Sayın forum üyeleri, sorum var kategorisine açılan konu hakkında sizleri aydınlatmak için bu konuyu açma gereksinimi duyduk.
Öncelikle Azure'in ne olduğu hakkında bilgisi olmayanlara ufak bir açıklama belirtelim;
Azure, Microsoft Company şirketine bağlı dünyanın en büyük cloud girişimlerinden birisidir. İçerisinde ana makineler, veritabanları, marketing ve daha say say bitmeyecek hizmetler bulunur.
Pekala TeknoClouds azure'yi ne amaçla kullanır?
> TeknoClouds, Azure platformunu yalnızca Rest Api altyapısı için kullanır.
Azure rest api araması yaparak daha zengin bilgilere ve açıklamalara ulaşabilirsiniz
Bu da pekala, neden alan adları ile ilgili işlem yaptığımızda gelen Mailler'de Azure yazar?
> Hatırlarsanız şubat ayında TeknoClouds bir bildirim iletmiştir (Çift taraflı veri iletimi politikası) bu bildirimden itibaren tüm alan adı hizmetlerinde %300 kadar bir hızlanma söz konusu olmuştur eski müşterilerimiz bu konu hakkında daha fazla tecrübeye sahiptir.
> Api iletimi azure rest api üzerinden sağlandığından veriler secureserver.net adresine azure başlığında gider. Bir çeşit alan adı azure aracılığı ile alınmış olur ancak bu ilk işlemden sonra REGNET Ltd. Altyapısı olan console.reg.net.tr in arka üç yapısında bulunan dcc.secureserver.net adresinden uçtan uca yönetilmek üzere Yetkilendirme yapılır.
Peki bunlardan ne anlamamız gerekiyor?
> Alan adlarınızın api veri iletimi haricinde hiç bir barındırma azure tarafından sağlanmaz.
Azure de alan adı barındırma hizmeti sağlar ancak alan adı başı 12 dolar ücret ödemenizi talep eder. Ödeme yapmamanız durumunda normal olarak hesabınızı ve hizmetlerinizi askıya alır ve erişimi keser
> TeknoClouds veri iletimi sonrası hizmet yönetimini tamamıyla godaddy altyapısına ve Yetkilendirmesine sahip olan secureserver.net adresinden hizmet bağlama ve yönetimi sağlar. Bu da alan adınızı en güvenilir ve her zaman yönetilebilir şekilde barındırır.
Unutmayın, TeknoClouds veya REGNET Ltd. Bir kayıt kuruluşu değil, akreditasyon bir firmanın bayisidir.
Bunların dışında başka bir husus bulunmamaktadır.
Son olarak şunları söylemeyi isteriz;
TeknoClouds dan aldığınız her alan adı, dünyanın en güvenilir altyapılarında barınır. Endişe edecek bir durum asla söz konusu değildir.
Hizmetlerinizin güvende olup olmadığını daha yetkili bir firma olan Godaddy Türkiye den de öğrenebilirsiniz.
Bunların dışındaki başka verilere veya bilgilendirmelere itibar etmemenizi rica ederiz.
Saygılarımızla..
TeknoClouds & Azure ilişiği hakkında
44
●4.577
- 22-08-2020, 19:16:43Üyeliği durduruldu
- 22-08-2020, 19:37:25Üyeliği durdurulduHakkımızda tek bir şikayet olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Haklı olan biz olsak bile. Teşekkür ederiz. 😎😎phpxtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
🤷 🤷 Standart forum politikaları 🙂ServetReal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz teşekkür ederiz. Hizmetlerimize yüksek ayrıcalıklarla devam..Par4noiD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 22-08-2020, 19:41:04Üyeliği durdurulduBilgilendirme İçin Teşekür Ederim Hakinizi helal Edin Kusura bakmayinTeknoClouds adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 22-08-2020, 19:41:47Konunun açıklığa kavuşmasına sevindim. Hayırlı işleriniz olsun...
- 22-08-2020, 19:44:01Yerinizde olsam hukuki işlem başlatırdım. Ki bir daha benzer olaylar yaşanmasın. Hukiki işlem başlatmasanız bile şikayet bölümünde gerekli şikayeti yapmalısınız. Ben dahil sizin müşteriniz olan herkes bir anda afalladı. Bugünlerde diğer firmalarda olan domainlerimi size taşımayı düşünürken bu konuyla karşılaşınca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. En azından müşterileriniz adına şikayet konusu açmalısınız.