• 05-04-2019, 16:51:29
    #1
    Bugün ben ve benim gibi birkaç kişiye aynı şekilde mesaj gelmiştir. Mesajda "Bankamız politikaları gereğince ek para hesabınıza bloke konulmuştur." şeklinde. Enpara müşteri hizmetlerini aradığımızda, adam direk "Bu problem için mi aradınız?" şeklinde dönüş yaptı. "Evet." diyince de "genel bir problem olduğunu gün içinde düzeleceğini" söylediler. Ancak daha sonra tarafımıza yapılan dönüşte tekrar, "Bankamız politikaları gereğince ek para hesabınız blokelenmiştir." dedi. Kendisine sabah problem nedeniyle bir hata olduğunu söylemiştiniz deyince de, "Sabah bize aktarılan bilgi o şekildeydi ancak bankamız politikaları gereğince ek para hesabınıza bloke konulmuştur." dedi.

    Belirtmem gerekir ki; Kredim düzenli ve gecikmesiz ödeniyor, kredim kartım yok. Aktif olarak kullandığım kart olduğu için KMH da borç gibi bir durum söz konusu da değil. Adamlar "Bankamız politikaları gereğince." deyip, işin içinden sıyrılıyorlar.

    Şikayetvar.com da bugün için aynı konuda açılmış şikayetler var ve ardı ardına açılıyor da. Dikkat ediniz.

    Kontrol için;
    https://www.sikayetvar.com/enpara

    Durum sistem hatası olsun ya da olmasın enpara kartımızı bugün kapatmaya karar verdik. Sistem hatası nedeniyle ise parama el konuluyor. Hata olmadığı söylenince de el konuluyor. Bugün yarın bu adamlar KMH borcu olsun ya da olmasın ekonomi kötü ayağına yatıp, kalan kredi borçlarınızın tahsili için maaş hesabınıza da el konuldu diyebilir. Güvenmiyorum.

    EDİT 1: Enpara ile yapılan telefon görüşmesinde; "Bu hatadan vazgeçilmesini, aksi takdirde hesabımı kapatmak istiyoruz." şeklinde konuşmamız oldu. Telefonda ki müşteri hizmetleri "İsterseniz hemen kapatabiliriz." şeklinde alaycı bir tavır takındı. Anlayamadığım ve merak ettiğim biranda neden böyle bir tavır içerisine girip, daha düne kadar müşteri taraftarı olan bir bankanın, bugün müşteri karşıtı bir imaj çizmesi. Ya bu ülkede kötü şeyler olmaya başladı ve bunun kokusunu aldılar. Ya da Finansbank batıyor, parasını kurtarma derdi içine girdi biranda.

    EDİT 2: Arkadaş esasında bankanın yapması gereken açıklamayı yapmış bence.

    digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Beyler ekonomik durum kötü
    Demek ki banka size türk lirası kredi verirse zarar edeceğine inanıyor.
    Ek para size tanımlanmış bir kredidir. Ve bankanın parasıdır.
    Banka ister bu parayı size kullandırır ister kullandırmaz.
    Sizin kredilerinizi zamanında ödemeniz bir şey ifade etmez, kredi vermek için krediye uygun ekonomik ortam olmalı kredi verince para kazanılıyor olmalı.

    Tüm bankalar para satıp faiz üzerinden kar etmek ister.
    Bir banka zamanında ödeme yapan adama kredi vermiyorsa ekonomik ortamdan kaynaklanıyordur.
    Eğer ciddi ekonomistleri takip ederseniz insanlar dövizde pozisyon alıyorlar.
    Yani kredi çekip, borcunu ödemeyip, ek parasını kullanıp dövize geçiyorlar.
    Bankada eğer dövizde ciddi bir patlama olacağına dair kanaat varsa, vatandaşın, bankanın parasını kullanarak dövizde pozisyon almasını engellemek adına atılmış bir adım olabilir.
    Çünkü siz ek para limitinizi kullanırsanız ve dövizde büyük bir hareketlilik olduğunda banka büyük zarar eder.

    Zaten bedava kullandığınız bir sistem.
    Siz diyorsunuz bana bedava bankacılıl sunman yetmez, benim için riske girmeni istiyorum.
    Banka da size demiş ki, ben hem sana bedava bankacılık hizmeti verip hem de kendimi riske atmam arkadaş istersen kapat hesabı.
  • 05-04-2019, 16:54:57
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Benimde ekparam blokelenmiş, işin ilginç tarafı ekpara dahilinde gönderim yapabiliyorduk, şimdi ekparayı sıfırlamadan gönderim olmayacak, ne avantajı kaldıki ekparanın.
  • 05-04-2019, 16:55:48
    #3
    Kredi kredi kartı kullanmıyoruz ancak tum para giriş çıkışlarımız enparada ve bu bizi tedirgin etti.
  • 05-04-2019, 16:56:03
    #4
    aynı mesaj bana da geldi. Kredi borcunu zamanında yatırmadım diye düşündüm demek ki herkese göndermişler. Sende vur enpara sende vur
  • 05-04-2019, 16:59:51
    #5
    Üyeliği durduruldu
    Butik banka ne bekliyorsunuz ki arkadaşlar. Kafasına göre bloke koymak nedir? Bizde bir sıkıntı yok ama en kısa sürede hesaplarımı taşıyacağım açıkcası kafada soru işaretleri bıraktı. Yarın hesaptaki parayada bloke koyarsa iş yapamaz hale geliriz
  • 05-04-2019, 17:05:14
    #6
    Sıvama kısmı bu galiba. Geçmiş olsun arkadaşlar.
  • 05-04-2019, 17:05:22
    #7
    Sözleşmelere uymuyorlar, her türlü olayda BDDK bize böyle yetki verdi diyip için içinden çıkıyorlar.

    Devlet vatandaşının zor duruma düşmesine onay verir mi?
  • 05-04-2019, 17:05:28
    #8
    Benim hesapta da yüklü miktarda para olmasına rağmen limitlere bloke koydular. Hemen tüm parayı transfer ettim. Şahsi görüşüm bu ekonomik ortamda güvenilmez kendilerine.
  • 05-04-2019, 17:06:35
    #9
    Benim ek para hesabım yok ancak yüklü miktarda parayı enparada bulunduruyorum. Bugün TEB bankasıyla çalışmak istedim ancak gerçekten müşteri hizmetleri vs. çok sorunlu. Havale EFT ücreti almayan hangi banka önerirsiniz.