• 17-07-2020, 01:17:52
    #64
    Dünyada en kötü durum, eşinin tarafının cahil cühela- kaostan beslenen bir yapıda olmasıdır herhalde.

    Benzer durumlar bende de mevcut. Bunlar hergün telefonda görüşürler 4-5 saat. Üstüne bi de işsizim diye beni eşime kötülemeler falan filan. Eşim ile de konuştum Allahtan anlayışlı biraz,artık telefonla konuşma uzayınca kasti olarak bebeğe yemek vermem lazım, ya da bebeğin uykusu geldi gibi bahanelerle telefonu kapatıyor. Ama kaynana bu durur mu ? Yarım saat sonra işin bitti mi diye tekrar arıyor eşimi Gülermisin, ağlarmısın..

    Öte taraftan özel hayatınla bu kadar iç içe olmalarına rağmen bir sorun olduğunda hemen yan kıvırmaları ki deli olmamak elde değil. Zemin katta oturuyorum 550 tl kiram var, İşsiz halimle her işi yaparak zar zor ödemeye çalışırken bizim kaynana da her geldiğinde ayy burası zindan gibi, bir balkonu bile yok gibi laflarla huzurumuzu bozup gidiyor. Ki bu klişe haline gelen en basiti oldu artık Yahu bir insan kızının üzüleceğini ve kocasını sevdiğini bile bile nasıl böyle cümleler kullanır akıl alacak gibi değil. Hani derler ya hiçbir Anne - baba evladının kötülüğünü istemez diye ben eminim ki bunlar istiyor. Kavga edelim kızı onlara anlatsın onlar da kaos ortamında eğlensin istiyorlar. Ama çok şükür ki eşim anlayışlı bir insan ve geçinip gidiyoruz

    Deme o ki hocam bu tür durumlarda eşinizin tutumu çok önemli. Yani iki seçenek var. ya çok alttan alacaksınız ya da eşiniz anne -babasının huyunu bilip, herşryin farkında olarak idare etmeye çalışacak. Aksi durumda gerçekten çok zor.. Allah yar ve yardımcımız olsun...
  • 17-07-2020, 01:20:14
    #65
    teknohaberci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Niye annesiyle ve kardeşiyle konuşmasın? Sizle evlendi diye ailesini mi boşadı? Noldu anasu bacısı nüfustan mı çıkardı? Tek hayatı siz mi olmalısınız? Hiç sağlıklı bi psikoloji değil. Kıskanıyorsunuz. Et tırnaktan ayrılmaz. Ana baba bacı kardeş ölene dek aynıdır. Sen aldatır döver terk eder ne bileyim ölürsün yine ona ailesi kucak açar.

    Tek benle olsun tek bana muhtaç olsun tek bana sığınsın vs ilkel düşünceler. Herkes birey. Güçlü ve özgür insan sevmiyorsunuz. Ben bunu anlıyorum.

    Eşlerinizi yalnızlaştırıp psikolojik şiddet uyguluyorsunuz. En kötüsü de farkında bile değilsiniz. Tam bi trajedi.
    Maalesef özgürlük adı altında feminizm kasmışsınız. En özgür ülkelere gidelim, hangi özgür ülkede var acaba ailelerin sürekli olarak evli kızının/oğlunun evine gelip gitmesi, onların işine karışması? Et tırnaktan ayrılmazmış, aynısını erkek yapsa ne laflar yer.

    Böyle düşünen arkadaşlar bi' zahmet evlenmesinler, çok problem yaşarsınız evlilikte. (Konu içerisinde birçok örnek var) Böyle düşünüyorsanız anneniz-babanız ile kalıp yaşayın, bir başkasının hayatını karartmayın.
  • 17-07-2020, 01:32:03
    #66
    Senin o en özgür ülkelerinde evli kadınlar geceleri arkadaşlarıyla bara gidebiliyor. Ya da tatile. Herkesin hobisi var. Eşler birbirinden ayrı da eğleniyor. Bu ülkede erkekler daha sevgiliyken başlıyor. O arkadaşını sevmedim çok görüşme. Bu arkadaşın bence kötü vs.

    Madem canınız özgürlük çekiyor ve en özgür ülkelerle kıyas yapıyorsunuz, kaçınız eşini arkadaşlarıyla tatile yolluyor? Özgür ülkeler bireysel.

    Bir örnek verirken önünü ardını düşünün.

    LordHaseky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Maalesef özgürlük adı altında feminizm kasmışsınız. En özgür ülkelere gidelim, hangi özgür ülkede var acaba ailelerin sürekli olarak evli kızının/oğlunun evine gelip gitmesi, onların işine karışması? Et tırnaktan ayrılmazmış, aynısını erkek yapsa ne laflar yer.

    Böyle düşünen arkadaşlar bi' zahmet evlenmesinler, çok problem yaşarsınız evlilikte. (Konu içerisinde birçok örnek var) Böyle düşünüyorsanız anneniz-babanız ile kalıp yaşayın, bir başkasının hayatını karartmayın.
  • 17-07-2020, 01:33:17
    #67
    Evliliğin cicim ayları olduğu gibi torununda cicim ayları var. Evet korona konusunda haklı olabilirsiniz. Ancak uyararak bilinçlendirme yoluna gidin. Sizde biraz sabır gösterin. Her ne kadar sizin çocuğunuz olsa da, o insanlarında torunları.

    Evlilik konusunda benim düşüncem; evlilik olduğu zaman sadece iki kişi evlenmiyor. Ailelerde bir nevi evlenmiş gibi bağ kuruyor. İki kişi anlaşsa bile aileler anlaşamıyor, yada anlayışsız olabiliyor. Belki de bu yüzden bilinçaltına hapis olup bekar kaldım.
  • 17-07-2020, 01:54:56
    #68
    Allah kolaylık versin dostum işin zor. İnsan evlilikte hele bebek olduğunda çok zor zamanlar geçirebiliyor (ben doğumdan 1 hafta sonra "hadi herkes evine" dedim, ne annemi ne de eşimin annesini burda mahsur bırakmaya niyetim olmadığını, herkesin kendi evi, kendi düzeni olduğu düşüncesini eşime aşıladım, ki zaten ne eşim ne de ben insandan haz etmiyoruz), attığın whatsapp konuşmalarından da epey sabırlı olduğun belli, kaliteni bozmamanı ve sabretmeni tavsiye ediyorum. Burda şimdi okuyup cevap verenlere de bir laf yazayım bekara karı boşamak kolay. Bu devirde evlenilecek insan bulmak da o evliliği güzel bir şekilde ilerletebilmek de zor. Boşanmak en son çare olsun herkes için. Arada kalan evlatlara yazık, asla sizin gibi düzgün bir piskoloji sahibi olamazlar. Hele ki böyle sizin durumunuzda bahsettiğiniz gibi yüksek bilinç seviyesinde bir karşı taraf varken..
  • 17-07-2020, 02:19:01
    #69
    Hipek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kadınlar klubüne döndürmeye çalışmıyorum forumu ama, bu tarz konuları ne arkadaşlarıma ne kendi aileme anlatmak istemediğim için burada sormam gerekecek. yav arkadaş, çocuk doğalı 106 gün oldu. yaklaşık 36 günü ya hanım onlarda, ya onlar bizde falan. Çocuk biraz sıkıntılıydı, tamam anlayış gösteriyoruz. Anne de yoruluyor sonuçta çocuk zor olunca, tabiki böyle olacak. Neyse bu süreçte sabah bi telefon, akşama annemler gelecek. tamam diyorum, akşama gelyiorlar, evde nefret ettiğim olay: babası geliyor kanepenin birine komple uzanıyor açıyor survivor . Anası desen bana reklam peşinde her kelime her cümle seçilerek bana reklam olsun işte. Neyse, bunlar gidiyorlar. hanımın telefonu alıp bi bakıyorum, ee o gün 3 saat kadar telefonla görüşme, hemde görüntülü. Ya sabır Allah'ım.
    Diyorum ki, bu çocuk telefona alışmasın. Yanında görüntülü konuşma. 3-4 saat telefon görüşmesi normal mi diyorum? normal geliyor. Televizyona alışmasın, babası survivir. Neyse bu yüzden tartışıyoruz ara ara. Daha 3 gün önce akşam annemlere gideyim dedi, yine 2-3 saat telefon görüşmesi. dedim niye gidecen? anan çocuğu gördü, seni gördü. Sen ananı gördün amaç? neyse burdan tartışma uzadıda uzadı. Daha dün gece artık normale döndük. Ondada ben adım atıyorum tabi, erkekler geri vites tabi. Sabah oluyor, durumlarda anası var yine. bakıyorum, " laf olsun diye değil gerçekten " sarmaş dolaş fotoğraf. 5-10 tane kadın, akrabaları falan, sarılarak fotoğraf çekinmişler daha DÜN. sabah hanımdan bir mesaj " annem kahvaltıya geldi. tabi tartışma yeni bitti ya, tamam dedim geçtim. bişey yada bu düşüncemi olanları söyleyemiyorum tekrar. " Yav, Konya'da virüs çok yaygın, Bi çok yakınımda maalesef kötü zamanlar geçiriyor şuan hastanede bu virüsten dolayı. ee 106 günlük çocuk daha, ne anası ???? herkesle görüşüp öpüşüp yiyişip fotoğraf çekinen anan. işin tuhaf yanı ise;

    Annem çocuğu daha 5-6 kez anca görmüştür. Baba yok malum dedeyle, bende araba yok falan. Kadın evden çıkmıyor, gelmek istiyor, ana diyorum minibüsle gelme virüs çok yaygın. Yav ben anama çocuğu gösteremezken, hergün ya görüntülü de, ya görüşerek gören ANAN, herkesle görüşüp geliyor, bi virüs kapsa çocuk Allah korusun.

    Zaten insan mı reklam ajansı mı anlamıyorum. " Herkes şerefi kadar, herkes anasının a.. kadar, biz şöyle, biz böyle, böyle olur, böyle olsa iyi oydu buydu şuydu. hayatı reklam hayatı. " kafayı yedirecek

    Neyse küfür edicem şimdi kendimizor tutuyorum konuyu detaylandırmadan kapatayım. Bana sabretme yöntemi anlatır mısınız lütfen.
    dostum seni gayet iyi anlıyorum, özellikle çocuk olduktan sonra belki erkekler daha ihtimamlı özenli davranıyoruz, başkaları günü geçirme laylaylom derdinde iken biz çocuğu düşünüyoruz,
    yazdıkların birbir gözümün önünde canlandı benim canım sıkıldı
    Allah sabır versin derken evi mümkün olduğunca uzağa taşımanı tavsiye ederim,
    tüm bunları yazıp bana sabretme yöntemi anlatırmanız demen de büyük incelik

    evi ve işi uzağa taşımanı tavsiye ederim dostum sana
  • 17-07-2020, 02:51:56
    #70
    Kardeşim ben de mümkün mertebe görüşmemeye çalışıyordum fakat hanımın annesi rahatsız olunca mecburen evimize aldık biz bakıyoruz şimdi Yani yazılı olmayan kurallardan biri sanki bu olay sen istediğin kadar kaç onlar gelip seni buluyor zaten Ters psikoloji uygulayıp eşine izin ver bu konuda hatta sen ısrar et annenlere gidelim mi veya onlar bize gelsin bu durumda onlar da bıkacaktır ya da nasıl olsa istediğimizi aldık düşüncesiyle vazgeçeceklerdir. Ben bunu okulda yapıyorum çoğunlukla da işe yarıyor konuşan öğrenci olunca ben susuyorum konuşun çocuklar diyorum sınıfta derin bir sessizlik oluyor. Umarım işine yarar.
  • 17-07-2020, 08:27:17
    #71
    Ben konuya yorumları okumaya geldim evlenmeyi düşünmüyordum zaten

    bence yapılabilecek en doğru şey (hiç evlenmedim yaş küçük hocam) sabredip beklemek rabbim sana en hayırlısını nasip eder anlayış ve hoşgörü gösterirsin belki günün birinde biter ha bu dediğim senin kalbini zehir zıkkımda edebilir bu konuda yazı tura atıp karar vermen gerekecek

    türkiyede boşanma oranları evlilik oranlarından fazla çoğunlukta aldatılmak, maddi ve manevi geçimsizlik var hocam bence hiç boşanma lüksüne girme yani bir bekle baktın düzeliyo anlarsın zaten ha düzelmiyor boşanmayı boşver genede konuyu hem eşine hem eşinin ailesine açarsın öyle anlatırsın ama boşanmalık bir durum olduğunu düşünmüyorum ben hocam hayırlı olsun hayırlısı nasip olsun hayırlı cumalar dilerim
  • 17-07-2020, 08:40:24
    #72
    Bu yaşanılan süreci karşıt olarak düşünelim. Düşünün ki erkeğin annesi sürekli aynı şekilde geliyor . Virüs sürecinde onlarca insanla görüşüyor beraber oluyor sonra çocuğunuzun yanına geliyor. Sizin Tepkiniz ne olurdu ? Hanımefendi yanlış anlamayın 6 yıldır evliyim kız arkadaşımı yaklaşık 8 yıldır tanıyorum. Bırakın eşimi bugüne kadar kız arkadaşım olan ya da beraber yaşadığım 1 tane kız arkadaşım bu durumu kabul etsin. Virüs sürecinde onlarca kişiyle görüşen ANNE'nizde olsa istemezsiniz.Çocuğunuzun sağlığı herşeyden daha önemli oluyor.

    Ek olarak çocuk dışında da bu kadar içli dışlı olacaksa her gün evimde olacaksa o zaman kızını evlendirmeseydi dizlerinin dibinde oturtsaydı.

    Not : Bu yazımı lütfen direkt olarak kendi adınıza alınmayın en başta söylediğim gibi bende evli bir insanım bu süreçlerin kendi başıma gelse vereceği tepkiden söz ettim.

    iyi çalışmalar.


    teknohaberci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Niye annesiyle ve kardeşiyle konuşmasın? Sizle evlendi diye ailesini mi boşadı? Noldu anasu bacısı nüfustan mı çıkardı? Tek hayatı siz mi olmalısınız? Hiç sağlıklı bi psikoloji değil. Kıskanıyorsunuz. Et tırnaktan ayrılmaz. Ana baba bacı kardeş ölene dek aynıdır. Sen aldatır döver terk eder ne bileyim ölürsün yine ona ailesi kucak açar.

    Tek benle olsun tek bana muhtaç olsun tek bana sığınsın vs ilkel düşünceler. Herkes birey. Güçlü ve özgür insan sevmiyorsunuz. Ben bunu anlıyorum.

    Eşlerinizi yalnızlaştırıp psikolojik şiddet uyguluyorsunuz. En kötüsü de farkında bile değilsiniz. Tam bi trajedi.