• 25-03-2022, 17:12:13
    #37
    Üyeliği durduruldu
    yalnız değilsiniz hocam. az daha zorlasak çoğunluk olacağız ama. bir sakız patlatsalar dağılırız vallahi. o sinirin tarifi yok bence.
    BarisSa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Cakkıdı cakkıdı sakız çiğneyenlere irite olurum. Ek olarak düzgün bile çiğnese biri sakız patlatınca büyük bir tepki gösteriyorum (istemsizce).
    Tek tikim bu
  • 25-03-2022, 17:13:36
    #38
    Keçeli kalem sesi
  • 25-03-2022, 17:28:11
    #39
    Üyeliği durduruldu
    strafor sesine yakın, okuyunca irkildim
    berkancay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Keçeli kalem sesi
  • 25-03-2022, 18:20:45
    #40
    Çorap olmadan yatağa kesinlikle girmem uyuyamıyorum.
    Sağında solunda düğmesi fermuarı olan şeyleri örtmüyorum, tik işte

    ###AÇIKLAMAYI OKUMADAN ARATMAYIN###
    Trypophobia diğeri. (Ne olduğunu bilmiyorsanız google üzerinden aratmayın, bu delikli şeylere karşı olan fobi)
    ### AÇIKLAMAYI OKUMADAN ARATMAYIN###
  • 25-03-2022, 19:08:20
    #41
    Üyeliği durduruldu
    geçmiş olsun hocam şu delik işi kötü. birkaç kere resmini gördüm de allah yardımcınız olsun
    Trust adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çorap olmadan yatağa kesinlikle girmem uyuyamıyorum.
    Sağında solunda düğmesi fermuarı olan şeyleri örtmüyorum, tik işte
  • 25-03-2022, 20:12:45
    #42
    Bendede düğme tiki var galiba. Tam olarak anlayamadığım bir huy. Ne zaman başladı nasıl oldu hiç bir fikrim yok kendimi bildim bileli böyle

    Okul zamanları dışında gömlek giydiğimi hatırlamıyorum. Birde askerde kamufulaj vardı.

    Kot düğmesi vs sorun yokta düğme çeşitine göre fark ediyor galiba

    Bu bir fobi mi yoksa alışkanlık mı belki'de fazla rahatlıktandır bilemiyorum. T-Shirt-kot pantolon yada kazak-kot pantolon genel giyim tarzım
  • 25-03-2022, 20:21:17
    #43
    ağzını şapurdatarak yemek yien,höpürdeterek çay içen vss.. şeylere sinir olamk tik değil ki. gayet normal bir tepki. benim yok ama bir tanıdğığımın var. elinle dokunduğun an,yada her hangi bir yerine elini dokunacakmış gibi yapınca irkiliyor çekiliyor.elini omuzuna atsan bile aynı şeyi yapıyor.
  • 25-03-2022, 20:43:44
    #44
    Yorumları okudukça neler varmış diyorum ama hepside benzer şeyler.
    Tabi tik veya adı neyse derecesi önemli. Mesela saat sesine dayanamıyorum diyenler olmuş.

    Hayatın her anında mı rahatsız ediyor yoksa dikkat ettiğimizde mi rahatsız ediyor. Her an kulağınız orada mı mesela?
    Tabi yaşamayan diğerinin derdini bilmiyor.

    Benim derdimde büyük, her an yeni huylar kapmaya meyilliyim.

    Burnunu çekenlere sinir oluyorum. Ama öyle böyle değil, burun çekilen ortamda dahi bulunamıyorum.
    Sıkılıyorum patlayacak gibi oluyorum.
    En kötüsüdür hayatın her anında bu oluyor.
    Evde, okulda, otobüste, sınav anında, bir kafe de, kahvehane de, orada durmam mecburi olan ortamlarda.
    Beni hayattan soğutuyor bazen.

    Kendimi bildim bileli ver bu geçmiyor. Hiç doktara filan gitmedim ama kolay kolay geçeceğini sanmıyorum.
  • 25-03-2022, 21:18:01
    #45
    Üyeliği durduruldu
    öyle insanlar var ki "ne var ki bunda" derken bile cakırdatıyor ağzındaki yemeği ya da sakızı. zaten anlaşmazlıklar kavgalar böyle başlıyor. size çok normal gelen başkasına mantıksız geliyor. mesela ben asla ağzını şapırdatarak yemek yiyen birini anlayamam. ben yerken de acaba biri rahatsız oluyor mu diye sürekli bakınırım sağa sola. takıntılı insanlar rahat uyuyamaz rahat yürüyemez rahat gezemez. zaten bir takıntınız varsa vücut takıntı edinmeye meyilli oluyor ve bazı huylar gelişiyor. pek çoğunun altında çocuklukta yatan bazı sebepler oluyor genelde. ben bu konuda uzun uzadıya araştırmalar yaptım. en sonunda 2018 yılı gibi ingiltere'de bir bilim insanı misofonya'nın ilk bulgusunu yayınlamıştı.

    konuda birisi soğan yiyemiyorum görmeye bile tahammülüm yok demiş ve birisi şaka olsun diye soğan yemeği atmış. kendince şaka olabilir ama tam olarak aşmamız gerken şey bu. tiki olan biri sırf küfür ediyor eğleniyoruz diye taciz ediliyor hep. bu gerçekten hoş değil.
    eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ağzını şapurdatarak yemek yien,höpürdeterek çay içen vss.. şeylere sinir olamk tik değil ki. gayet normal bir tepki. benim yok ama bir tanıdğığımın var. elinle dokunduğun an,yada her hangi bir yerine elini dokunacakmış gibi yapınca irkiliyor çekiliyor.elini omuzuna atsan bile aynı şeyi yapıyor.