• 23-10-2021, 17:07:43
    #82
    Polat1903 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Rapor ettim önce tartışmayı ve eleştirmeyi öğren sonra gelip yorum yap.
    Aferin
  • 23-10-2021, 20:01:21
    #83
    Suçu boş yere politikacılara yüklemeyin. Hâla kurtarıcı bekliyorsunuz. Anne babadan istenilen şeyler devletten istenmez refah, miras devletin verebileceği şeyler değil anne,babanızın verebileceği şeyler. Günümüz dünyasında devletlerin ekonomideki en ufak rolü bile yanlıştır. 2010'lardaki geçici zenginliğimiz Fed'in parasal genişleme politikasının sonucudur bizden kaynaklı değildir. O zaman ki rahat yaptığımız ithalatta hakkettiğimiz bir şey değildi Fed'in dünyaya yaptığı geçici bir kıyaktı.

    Hem en az efor ile her şeyi devletten bekleyip hem de her şeyden mutsuz olmak tezatlıktır. Devlet benim çocuğuma güzel eğitim versin, devlet güzel yol yapsın, devlet güzel iş versin, devlet güzel şehir - yaşam sağlasın, devlet iyi bir yaşam sağlasın, iyi bir emeklilik sağlasın. Dünyada böyle bir devlet yok. Senede zorla verdiğin, ne kadar verdiğin belli olmayan vergilerle devlet en güzel yolu, en güzel eğitimi, en güzel refahı sana nasıl sağlasın? Kaldı ki devlete de yine işsiz kalırsak, zengin olamazsak ah bir devlet memuru olsa da rahat etse mantığı ile biz başvuruyoruz yine KPSS ile.

    Türkiye'nin - Osmanlı'nın 500 yıldır sorunları aynı 500 yıldır. Türkiye'nin cari açığı ortada, Türkiye'de iş verimi ortada, Türkiye'de insanların birbirine saygısı, sevgisi ortada. Ne bekliyorsunuz arkadaşlar kimse işini, kendini, birbirini sevmezken her şeyin dört dörtlük, çok güzel olmasını mı? İnsanlar akrabalarına, arkadaşlarına karşı hava atmak için elektronik cihaz, araba, ev yükseltmeye çalışıyorken ne bekleniyor ki?
  • 24-10-2021, 01:59:56
    #84
    Valla ekonomi nasıl çöker geçmişde örneği var.
    Bankaya gittiğinizde paranız hortumlanmış ve devlet sahip çıkmıyorsa, yada memur gibi devletten para alan kesim parasını alamıyorsa,yada devlet yaptırdığı işin ücretini ödeyemiyorsa ozaman ekonomi batmıştır.
    Yada baktı olmuyor imfden memur maaşları için para almaya çalışıyorsa evet ekonomi batıyor.
    Gıda sektöründe ki lere sorun ekonomiyi anlatsınlar.
  • 24-10-2021, 02:59:17
    #85
    Cok uzun yıllardır çöktük çökecegiz deniliyor ama benim çevremde kim varsa herkes ilerledi. Ben durumu kötüye giden görmedim açıkçası.
    Ev araba alanlar vb.
    Ben çözemedim bu işi açıkçası .
  • 23-11-2021, 13:08:47
    #86
    konuyu açtığımda dolar henüz 9 liraydı. sadece 1 ay geçmiş, 12.5 a dayandı.

    farkında mısınız bilmiyorum ancak, titanik misali dibe batıyor ya da batırılıyoruz.