• 19-01-2020, 13:52:30
    #37
    SinneR38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam Kayseri ilinde bu tanıdık yarenliği ve geçiştirmeler daha popüler gibi yoksa ben öyle zannediyorum. İlla ki iyi tanıdıklarda vardır ancak bize denk gelmez.
    Kayseri'de durum çok daha farklı hocam. Birisi bana borçluysa, borcumu istediğim vakit, ben borçlu çıkıyorum.
  • 19-01-2020, 18:28:38
    #38
    Eş, dost veya akraba ile ticaret yapmayı pek tercih etmem.
    Tabii ki karşımdaki insana göre değişir fakat genel olarak yapmamaya çalışırım, karşı taraf ticaretin nasıl yapıldığını biliyorsa ve ticaret kültürüne hakimse yapılabilir.
    Ama ne yazık ki genelde böyle olmuyorlar
    Ek olarak işin psikolojik boyutundan da bahsedeyim;
    Karşı taraf tanıdığınız/samimi olduğunuz biri olduğu zaman kişinin size karşı sorumluluk duygusu azalıyor, “ya zaten tanıyorum” moduna giriyor.
    Veya “bana da mı parayla” moduna girip başta bunu size çaktırmıyor ve size “tamam anlaştık” diyor, fakat ödeme günü gelince saçma bir erteleme döngüsü yaratarak acısını sizden çıkarıyor çünkü tanıdık olduğunuz için para vermek istemiyor
    Sevgiler.
  • 19-01-2020, 19:05:54
    #39
    Bende şöyle bir tavsiye vereyim akrabaya sakın bir eşya alet almasına vesile olmayın, iyi çıkar sizden bilmez kötü çıkar sizden bilir.