Rusya, Ukrayna'ya yapacağı saldırı öncesi Nato'nun Ukrayna'ya yapacağı yardımları düşünerek Ukrayna sınırına çok sayıda S400 füzeleri yerleştirdi.
Ayrıca Rusya'nın müttefiki Belarus'ta Ukrayna sınırına çok sayıda asker ve tank yerleştirerek Rusya ile birlikte olduğuna dair bildiri yayınladı.
Ukrayna Türkiye'den aldığı SİHA'ları Rusya sınırına gönderdiğini ancak bu girişimin başarısız olduğu açıkladı.
İstihbarat temsilcilerine göre Rusya'nın bu saldırı ile Odessa ve Mykolaiv şehirlerine el koymak istediği düşünülüyor.
Peki Türkiye kimin yanında olacak ?
- Ruslardan silah teknolojisi alıyoruz, onların karşısına geçersek Silah alımları için yeniden Abd tekeline dönmek zorunda kalacağız.
- Ukrayna'ya SIHA ve silah teknolojisi satıyoruz, onların karşısına geçersek ciddi gelirden oluruz.
Eğer bir seçim yapmak zorunda olursak seçim ne olursa olsun ne yazık ki bu ülkenin zararına olacaktır.
Türkiye hiçbir zaman bize yardım etmeyen NATO müttefiki ve normal şartlarda zorunlu olarak Ukrayna'nın yanında olmamız gerekiyor.
3.Dünya Savaşı mı Başlıyor?
50
●1.520
- 05-04-2021, 11:32:17NATO mu Rusya mı, soru bu olmalıydı. Mecburen NATO tarafında duracağız, sadece müttefikliğimizden değil aynı zamanda Rusya'nın sıcak deniz sevdasından vazgeçmemesinden dolayı da mecburuz.
- 05-04-2021, 11:32:27Niye seçim yapalım ki, bizi ne ilgilendirir. Ben savaşın olmadığı kimsenin oraya buraya girmediği müdahale etmediği bir ülkede yaşamak istiyorum
- 05-04-2021, 11:33:02Amerika gibi olacaksın. Savaşı körükleyip basicaksin İHA siha silah top tüfek ne varsa satıp parasina bakicaksin
- 05-04-2021, 11:34:15Ukrayna ve Rusya arasında süren bu gerilimler elbet bir gün şiddetli bir şekilde patlayacak ama ne zaman nasıl olursa olsun günümüz şartlarında Ruslara karşı kolay kolay cephe alınamaz. Türkiye bir taraf seçmek zorunda kalırsa mutlaka bu Rusya'dan yana olacaktır. Ukrayna'ya ABD desteği gelir tabi. Rusları karşısına kim alırsa ABD o tarafa destek verir.
- 05-04-2021, 11:34:24Tarafsız durmak şart. Ama eğer taraf olunacaksa Rusları tercih ederdim. Her zaman netler NATO gibi gevşek değiller. Biz de nato müttefikiyiz ama 1 kere yanımızda olmadılar.
ABD diyor ki Türkiye ve birkaç avrupa ülkesi kücük ülkeler adını unuttum rusyaya karşı savaşsın diyor. Piyon arıyor