• 15-10-2021, 20:56:33
    #37
    Keşke dediğiniz kadar basit olsaydı ama iş yasal olarak öyle yürümüyor
  • 15-10-2021, 21:16:32
    #38
    Aracılık için ekip gerekli,
    BDDK lisans gerekli
    Herkesi memnun etmek gerekli,
    Gereklide gerekli, çoskun bu sorumluluğu almak istemez diye düşünüyorum. Sorumluluk alirsa eger yatırım gerekli.. gereklide gerekli..
  • 15-10-2021, 21:20:09
    #39
    r10 bunu nasil yapacak? Kendi sirketi kibris serbest liman bolgesine kayitli bildigim kadariyla... ? Yani Turkiyeye vergi falan vermiyorlar. Bu bir sorun teskil eder mi banka transferleri falan filan?
  • 16-10-2021, 00:32:24
    #40
    bildiğin dijital cüzdan olayı. gayet mantıklı.
    • cagataysahin
    cagataysahin bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 16-10-2021, 01:00:15
    #41
    Bir çok arkadaş muhasebe maliye konularına hakim olmadığı için bu işi basit zannediyor.
    Ama size çok basit bir kaç şey anlatayım.

    1) Bu sistemi kullandığınızda r10 sizden bir komisyon bedeli alacak. Coşkun son toplantıda diğer freelancer siteleri gibi %20 ye çökmeyi düşünmüyorum kredi kartı komisyonunun bir kaç puan üzerinde komisyon planlıyorum dedi. Yani komisyon ortalama %5-7 gibi olur.

    2) R10 ödeme aracılık lisansı alacağı için kime aylık ne kadar para gittiğinive hangi iş üzerinden bu paraların geldiğini Maliye her gün takip edebilecek. Bu ne demek? R10 üzerinden gelen kazançlar ticari gelirdir. Sizden yaptığınız satışların ne olduğunu sorarlar, eğer son vergi düzenlemesindeki gibi reklam satışı backlink satışı gibi değil de yazılım satışı, tema satışı, wordpress optimizasyon gibi işler yapıyorsanız en iyi ihtimalle %15 stopaj en kötü ihtimalle %18KDV + Gelir vergisi maliyete biner.

    Yani r10 üzerinden ödeme alma maliyenin radarına girmek demek olduğu için en iyi ihtimalle %15 stopaj + %5 ödeme komisyonu olmak üzere toplam %20 maliyetiniz olur.
    Bu ne demek? Dol@ndırılmayayım diye r10'un aracılık sistemini kullanmak aslında her 5 satışınızdan birinde dol@ndırıldığınızda ortaya çıkan maliyete denk gelir.
    Ayrıca bu forumun genel alıcı kitlesi ölücü olduğu için %20 eksik ödemek isteyecekleri için riske girip r10'un sistemini değil yine bu sistem dışında %20 düşük fiyat verenleri tercih edecekler.

    Coşkun'un anlattığı sistemin bu arada ciddi bir faydası var.
    Şu anda r10'a giriş davetiye ile ve yeni kayıt olan üyelerin çoğu müşteri değil satıcı.
    Yani r10 giderek terecinin tereciye tere sattığı yer haline dönmüştü.
    Bu yeni sistemde iş vermek isteyenler r10'un forumuna üye olmadan sadece freelancer platformuna üye olarak iş verebilecekler.
    Yani forumda sütekli satıcı nüfusu arttığı için işler azalıyor fiyatlar düşüyordu.
    Yeni sisteme yapılacak reklamlar ile r10'a üye olmayanlar da güvenle para yatırıp r10 satıcılarından iş ya da hizmet alabilecekler.
    Yani satıcıların üzerindeki %20 maliyet yeni gelecek müşterilerin sürümü ile çok rahatsız etmeyecektir.
  • 16-10-2021, 01:11:49
    #42
    backlinkmatik.com
    benzer öneriler çok geldi, neden hayata geçmediği, geçemediği de açıklandı hocam.

    böyle bir organizasyonun iş gücü, maddi ve kanuni sorumlulugunu almak kolay mesele değil