• 02-10-2019, 16:45:02
    #46
    tayfunTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Doğa için poşete 25 kuruş vermek zorlarına gider, Sigaraya 20 lira verince gözleri bile görmüyor.
    ee ben DOĞA için poşete 25 kuruş veriyorum ama yine o poşet aynı şekilde dışarı atılıyor hani doğa için 25 kuruş? Poşetlere doğada çözünebilme zorunluluğu, özelliği mi getirdiler de görmedim? Madem doğa o zaman 25 kuruş poşet yerine yerine kağıttan yapılsın marketlerde onları kullanalım ücretsiz hani mesele doğa ya.
  • 02-10-2019, 16:51:47
    #47
    Üyeliği durduruldu
    chasm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ee ben DOĞA için poşete 25 kuruş veriyorum ama yine o poşet aynı şekilde dışarı atılıyor hani doğa için 25 kuruş? Poşetlere doğada çözünebilme zorunluluğu, özelliği mi getirdiler de görmedim? Madem doğa o zaman 25 kuruş poşet yerine yerine kağıttan yapılsın marketlerde onları kullanalım ücretsiz hani mesele doğa ya.
    Algı yönetimi yapa yapa herkes öyle sanıyor üstad .
    Bir örnek
  • 02-10-2019, 18:16:11
    #48
    Restoranların hepsinde sigara içtiriyorlar,özellikle akşamları ocakbaşı meyhaneler full dumanaltı,,çok iyi yapmışlar
  • 02-10-2019, 18:21:13
    #49
    ben içmiyorum, içeni görürsem de şikayet ederim. kimse benim nefesime zehir karıştıramaz.
  • 02-10-2019, 18:23:13
    #50
    Peki, biz nerede sigara içecegiz? Sagolsun hükümet benden önce düşünüyor, yeni araba almışın... arabanın içinde sıgara içilir mi? O kadar para vermişsin. Saolsun hükümet bunları düşünüyor yahu...
  • 02-10-2019, 18:31:27
    #51
    beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    kimse kimsenin pisliğini çekmek zorunda değil.
    kapalı alanlar dışında, kamunun ortak kullanım alanı olan park ve bahçelerde de yasaklanmalı. evlerin balkonlarında banyo ve tuvaletlerinde de yasaklanmalı.
    içene kokmuyor olabilir içmeyen biri olarak ne yazık ki iğrenç bir koku yaydığınızın farkına varın. alt katta balkonda yakanın pisliği banyoda içenin havalandırmadan gelen pisliği içmeyenleri ciddi manada rahatsız ediyor.

    içilmesini stemediğiniz yerleri belirtmişsiniz,çok düşündüm yazdıklarına göre nerede içilebilir diye.bulamadım en ıyısı sen söyle nerede içilmesini istersin?
  • 02-10-2019, 18:38:44
    #52
    Devlet birgün geniş ve boş araziye geceleri göz kulak olacak 700 tl maaşla bir bekçi almaya karar veriri.
    Peki talimatlar olmadan bekçi nasıl iş yapacak’ bir planlama birimi kurulur ve 2000 tl maaşla iki kişi işe alınır…
    işleri yapıp yapmadıklarını nasıl kontrol edeceğiz diye düşünülerek 2500 tl maaşla 2 denetmen işe alınır….
    bir süre sonra bunların maaşları nasıl hesaplanıp ödenecek diye tartışılır.3000 tl maaşla bir mali müşavir,bir katip bide istatistikçi işe alınır.
    Bir süre sonra bunlardan kim sorumlu olacak diye düşünülür 7000 tl maaşla bir müdür 4500 tl maaşla iki müdür yardımcısı işe alınır.
    Bir süre sonra ülkede ekonomik kriz çıkar. Masrafları kısmak için bekçi işten çıkartılır.

    Aklıma bu geldi bir an 😊
  • 02-10-2019, 18:54:38
    #53
    Bencede kimse benim nefesime zehir karıştıramaz. Araçların egzozundan çıkan zehiri de kimse havaya karıştıramaz. Kimse araç kullanmasın bisikletle falan gitsin herkes. Baz istasyonları da deli gibi zarar veriyor bana. Ben kullanmamaya razıyım. O zaman kimse kullanmasın telefon böyle iş olamaz. Geçen gördüm adam çıkarmış deodorant sıkıyor yolun ortasında, ben mecburmuyum kardeşim senin kullandığın kimyasalları solumaya? Geçen yine yolda yürüyorum kendi kendime bir baktım bir duman yükseliyor, ardından bir et kokusu geldi. Neymiş efendim beyefendiler kebap yiyeceklermiş, yol kenarındaki bir mekana gitmişler sipariş vermişler. Duman dumandır kardeşim ha sigara dumanı ha mangal dumanı ne fark eder? Böyle mekanlar yasaklansın efenim, insanlar mangalda kebap yiyecekse şehir dışına falan gitsin böyle olur mu ya?
    Örnekleri daha da çoğaltabilirim, okumak isteyen varsa. Ben de zararlı şeyleri söylüyorum. Masum olan örnekler değil yani.
  • 02-10-2019, 19:01:45
    #54
    Sigaranın toplumsal alanlardan uzaklaştırılması desteklenebilir de, devletin böyle bir bütçesi varsa o bekçileri kadına şiddet, çocuğa tecavüz, hayvan hakları vs alanlarda kullansa ya da en azından duyarlılık gösterdiğini bilsek inanacağız vatandaşını düşündüğüne..