Herkese iyi geceler arkadaşlar ,
Bir telefon sapığım var. Sürekli olarak aramasada (henüz 3 kere arasada) beni tanıdığını ve amacının dalga olduğunun farkındayım. Gizli numaradan aramakta ve aramızda garip diyaloglar geçmekte. En son araması az önce saat 02.17 sırasında gerçekleşti. Telefonu açtım ve hiçbirşey söylemeden ' Cem (ismim) ' diye konuşmaya başladı. Tahmin ettiğim kadarı ile aklı ile cinsel organı yer değiştirmiş bir arkadaş. Şüphelendiğim bazı insanlar var ancak emin değilim. Gecenin bir yarısı gizli numaradan aranarak dalga konusu olmakta doğal olarak canımı sıkıyor. Kim olduğunu bulmak ve eğer (tahmin ettiğim kişiler ise) şikayetçi olmak istiyorum. Sizce bunun bir yaptırımı varmıdır ? Bulunması vs. ne kadar sürer ? Şikayetçi olmak için konuşma kaydı gerekir mi ? Tahmin etmediğim, sevdiğim bir insan sadece şaka amacıyla yapıyorsa öğrendiğimde şikayetimden vazgeçebilirmiyim ?
Bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Telefon sapığı
12
●1.487
- 06-08-2008, 02:50:09Şikayet edebilirsiniz.
Eğer değerlendirilirse gerekli takibi savcılık yaptırır. Kayıt ve dinleme şart değil, buna savcılık karar verir. Sadece arama takibi de yetebilir. Zaten şahıs tesbit edilir savcılığa ifade vermeye çağırılırsa sizinle barıştırılar, hikaye de son bulur muhtemelen.
Doğrudan sizi ilgilendiren şikayetinizde şikayetten vazgeçmeniz dosyayı kapatır. Şikayetinize bağlı kamu hukukunu ilgilendiren bir durum tesbit edilir ve kh davası açılırsa şikayetten vazgeçmeniz durumunda dosya kh tarafında devam eder, sizinle ilişkisi biter.
Bildiklerim bunlar. - 06-08-2008, 02:50:53Aslında önemli olan bunun kim olduğunu bulabilmek. Eğer tahmin ettiğim kişilerse de uğraşmalarını sağlayabilmek. Belki akıllanırlar 2-3 kere karakola, 1-2 kere hakim karşısına çıktıkları ve ceza aldıkları zaman diye düşünüyorum.cyby adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vakit ayırdığınız için teşekkürler Akar ancak sormak istediğim birşey var. Arama takibi derken bundan önceki aramalar hesaba alınır mı ? Yoksa oturup tekrar aramalarını mı bekleriz ? Bu konuda düşündüğünüzü paylaşırsanız sevinirim.Akar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 06-08-2008, 02:57:35Zeka gelişimini tamamlayamamış 1-2 insancığın benimle bu konularda dalga geçmesi canımı sıktı açıkçası. Aslında bu tarz konuları böylesine büyütecek bir insan değilim ancak şikayetçi olursam karşıma tahmin ettiğim insanlar çıkacak gibi. Öyle olursa da peşini bırakmam zaten. Başka fikri olan ?ozk4n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-08-2008, 03:11:24Öncelikle eğer uygun görülürse savcılık tarafından Telekom'dan bilgi ve takip istenir. Bu durumda geriye dönük de kayıt alınabilir. Bu zor bir şey değil.Rudeboy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tak kulaklığı tele otamatik cevaplamayı aktif et teli sessize al ve yat