Savunma sanayimiz
9
●530
- 27-02-2022, 01:11:043 gündür süren dünya üzerindeki önemli gelişmelerin sonucunda ilk düşündüğüm şey gerçekten savunma sanayimize önem vermeliyiz, ve gerekiyor ise bütçenin çoğunu savunma sanayisine ayırmalıyız, insan hayret ediyor çoğu ülkeler ve kişiler bu savaşa ihtimal dahi vermiyordu ama 3 günde dünya alt üst oldu ve acaba daha neler olacak, SİHA ların aktif rolünü Azerbaycan-Ermenistan savaşından sonra bir kez daha Rusya-Ukrayna savaşında görmüş olduk. Yarın bir gün bu durumları yaşamayacağımızın hiç bir garantisi yok, umarım bu gibi harplerden ders çıkarıp daha ileriye gitmek için ülkece önceliklerimizi düşünmeliyiz.
- 27-02-2022, 01:18:37"Onlar (düşmanlar) için, gücünüzün yettiğince kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Bununla Allah düşmanını, sizin düşmanınızı ve Allah'ın bilip de sizin bilmediğiniz düşmanlarınızı korkutursunuz. Allah yolunda ne harcarsanız size eksiksiz ödenir, asla haksızlığa uğratılmazsınız." (Enfal, 8/60)
Daha birşey söylemeye gerek yok. - 27-02-2022, 01:22:41Savunma sanayi dışıdna dış bağlığı da azaltmak gerekiyor.
Olası savaşta erzak gelmesini bekleme lüksümüz olmayacak.dogusocial ve BorisDali bunu beğendi.2 kişi bunu beğendi. - 27-02-2022, 01:43:07Benim bu üç günde gördüğüm basının, internetin ne kadar etkin bir rol oynadığı.
Ne kadar iyi savunma sistemimiz olursa olsun böyle bir durum karşısında hiçbir anlamı yok. Bana iki gün önce sorsanız Yunanistan ile Türkiye savaşsa kim kazanır diye. Gülerek Türkiye derdim ama şu gördüklerim karşısında artık böyle bir şey demem. Olası bir savaşta ABD-AB bizi öcü ilan edecek, tüm sosyal medyalara girişimiz yasaklanacak, kendi uydurdukları yalan içeriklerle bize karşı nefret oluşturacaklar, ekonomik ve finansal olarak yaptırım uygulayacaklar, karşı tarafa her yerden destek gelecek.
Ne kadar bağımsız olursan, o kadar güçlüsün. - 27-02-2022, 01:55:46En güçlü savunma sanayi, üretim sanayidir. Misal: Hollanda
Küçücük bir Avrupa ülkesi ama kimse sesini çıkaramıyor, neden? Çünkü dünyanın üretim konusunda önde gelen ülkelerinden bir tanesi. Gerçi onların da kimseye seslerini çıkardıkları yok, işleriyle ilgileniyorlar, ne güzel.
Ticaret = para = savunma sanayi.
Topla tüfekle savunma devri tamamen bitti. - 27-02-2022, 02:04:39Türkiye, sadece 2021 yılında Rusya'dan 1,8 milyar dolar değerinde 6,7 milyon ton buğday aldı.
Ukrayna vs var anlatmaya gerek yok ac araştır
eskiden tarim olarak üretebiliyor duk .
Biz daha tarim olarak disa bağımlılığı birakmadikca ekmegin 20 lira olmasi yakindir ozaman 😶 - 27-02-2022, 02:35:56Dede Korkut`un bir sözü var. Azerbaycan şivesiyle "Çörek bol olarsa, bölünmez vetan". Ne kadar Silahınız gücünüz olursa olsun. Eğer vatandaşınıza vatandaşım demezseniz, ikinci sınıf insan muamelesi yaparsanız. Her fırsatta soymaya, her fırsatta borçlandırmaya çalışırsanız. Vatandaşı sadece vergi alırkeni borç tahsil ederken, asker alırken hatırlarsanız. Osmanlının sonundan bir farkınız olmaz. 1 Dünya savaşında en güçlü ikinci donanma Osmanlı donanmasıydı. Burnunu bile çıkaramadı marmaradan. Çanakkale zaferi deriz. 250.000 şehit deriz. on binlerce eğitimli gencimiz heba oldu deriz. Dünyanın en büyük ikinci donanması neden bogazı savunmadı demeyiz.