İnternet, uydu, mobil abonelik vb. gibi sistemlere tek tuşla abonelik başlatılırken, aboneliği iptal etmek istediğinizde zahmetli bir sürece giriliyor. Firma sizden faks çekmenizi, kargo yollamanızı veya şubeye gitmenizi istiyor. Bugün itibariyle bu zahmetli süreç sona erdi.
Abonelik iptalinin elektronik ortamdan yapılmasına imkan tanıyan kanunda şu ifadeler yer alıyor:
"MADDE 10 5809 sayılı Kanunun 50 nci maddesinin birinci fıkrasına birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümleler eklenmiş ve dördüncü fıkrasının üçüncü cümlesinde yer alan yazılı olarak ibaresi taleplerini şeklinde değiştirilmiştir."
Kanunun önceki halinde söz konusu cümle şu şekildeydi:
"Aboneler yazılı olarak bildirmek kaydıyla aboneliklerini her zaman sona erdirebilir."
Yeni düzenlemeyle birlikte söz konusu cümle şöyle oldu:
"Aboneler taleplerini bildirmek kaydıyla aboneliklerini her zaman sona erdirebilir."
Kaynak: https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20200626-1.htm
Şİmdi digitürk düşünsün
Artık Abonelik İptalleri E-Devlet Üzerinden Gerçekleşicek (şimdi digitürk düşünsün )
16
●450
- 28-06-2020, 20:35:00Harika. fiber destek ekibinde müşteri temsilcisiyim. Yemin ederim yıldım iptallerde . Şirket politikası iş bilmeyenler için çok katı hele ki evrak vs işlerinden anlamayan birisi iseniz size zulüm oluyor iptal etmek. Artık eş dost akrabası iptal edebilir herkesin . İnsanların küfürlerinden tepkilerinden kurtuluruz inşallah.
- 28-06-2020, 20:35:03Tivibu iptal ettireceğim 7 ay oldu.
Dekoderi teslim et diyor gidiyorum telefondan önce iptal ettir diyor sonra getir.
Arıyorum müşteri hizmetlerini tamamdır götürün diyorlar, götürüyorum başka bir şey çıkartıyorlar.
Pandemi girdi 3 ay ben kendim çıkmak istemedim vs derken 7 aydır 80-90 her ay fatura gönderiyorlar sağolsun
- 28-06-2020, 21:16:03E-devletten yapılacak diye bir madde yazmıyor ki orada.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sözleşme; yazılı olarak veya elektronik ortamda kurulur. Elektronik ortamda kurulacak sözleşmelerde, başvuru sahibinin kimliğinin doğrulanmasına imkân verecek şekilde, Kurum tarafından belirlenecek yöntemler kullanılır ve bunlara ilişkin usul ve esaslar Kurum tarafından belirlenir.