• 01-02-2022, 13:17:55
    #10
    hlsbhr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Peki şimdi ne olacak? İşveren aradaki bu agi farkını ödemezse alacağımız zamlar zaten belli biz bu sene taş mı kaynatıp yiyelim?
    İşte aldığımız zamlarda bir önceki maaşla aynı değere denk geliyor enflasyonun durumu zaten ortada herşeye zam geliyor bir kutu kürdan bile 32 tl olmuş . kürdansın kürdannn valla sonumuz iyi değil .
  • 01-02-2022, 13:26:31
    #11
    asgari ücrette vergi kalksın diyenler aginin kalkacağını düşünmediği için böyle şaşkın şekilde sustular. Kaç kez dedim vergi kalkarsa agi de kalkar diye ama olur mu öyle şey demişlerdi. Al işte bak oldu.
  • 01-02-2022, 15:48:42
    #12
    Bu asgari ücretliler için iyi olmuş olabilir ama diğerleri için hiç iyi olmadı.
  • 01-02-2022, 16:48:04
    #13
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Agi kalktı, maaşların Brüt asgari ücrette kadarki kısmında yaklaşık aylık 638 lira vergi istisnası geldi. Daha çok işverenin yükünü almak için yapıldığını düşünüyorum.

    Özel sektörde belirli bir zam oranı belli olmadığı için işveren " maaşına 500+verginden kesilen 638 TL'yi zam olarak yansıtıyorum" yada maaşına %20 zam yaptım diyebilir.

    Bu istisna kısmı personele vermek zorunda olduğunu maalesef hiçbir yerde görmedim.

    Memurlarda olduğu gibi bazı özel sektör çalışanları vergi dilimine girdiğinde maaşları düşüyordu. En azından şuan bu dilime daha geç girecekleri için oradan bir avantaj sağlanabilir.
  • 01-02-2022, 16:54:03
    #14
    AGİ kalktı diye biliyorum. Konu takip.... 🙏