zaten işler epey bozuk. Herşeyin fiyatı arttı. Sırf A noktasından B noktasına malzeme taşımak bile bütçeni sarsıyor.
  • 06-05-2022, 06:10:13
    #14
    mikbalavseren adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türkiye'de aileden kalmadığı sürece, bir kişinin yaşadığı şehre göre iyi bir geliri yoksa konut sahibi olmak imkansızlaştı diyebilirim. Röportajda “Çok şükür kötü günleri geride bıraktık. Şimdi sırada daha kötü günler var.” diyen dayı gerçekten haklıymış.
    türkiye'de konut sahibi olan ışık hızında ilerlemek gibi bir şey, hayallerinin ötesinde, konut satın almanın hayalleri bile hayallerin ötesinde artık.

    oturduğum semtte odalar bile 5000 ₺ kiraya veriliyor daireler ölüsü 5-7 milyon ₺'den satılıyor, asgari ücret 4250 ₺, gerisini sen düşün hocam.
  • 06-05-2022, 07:35:03
    #15
    Evin sigortası arızalanmıştı. Elektrikçiye gittik. Genç biri vardı, 200 TL fiyat verdi. O gün sigortayı değiştirtmedik. Başka bir gün aynı elektrikçiye gittik. Daha yaşlı biri vardı. 100 TL'ye sigortayı değiştirdi. Biz daha önce aynı dükkânda 200 TL fiyat verildiğini anlatırken adam herhâlde tam anlayamadı "fırsatçılık yapıyorlar" gibi bir şeyler söyledi. Dükkân aynı dükkân, adam farklı, fiyat farklı. Bundan çıkan netice enflasyonu biraz da insanların birbirine yüksek fiyat çekmesi körüklüyor. Dolar arttı, şu oldu, bu oldu ama biraz da esnaflık yapan bazı insanların tesiri oldu.