Evet herkese merhaba,
Uzun zamandır olan hayalim yazılım mühendisliği üniversite sınavı yaklaştıkça korkutur ve düşündürür oldu. Küçüklükten beri yazılım mühendisliği istiyorum o zamanlar popüler bir bölüm değildi şuan olduğu gibi, bende sevdiğimi düşündüğüm için bunu istedim.
Nasıl anladım sevdiğimi ?
Gerek okulda aldığım Python vb. kodlama derslerinde aldığım keyif, hırs ile birleşen rekabet ve onun getirdiği zevk sevdiğimi hissettirdi ve bende buna evde, boş vaktimde hep geliştirerek devam ettim.
Şuan ne yapıyorum ?
Üniversiteyi Almanya'da okumak için Almanca dil öğreniyorum, ideallerim ve hedeflerim doğrultusunda üniversite sınavına hazırlanıyorum bir yandan grafik tasarım konusunda çok ilerledim ve bunlara da aklım kaymıyor değil.
Peki korkum ne ?
Beni en çok korkutan, 7/24 çalışmak, sosyal yaşantının probleme gireceğini düşünmem, bu işi yaparken işkence gibi geleceğini düşünmem ve sevmeyeceğimden korkmam.
Kendi işim olursa 7/24 çalışmak problem değil, yani diğer mesleklerde gözüm kalıyor ve düşünüyorum zaman yaklaştı ben yanlış karar mı verdim ?
Sizler mesleklerinizi edinirken nasıl kendinizi keşfettiniz ?
Şuan yaptığınız işten memnun musunuz ?
Ne meslek seçeceğimi bilmiyorum - dertleşme
19
●308
- 12-01-2021, 23:49:38Korkuyorum hocam, ne seçmem lazım, neye ilgim var ne konuda iyiyim bunları önüme koysam bile ne yapacağım bilmiyorum korkuyorumZyDn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 12-01-2021, 23:51:23Tam olarak benim karşı olduğum durum bu bunu yaparak ölürsem içimde çok büyük ukte kalır (böyle yaşamak kötü bir durum değil benim yaşam düşüncem ters bu fikre)SEOES adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 12-01-2021, 23:52:50Yazilim mühendisliği makul degil hocam. Suan r10 da yazilim muh olmayan ama bircok yazilim muhendislerine taş cikartacak ne beyinler var. Para kazanmak icin de diploma onemli degil bu bölümde. Ha maasli calisicam o sebeple basvururken diploma lazimndiyosan zaten el sirketinde maasli calisan olacaksan yazilim muhendisi olma.