• 30-03-2022, 22:25:58
    #37
    Dün ev sahibim ile görüştüm, 1800 olan kirayı 2300 yaptı 75 tl’lik aidatı da dahil etti. 1. Senemi bitirdim. Ben kiracıyım, evim olsa kiracıma yaptığım anlaşmaya göre artış yansıtabilirim. Fazlası ne etiktir ne de hukuki bir karşılığı var. Kesinlikle ev sahibi ve siz haksızsınız. Yaptığınız hesaplama ile bu konunun alakası yok. Benim evimin sahibi evi kredi ile aldı. Aylık kira bedeli krediye gidiyor. Banka kafasına göre krediyi arttırmıyor, neden arttırmıyor? Çünkü orta da bir anlaşma var. Burada duygusal değil her zaman anlaşmaya göre gidilmeli. Bu arada aynı bina da 4500 TL kira isteyen de var. Evi satın almak istediğimde 1.500.000 TL de istiyor.
    Ya da şöyle diyeyim daha da açıklayıcı olsun. Evet alım gücü çok düştü. Adam köşe de ki parasını yatırım yaptı. Kira olarak getirisi sadece e/t’ye göre arttığında tatminkar bir getirisi olmadı okey haklı bu açıdan. Ama o evde olduğu yerden değer kazanıyor. Bu da var.
  • 30-03-2022, 22:30:49
    #38
    vido adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Doğru ya haklısınız, bunun farkında olan bi çok "fırsatçı" sayesinde memlekette ne yeşil alan kaldı neden park edebilecek yerimiz var :/ iyi yatırımlar

    Yeşil alan olması için belediyenin yani devletin düzgün planlama yapması gerekiyor. Kimse kafasına göre yeşil alanları yok etmiyor yani. Siz bir şeyleri baya yanlış biliyorsunuz.

    Ona buna Fırsatçı diyerek işin içinden çıkamazsın.

    + Arsa bir yatırım aracıdır. Bu her zaman ülkemizde böyleydi. Ve hükümet sayesinde evlerde yatırım aracına dönüştü ( mülteci ve enflasyon sebebi ile ) Eskiden barınma amacıyla kullanılan evler artık parasının değerini korumak isteyenler tarafından'da tercih ediliyor.
  • 30-03-2022, 22:33:55
    #39
    Üyeliği durduruldu
    kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yeşil alan olması için belediyenin yani devletin düzgün planlama yapması gerekiyor. Kimse kafasına göre yeşil alanları yok etmiyor yani. Siz bir şeyleri baya yanlış biliyorsunuz.

    Ona buna Fırsatçı diyerek işin içinden çıkamazsın.

    + Arsa bir yatırım aracıdır. Bu her zaman ülkemizde böyleydi. Ve hükümet sayesinde evlerde yatırım aracına dönüştü ( mülteci ve enflasyon sebebi ile ) Eskiden barınma amacıyla kullanılan evler artık parasının değerini korumak isteyenler tarafından'da tercih ediliyor.
    Tamam!
  • 30-03-2022, 22:42:29
    #40
    5 yıldan uzun süreli veya 5 yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ise; taraflar arasında bir anlaşma olup olmadığına bakılmaksızın kira bedelinin tespiti için mahkemeye başvurulabilir. Bunun haricinde yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedeli ‘bir önceki kira yılında tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla’ geçerli olur.
  • 30-03-2022, 22:57:43
    #41
    Çıkmaza giden bir durum. İki tarafta kendince haklı...
  • 30-03-2022, 23:18:00
    #42
    Herkes bir şekilde kendini enflasyona karşı korumak istiyor.
  • 31-03-2022, 00:12:59
    #43
    ALLAH ( CELLE CELALUH ) herkese merhametli ev sahibi ve ahlaklı kiracı nasip etsin Amin. 4000-4500 civarı para normal.
  • 31-03-2022, 00:44:00
    #44
    Tam da üzerine düşündüğüm bir konu açılmış Benim de bir evim var kirada, nasipse yakında evleneceğim ve farklı bir şehirde kiralık ev bakıyorum. Geçen sene 1000-1200 olan evler şimdi 2500-3500 arası ve ben geçen sene kendimce evimden gelen kirayı yaşayacağım kiracı olacağım eve ödemeyi planlıyordum. Şimdi ben kirayı arttırırsam bana kızanlar olacak (en başta kiracım, aynı zamanda kuzenim kendisi) arttırmasam aldığım kiranın üstüne bir kirada ben koyup ödeyeceğim kiramı Değişik bir döngü içerisindeyim Allah sonumuzu hayır etsin..
  • 31-03-2022, 07:26:55
    #45
    Ev sahibi haklı.