Nasıl çıkacağım bu işin içinden?
95
●3.049
- 09-10-2021, 15:55:32Biraz uzun olabilir ama içimi dökmeye gerçekten ihtiyacım var. 2 aylık evliyim. Eşim çocuk istiyor Ben de çok istiyorum ancak şuan ekonomik olarak uygun değil araba kredisi ve arabanın giderleri maaşımın yarısını götürüyor aileme düğünden dolayı 10 bin TL borcum var eşim atanmadığı için 25 bin TL kyk var. Daha kartlarımın bir miktar borcu var hadi onları yine maaşla ödüyorum şükür. Diyorum ki bir sene sen kpss ye çalış ben borçları ödeyeyim atanırsın belki atanmasan da en azından borçları azaltırız toparlarız biraz çocuk olunca birçok masraf oluyor çok bunalırız şuan bile ancak ucu ucuna gidiyor diyorum maaşımı giderleri tek tek detaylarıyla anlatıyorum ama anlamıyor ne masrafı olacak nasibiyle gelir hallederiz biz de yokluk gördük filan diyor bundan dolayı tartıştık ve bana bilseydim çocuk konusunda böyle yapacağını evlenmezdim dedi bu bana çok koydu gerçekten ağrıma gitti. Benim tek niyetim çocuğuma bir şeyi almak istediğim de rahat alabileyim başka hiçbir niyetim yok maddi sıkıntı çok olunca ailenin bozulacağını çok iyi biliyorum. Baba olarak evi geçindirememek benim çok ağrıma gider. Şark görevim olur diye oda burada ailesiyle doğum yapmak istiyor ama napayım yok bu maaşla borçlar bitmeden çocuk yaparsam bir TL ye hesap yapar hale gelirim. Ben napacam nasıl çıkacağım bu işin içinden.
- 09-10-2021, 16:00:19Hocam iki çocuğum var rizkim onlarla genişledi. Hanımını dinle...
- 09-10-2021, 16:00:57Hocam durumun gerçekten çok kötü. Benimde yaşım 25 şu an az çok iş yapıyorum bir yere girmem lazım benimde, sırf böyle problemler yaşarım diye evlenmeyi henüz düşünmüyorum. Her şeyi planlamak gerekiyor ki planlasan bile bir sürü farklı durum da çıkacakttır illa ki. Bence direk suyuna gitmemen iyi olmuş senin için çok daha problemli sonuçlar doğurabilirdi. Ayrıyeten eşinin bu kadar çok çocuk istemesi, seni anlamaması da garipmiş. Geçmiş olsun, umarım her şey yoluna girer.SETUP06 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-10-2021, 16:04:53hocam yanlış anlama ama sen o borçları bitirinceye kadar enflasyon ve bu pahalılık artarsa borcun olmaz belki ama maaşının yine yetmeyeceğine emin olabilirsin.
hanımın madem yokluk gördük dayanırız diyor, bir sorun olursa sorumluluğu ona atarsın. görünen o ki sen bu işe direndikçe evinin huzuru kaçacak, bu daha kötü. - 09-10-2021, 16:05:08Çocukla rızık falan genişlemez hocam bu hurafeleri bırakın mümkünse borç varken, maddi durum yerinde değilken yapılan çocuk sadece aileye sorun getirir ve çocuğunda sorunlu olmasına sebep olur. Eşinizden size biraz anlayış göstermesini isteyin. Çocuğunuza kaliteli bir hayat sunmak istediğinizi şuan ki şartlarda ona bu hayatı veremeyeceğinizi sadece üstümüzdeki masrafların artacağını söyleyin. Çocuk yapmak tabiki de aileye mutluluk getirir insanın evladı olması kadar güzel bir durum yok ancak kendi ailemden ve etrafımdaki ailelerden biliyorum. Kıt kanat geçinmek çocuğunun istediğini alamamak ona sunmak istediğin hayatı sunamamak sadece dünyaya mutsuz bir varlık getirmekle eş değer. Bana kızanlar olabilir ama eskisi gibi değil hayat en kötü ihtimal her şey kusursuz olsa en ufak hastalık geçirmese mama ihtiyacı olmasa bile çocuğunuzun aylık 1000 tl minimum masrafı olacak. Büyüdükçe masrafları artacak sizin borcunuz hala duruyor olursa çocuğunuzdan kısmak zorunda kalacaksınız. Yine de size kalmış.
- 09-10-2021, 16:06:29Kesinlikle katılıyorum. Benim de kızımın doğacağı haftaya kadar işim yoktu. Sonrasında ise Allah bolluğunu verdi.InternettinHoca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle