• 03-08-2019, 00:59:23
    #91
    Fiyatlar yarından itibaren değil mi? Nereye gitsem 15 tl çektiler.
  • 03-08-2019, 01:01:18
    #92
    Cyerol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Edit: Marlboro edge için zam var mı acaba?
    hocam şuanda ona yok malboro ve winston grubuna bu hafta içinde gelmesi veya geçen piyasaya düşen 1 eylül 2019 fiyatları olması beklenmekte.
  • 03-08-2019, 01:03:35
    #93
    Arkadaşlar toptan tütün ürünleri satan mevcut yerler bulunmakta tavsiyem karton karton sıgara almanız.
  • 03-08-2019, 01:08:54
    #94
    DarksPrince adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yahu %85'i vergi. Bu haliyle bir pakette üretici, dağıtıcı, bayi kârı 2-2.50 TL'ye satıyorlar. +3 TL nasıl bir kâr oranı artışı olabilir
    Çok zengin bir ülke vardı. Sigaranın paketini 200 Dolar'a (Yerel para'da olabilir.) kadar çıkaracaklarmış. Dünya sağlık örgütlerine göre ve sigara içen insanların ülkenin sağlık giderlerini arttırdığını bir yerde okumuştum. Sigara içen biri olarak eğer bir ülke yönetseydim sigarayı ülkeden silmeye çalışırdım.
  • 03-08-2019, 01:15:12
    #95
    iyisite.NET
    Fiyatlar an itibari ile başladı, parliament murattı için şuan birşey yok.
  • 03-08-2019, 01:21:24
    #96
    Üyeliği durduruldu
    Bizim mahallede eczacı bir arkadaş 20 tl ye başka birşey veriyor. Sigara yerine onu içicem bundan sonra en azından kafam güzel olur
  • 03-08-2019, 01:25:37
    #97
    Rahmetli Nihal Atsız'ın da dediği gibi bu ülke gerçekten ruh hastalarıyla dolu.

    Şu zararlı diyen tipleri anlamıyorum. Gören de bu adamların hepsi çok sağlıklı bir hayat yaşıyor sanacak. Kardeşim hadi patatesi kızartma da göreyim. Asitli içecek tüketme de göreyim. Kafein alma da göreyim. Herkes bir sağlıkçı kesiliyor bu sigara olayında. Et de yemeyin o zaman. Çok et tüketince de kolesterole sebebiyet veriyor.

    Mesele burada sigara konulan zam değil. Devlet dese ki kardeşim ben bu sigarayı kaldırmak istiyorum. İnsanlarımız zehirlenmesin tedavülden kaldırıyorum. Sesimi çıkarırsam namerdim. Günde 2 paket içiyorum bu arada. Ama yok yalandan sigara ve alkole savaş diyerek zam koyarsan gülerim bende sana.

    İktidar çok akıllı. Nereye oynayacağını çok iyi biliyor. Alkolü ve sigarayı en fazla tüketen kitle kendi kitlesi değil. Bu yüzden çok fazla dokunmuyor, ses de çıkmıyor kitlesinden.

    Biri çıkmış sonra da mesajını düzenlemiş. Neymiş efendim devlet değil sigara şirketleri yapıyormuş bu zamı. Üstüne bu ülkenin bu halde olmasının sebebi olarak bizi gösteriyor çünkü cahilmişiz. 29 temmuz ötv zamından haberi yok herhalde. Sigara fiyatının bu kadar yükselmesinin sebebi ötv ye konan onlarca zam güzel kardeşim.

    Ayrıca yalnızca şu sigaraya zam gelince sesini yükselten tipleri anlamıyorum. Adamlar daha 2 gün önce doğalgaza zam koydu. Hadi sigara keyif işi diye sesinizi çıkarmıyorsunuz gülüyorsunuz. Zararlı canım yükseltsinler fiyatı diyorsunuz. Doğalgaza niye sesinizi çıkarmıyorsunuz? Dünyanın en pahalı etini yiyoruz kilosu olmuş 60 70 tl niye sesinizi çıkarmıyorsunuz? Süt desen almış başını gidiyor. Süte bir zam koyuyorlar yoğurt, peynir ne varsa zam yiyor. Niye sesiniz çıkmıyor Allah'ın zekileri?

    Müstahak kardeşim bu ülkenin insanına. El birliğiyle içine ettiniz canım vatanımın. Size karşı olan haklarımın hiçbirini helal etmeyeceğim Allah katında. Ağlanacak halimize sırf fanatiklik uğruna güldünüz. Sırf partizanlık yüzünden memleketi bu hale sürüklediniz. Allah korkusu var diye diye bu hale getirdiniz bizi Allah'ın huzuruna çıkacağız elbet bir gün hepimiz.
    • SeliM
    • SilverWolf
    • robben678
    SeliM, SilverWolf, robben678 ve 8 kişi bunu beğendi.
    11 kişi bunu beğendi.
  • 03-08-2019, 01:34:38
    #98
    Herkes herşeyin farkında ama zihniyet hala aynı
  • 03-08-2019, 02:17:26
    #99
    Üyeliği durduruldu
    ebubekirbastama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben aynı zaman'da ilahiyatçı olduğum için çoğu hükmü kendim bulabiliyorum şöyle örnek vereyim size ülkemizdeki diyanet işleri siyasi ve başka baskılardan dolayı bu sigara konusun mekruh olarak bıraktılar. Yani bundan öncede bu aynıydı değişmez misal cuma namazların'da değişik bir hutbe okuyan cami imamı duydunuz-mu hiç hutbeler bile kendileri hazırlıyor imamlara hazırlama yetkisi verilmiyor vb. vb. üstadım
    Diyaneti kaynak gösterdiniz sigara haram diye.
    Bende size aynı diyanet şeker haram diye neden fetva vermiyor diyorum . O sebeple onlar çıkarını düşünüyorsa vatandaş ne yapsın , küfür eder beddua eder haram eder .