Burada insanlar yanlış yere bakıyorlar.
100 sene öncesine kadar dünyada ortalama insan ömrü 35 sene.
12-13 yaşındaki insanların çocuk olarak kabul edilmesi de bu yüzyılda ortaya çıkmış bir konu.
Tarih boyunca insanlar üreyebildikleri çağa geçtikten itibaren yetişkin olarak görülmüş, yetişkin hukukuna göre yargılanmış, yetişkinmiş gibi sorumluluk almış.
O yüzden bugün çocuk dediğimiz 12-13 yaşındaki insanların o devirde evlilik çağına girdi sayılması çok normaldir.
Benim için sıkıntılı konu bu devrin asrı saadet olarak adlandırılıp o devirdeki her tür arap adetinin idealize edilerek bugüne taşınması.
Bu yapılan çocuk evlilikler islamın gidin kendinizden 40 yaş küçük insanla evlenin demesinden kaynaklanmıyor.
Bu evlilikler o devrin arap kültüründe ve o devrin arap adetlerinin yaşanmasından kaynaklanıyor.
Bugün de bizim güneydoğuya gidin. Biraz hali vakti yerinde adam kuma getirip, 10 senede bir başlık parasını verip kendine 15-16 yaşında yeni kız alır.
Adam 60 yaşına kadar durmadan yatağında 15-25 yaş arası kadın tutar.
Hatta durmadan herhangi bir cemaatten küçük kızlara taciz skandalı çıkıyor ve bunu yapan 50-60 yaşındaki adamlar 13-15 yaşındaki bu çocukları nikahlarına aldıklarını ya da almak istediklerini söyleyerek kendilerini aklamaya kalkıyor.
Yani bir devri komple asrı saadet ve ideali kültür olarak nitelediğinizde adet gören herhangi bir çocuğu önce nikahına sonra yatağına alan adama dinen hiç ses çıkaramaz hale geliyorsunuz.
İslam'ın bugün yaşadığı en büyük sorun dinin nerede başlayıp nerede bittiği sorunudur.
Arap adetleri ve din o kadar karışmış ki, bunu ayırmaya cesaret edemeyenler hepsini toptan din olarak kabul etmeyi tercih etmişler.
ilahiyat okuyan arkadaşlar bu bilgiler doğru mu
58
●4.580
- 28-04-2022, 15:46:07Benim şahsi fikrim,Tevfik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
* Kesinlikle söz verildiğine dair sahih bir kayıt bulunmuyor.
* Siyasi olarak güçlerini birleştirmek adına bu tür akitlerin yapılıp yapılmadığını bilmiyorum.. ( Ama araştıracağım. )
* Kız çocuklarının cahiliye döneminde diri diri gömüldüğü bir zamandan bahsediyoruz.
* Döneme göre kız çocuklarının evlilik ve doğurganlık yaşları daha erken olabilir. Nuh A.S. 950 Sene yaşamıştır.
Kendi fikirlerim bu şekilde. Konu İslamiyet'e hakarete dönmediği müddetçe asla kimseyi yargılama veya başka bir şey ilan etmek de hakkımıza değil. - 28-04-2022, 15:47:29Şaka mı yapıyorsun ciddi mi cevap verdin?Pak Icerik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazıda 9 ile 62 diyor 7. Evlilik, çocuk olmayacak vs diyor sen bana 17 20 diyorsun. Konuya mantıklı ilahiyatçı olarak cevap verecek varsa versin. Bu arkadaş gibi komik oluyorsunuz yoksa. Ayrıyetten 9 yaşı 2000 yıl önce di çocuktu şimdi de çocuk. - 28-04-2022, 15:51:58@Report; @RssMonster; bu arkadaşın eski mesajlarını ve başlıklarını incelerseniz sürekli siyasi ve dini konulara değindiğini ve insanları provake ettiğini görürsünüz. bu şahıs için lütfen işlem yapın. şu aziz mübarek günde fitne çıkartıyor.
- 28-04-2022, 15:55:17abi yorumundaki insan ömrü kısmına ben değinicektim açıklıcaktım sen açıklamışsın eline sağlıkdigiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-04-2022, 15:55:32Üsteki arkadaşın dediği gibi günümüzde de veriliyor. Yani bu konular derin çözülmesi gereken konular. Hassas olan insanlar var lütfen yaş tartışmasına girme .xxx786 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-04-2022, 15:58:36Son bir şey diyeceğim alıntılayan olmadıkça konuya yazmayacağım.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz böyle konuları kafir diyerek, açıklamadan tartışmaya kapattıkça yeni nesil okuduğuna inanıp zaten Müslümanlıktan çıkıyor.
Önce doğru mu diye anlatacaksınız sonra doğru ise sebebini mantık çerçevesinde açıklayacaksınız.
Benim fikrim bu. - 28-04-2022, 15:59:01Hz. Ali Efendimiz 7 yaşındayken kendi isteğiyle Müslüman olmuş. Kimse de sen küçüksün kenara çekil dememiş. 10 Yaşlarında Müslümanların başına lider seçilip tebliğlere çıkanlar olmuş (bugün 10 yaşında çocuğa kardeşini emanet etmiyorlar)
1400 yıl öncesine gitmeye gerek yok, annenize babanıza sorun 18 yaşına gelmiş ve evlenmemişse evde kalmış gözüyle bakılırdı...
aradan 30-40 yıl geçmiş ve bugün 30 undan önce evlenene çok erken deniyor...