Bir yerde okuduğum şu söz çok içime oturmuştu;
'' Gençler ev eşyalarına harcadığı parayı dünyayı gezmek için kullansalar daha mutlu olacaklar''
Sayfalarca yazılabilir ama sonucu ne değiştirir ?
Düzen böyle kurulmuş, adına da kültür, örf adet, yazılı olmayan kurallar denilmiş, coğrafya kaderdir...
Gerçekten darlanmaya başladım..
108
●3.253
- 11-04-2021, 16:28:04Dolu dolu 15 yıllık evliyim. Her zaman söylerim eşimden Allah bin kere razı olsun. Evlenince bile benim eşyalı kiralık 1 + 1 evime gelin geldi.
Hocam senin düşüncelerin doğru. Alacaksın yengeyi karşına bak benim bütçem sınırlı ailen ile konuş ben bitrim diyeceksin. O da ailesine ayar verecek. - 11-04-2021, 16:38:31Allah millete akıl fikir versin. Ekonomiyi görmüyorlar herhalde. Ülkede herkes bir tuhaf oldu. Elinde olmayan parayı harcamak alışkanlık oldu. Sürekli cebimde en az bana 1 yıl yetecek kadar parayı tutarım. Ben cebimdeki parayı harcayamıyorum 1 yıl sonrayı düşünüyorum adamlar 1 gün sonrayı düşünmüyor
- 11-04-2021, 16:51:26Hocam benden bahsettiniz galibaBakalimBilelim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

-
Türk kürt kızıyla evlenilmez arkadas, bulacaksin ukraynali veya rus kizla evleneceksin.
- 11-04-2021, 17:09:142 yıl üstüste düğün yaptık . 2 abimide 1 yıl ara ile evlendirdik biri görucu usülü evlendi biride daha önce tanıstigi biri ile evlendi. Görucu usulu olan gayet yokluk görmus yoklugun icerisinde yasiyordu digeri paraya doymustu gayet varlikliydi babasi müdür vs idi . Bizde gorucu usulu alirken dedik hani yoklugu bilen birisini alalim abime en azindan güzel bir sekilde geçinsinler . Doğuda yasiyorum burda adettendir erkek tarafi herseyi yapar kız tarafida herseyi seçer .Resmen yeni yasam sunmak zorundayız burda . Bir ev ,bir araba ve dugun masraflari . Toplamda iki dügune 2 milyon gitmistir. Neyse ya biz herseyi hallettik sadece görucu usülü olanin evi kalmisti onu alacaktik biraz kirada kaldilar 3-4 ay mecbur bizde arsa satmaya calisiyoruz satamiyoruz . Neyse en son az bir zararla sattik arsayi görucu usülü gelen yengem ailem ile beraber ev bakmaya gittiler ama ne hikmetse görucu usülu yengem ev beğenmiyor ulan sanki saraydan gelmiş . Yok yani baktigimiz tüm evler bizim suan oturdugumuz evin 2-3 kat lüks seviyesinde . Yok bilmem güvenligi olacak , yok asansörunu begenmedim , yok etrafta cocuklar cok ses yapar . Ya bizde yokluk görmüş diye bunu almistik sözde . Neyse en son yengemi eve biraktik biz kendimiz gittik ev bakmaya begendik güvenlikli herseyi 10 numara muazzam bir ev aldik diyarbakirda 400 küsür bine aldik oda adamin acil evi satmasi gerekiyormus o yuzden ucuza aldik . Neyse sonra yengem geldi evi begenmedi bize surat asıyor resmen evinden bizi kovarcasina döndük evimize . Abimin isi geregi ayri sehirlerde yasiyoruz guneydoguda .arada 100 km var . Sonra annemle arasi bozuldu yengemin birkac ay konusmadilar ayiptir yani biz onu en dipten aldik bilsek böyle biridir almazdik yemin ediyorum Yedigi önunde yemedigi arkasinda herseyi annem babam onlara vermis buzdolaplari basina kadar dolu ama bu anneme trip atiyor konusmuyorlar ya hayirdir sen kimsin yaa ? Annemde cok iyi niyetli birisidir neyse en son baristilar suan göstermelik gülüyor evine cagiriyor vs ama ben sahsen unutmam ailem unutsa bile . 23 yasindayim bu dediklerim 3-4 yil icerisinde oldu . Hâla üniversite okuyorum ve evlenmek kadar sacma sapan bir sey yok hele hele yanlış kisi ile evlenilmisse ailede huzur bile birakmiyor bunu bizzat gördüm fakirlik görmüş yokluk görmüş insan bile bu sekilde davranabiliyor insanoglu nankördür. Allah herkesin karsisina onu anlayacak en azindan yapilan iyiliklere nankörlük etmeyecek birini çikarir İnsallah.
- 11-04-2021, 17:12:09Esim yabanci, dugun masrafimiz 16 bin TL tutmustu
)
Gecmis olsun hocam. Zor is Turk adetleriyle ugrasmak. Bizim aile tarafi benim ne kadar bu islere ters oldugumu bildigi icin hic israr bile edememislerdi bana.
Ramazana denk gelmisti dugun; ilk once iftar verip sonra raki dagitmistim
- 11-04-2021, 18:30:11Altına imza atıcam da, İmzayı nereye atıyoruz reis .BakalimBilelim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

)) Yani 2 saat geç çalışsa ne olur... Ama olmazzzz.