• 09-07-2021, 12:06:59
    #10
    Darkanonims adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam burası forum alan ve alacak kişiyi bir araya getiriyor ama o kişilerin ticaretine karışmıyor hesapsat gibi siteler yapar dediğinizi onu da komisyonlu şekilde halleder ben r10 parayı attım hizmeti tamamladım karşı taraftaki kişi hizmeti eksik verdi sorunlar var yapmadı gibi şeyler soylerse o zaman çıkılmaz hala gelmez mi ?
    gelmez hocam çünkü hizmet alan hizmetini düzgün almıyorsa zaten onay vermicek böylece hizmet veren arkadaş ödemesini erken almak için işini daha düzgün yapmak zorunda kalıcak. ek olarak burası ticaret formu r10 eğer insanların birbiri arasındaki alışverişe karışmamış olsaydı işini düzgün yapmayan kişileri banlamazdı etliye sütlüye karışmam diyip kenera çekilirdi!
  • 09-07-2021, 12:07:34
    #11
    Kurumsal PLUS
    bycaos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    gelmez hocam çünkü hizmet alan hizmetini düzgün almıyorsa zaten onay vermicek böylece hizmet veren arkadaş ödemesini erken almak için işini daha düzgün yapmak zorunda kalıcak.
    Hizmeti düzgün yaptığınız karşı onay vermedi ne yapacaksınız
  • 09-07-2021, 12:08:36
    #12
    Darkanonims adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hizmeti düzgün yaptığınız karşı onay vermedi ne yapacaksınız
    r10 ekibi hizmet verenin yaptığı işin doğru olduğunu teyit edip onay verir çok zor dil gözünüzde ne kadar cok büyüttünüz
  • 09-07-2021, 12:19:09
    #13
    Kurumsal PLUS
    bycaos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    r10 ekibi hizmet verenin yaptığı işin doğru olduğunu teyit edip onay verir çok zor dil gözünüzde ne kadar cok büyüttünüz
    Hizmet sektöründe her zaman bir sorun olur hocam
  • 09-07-2021, 12:22:00
    #14
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ödeme sisteminin geleceği duyurulmuştu, elbet gerekli araştırmalar yapılmıştır ya da yapılıyordur. Dışarıdan bakıldığında kolay gibi gözüküyor fakat oldukça zor bir iş.
  • 09-07-2021, 13:56:48
    #15
    Böyle bir sistem için masaya ücretli çalışan kişiler oturtmak gerekir ve burası forum olmaktan çıkar. R10.net webmaster platformudur. Ayrıca bu iş yükünün altında her türlü bunu komisyon ile çıkarmak zorunda kalacaklardır. Bu komisyona da isyan edecek çok kişi var.
  • 09-07-2021, 14:05:04
    #16
    1) Bu sistemin gelmesi şikayetleri zerre azaltmaz. Bu şikayetlere konu olan insanlar 3 ün 5 in hesabını yapan insanlar genelde. R10 a komisyon vermek istemeyeceklerdir.

    2) Bu sistemi kullananlar için buradan gelen gelir maliye nezninde ticari gelir olarak görünür. Fatura kesemeyecek satıcılar bu sistemi kullanamazlar ki r10 da dönen ticaretin büyük bölümü kayıt dışı ve faturasızdır.

    3) Alıcılar için de r10 komisyonu, %18 KDV ve gelir vergisi eklenen fiyatlar cazip olmayacağı için onlar da yine bu sitem dışından ticaret yapıp ucuza kapatmaya çalışacaklar.

    Yani bu sistemin olacağını Coşkun söylemişti. Ama bu sadece r10 a bir gelir modeli yaratır. Şikayetleri ve sorunları falan azalatmaz.
  • 09-07-2021, 14:15:06
    #17
    Şahsi fikrim R10 ticarete aracılık ederse büyük sorunlar olabilir.
  • 09-07-2021, 14:54:35
    #18
    Onun için ayrı bi ekip tutulması ve araya aracılık ücreti alınması lazım yoksa kurtarmaz, işin içinden çıkılır mı bilemiyorum yani bir adam işini düzgün yapıp gösterip daha sonra bir sıkıntı çıkınca diğer adamda ben sağlam teslim ettim derse ne olacak sorun olur bence sıkıntılı bir iş.