• 09-11-2017, 06:07:43
    #55
    Dolar 5 TL olacak
  • 09-11-2017, 15:01:33
    #56
    O değil de geçim çok zor abi. Geçinemiyoruz yani. Hayat aşırı pahalı. Ama maalesef yandaşlık meselesinden dolayı çoğu kişi bunu kabul etmiyor. 24 lira olan tereyağ 1 gecede tam 34 lira oldu. Hadi bana bunu açıklayın. 1 paket krema 3.5 lirayken anında 4,5 lira oluyorsa bunun açıklaması ancak krizdir. Kriz var ve evet bunu kabul etmeyen çok keriz var.
  • 09-11-2017, 15:03:27
    #57
    Allah ülkemizin sonunu hayırlı etsin inşallah
  • 09-11-2017, 16:08:05
    #58
    "ekonomi iyiye gidiyor", "zam yok", "ekmeği dolarla mı alıyoruz" diyen dangalak koyunlar var.

    Birde bu konuda da gördüğüm üzere bunları eleştirenelere "tamam anladık" diyen çifte dangalak ve koyunlar var. Yani ses çıkarma sus, sürünmeye devam et diyor. Nasıl bir mantık anlamadım.

    ‘Geceyi aç geçirip de kılıcına davranmayanın aklından şüphe ederim…’ Ebu Zer el-Gıfârî


    Evet aç kalmıyoruz artık. Ama aç kalmaktan beter ediyorlar. Bizi sömürebilmek için aç bırakmıyorlar.

    Güya yıllardır ticaret yapıyorum. Oturup hesaplıyorum. 5 sene önce dolar alıp kenara çekilsem daha karlıyım. Bu nasıl olabilir? 5 sene boyunca çalışmam, aldığım riskler, emeklerim nerde?

    Yetisiz insanlar tarafında yönetilen bir ülkede sadece yerimizde sayıp durabiliyoruz.
  • 10-11-2017, 01:23:52
    #59
    aa senin haberin yok mu lozanda gizli maddeler var ama sadece trollere görünüyor, üstelik 2023'te lozan bitecek ülkemin her tarafından su gibi petrol fışkıracak
    mechulsun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Lozan konusunda maden yasaklamasını bana ilgili maddeyi gösterir misin?
    http://sam.baskent.edu.tr/belge/Lozan_TR.pdf
  • 10-11-2017, 01:39:22
    #60
    phpkoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar işin aslı ne biliyormusunuz ? genel olarak anadolu insanı farkında değil kafaları basmıyor ondan dolayıda böyle değil anlamaya zamanları yok adam sabah 7 de kalkıyor işe gidiiyor 7 de cıkıyor 8 de evine geliyor evine yemek yemesi falan 9 bu adamın günde kendine ayırdığı saat 2 saat buda karısı ile falan tv izlemekle geçiyor bu sistemin içinde adam yaşayıp duruyor siz bu adama dolar şöyle olmuş böyle olmuş diyemezsiniz adamın çünkü tek derdi var faturalarını ödemek bunun için daha çok çalışmak bu adamın şunu düşünmeye vakti yok " ben ne kadar bu çok çalışıp aç kalıyorum ? neden bir gece dışarıda yemek yiyemiyorum ? neden elin köylüsü bmw binerken bizim köylümüz şahin alamıyor ? "
    Köylü için basit şeyler vardır adamın karısına tarlasına göz dikme o adam karnını doyursun ee birde çok güzel bir sözleri var şükretmek adam buna ömür boyunca şükreder durur siz ona dolarmış euro muş anlatamazsınız çünkü o adamın tek kafasında olan şey işe gidip gelip evine ekmek çorba alıp ay sonuna faturaları ödemek ve şükretmek...
    Anadolu insanı sabah 7 de kalkıyor vs diye örnek vermişsiniz diğer bölgelerdekiler yan gelip yatıyor mu sen yanlış biliyorsun asıl büyük sehirdekiler daha çok çalışıyor çünkü ise gitmek için sabahın 6sinda kalkıyor trafik yüzünden. Anadoluda 8 de uyanırsın 8,30 da iş yerindesin aynı şekilde akşam iş yerinden çıkarsın yarım saatte evdesin umarım bu örnekten sonra bir daha Anadolu insanına laf atmassın.
  • 10-11-2017, 09:19:13
    #61
    Altın içinde aynı yükselişi bekliyoruz
  • 10-11-2017, 12:26:37
    #62
    Üyeliği durduruldu
    fantesih adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1 ABD Doları =
    3,89109601 Türk Lirası
    1 Euro =
    4,50452729 Türk Lirası
    Benzine zam
    - birader boşver ekmeği dolarlamı alıyoruz
    - sorun yok kardeşim hala 50 TL'lik benzin alıyorum birşey farketmiyor
    bu 2 repliği çok duyuyoruz değil mi?
    sizin bu zamlar, dolar ve euronun yükselmesi hakkında düşündükleriniz neler?
    Benim motorsiklet 15 TL ile fulleniyordu şimdi 20 TL ile fulleniyor Allah Allah motora update gelmiş galiba
    Ek1:

    https://www.youtube.com/watch?v=lhkBB50_-L0
    Arkadaşlar olaya siyasi olarak yaklaşmıyorum ama malum her yerde herkes mutsuz ve şikayetçi ancak şu vakit yeni bir seçim olsa sizce yine kim kazanır? Asıl ülkemiz için tehlike bu değil mi? Herkes şikayetçi ama şikayetin kaynağı hakkında
    konuşmaya gelince herkes bir geri vites yapıyor? Konu o parti bu parti meselesi değil aslında Allaha' şükürden kula şükreder duruma geldik daha doğrusu getirildik. Bakalım sonumuz ne olacak?