Droid adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Türkiye 5.'sinden sınav tüyoları
15
●1.286
- 29-10-2014, 16:01:37Droid adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günde 600 soru çözmek, o sınavı geçince yeni sınav için şu kadar kitap oku şu kadar soru çöz şunlara şunlara çalış demek insanların yaratıcılığını ve yaşama hevesini söndürüyor. Ondan sonrada çalışmak, birşeyleri başarmak artık bir iş yerinde 3 kuruş para için çalışmak gibi angaryaya dönüyor. İnsan tüm bunlara yoğunlaşıncada arkaplanda gerçek hayatta aslında yaşaması gereken çoğu şeyi kaçırıyor. Çoğu şey tadına varamadan, zevkini alamadan uçup gidiyor.
Şöyle bir düşünüyorumda herkes kafayı sadece ders çalışmaya verse dünya daha güzel bir yer olurmuydu yoksa herkes robotlaşırmıydı. Dünyayı duygularla yönetmek var birde mantıkla yönetmek var. Mantık, bir arabayı zorunlu bir işmiş gibi ama sorunsuz şekilde sürmenize yarar. Ama o arabayı sürmekten zevk almanız için duygularınız gerekiyor.
Neyse konuyu fazla dağıtmayalım. Herkesin hayattan beklentileri farklı. Kimi dünya benim olsun der, kimi de sensiz bir dünyayı neyleyim. Benim düşüncem bu yönde.. - 29-10-2014, 18:48:47Türkiye 70.sinden Sınav tüyoları
Varolan sistem özellikle son yıllarda oluşturulan kanunlar ve yapılan değişikliklerle cebinde parası olan adama ve hasbelkader ortaokulda çok sağlam bir temele sahip olan insanlara yarıyor. Ortaokulda iyi bir temeliniz varsa bu sizi iyi bir liseye oradan da yüksek bir ihtimalle iyi bir üniversiteye taşıyor. İstisnaların olduğu muhakkak fakat genel tablo bu şekilde. İyi bir temeliniz yoksa da cebinizdeki para aradaki fiyat farkını kapatıyor.
Örneğin ben bilkent iktisat'a burslu girmek için ilk 2.000'de olmalıyım sıralaması 90.000 olan birisi yıllık 22.000 lira ile aradaki 88.000 kişiyi aşabiliyor. bu dile getirildiğinde abd'de ve birçok ülkede de aynı sistemin olduğu söyleniyor fakat bu da külliyen yalandır. abd'de tek kriter öss değildir örneğin sat sınavı sadece alınması gereken belgelerden biridir daha birçok şeye bakılır okullara kabul alırsınız daha sonrasında burs süreci vs. başlar.
sözün özü, sosyoekonomik düzende fırsat eşitsizliğinin tümüyle hüküm sürdüğü ülkemizde bu sisteme LANET okuyorum - 30-10-2014, 13:53:17gokhans19 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-10-2014, 20:30:12@Droid;
Saygı duyarım ama benim için hiç mantıklı değil. gokhans19 ve Elentra doğru cevapları vermişler.Test çözerek,okuyarak sahip olabileceğiniz şeyler belli.Neyin ne kadar değeri var bir gösterin de biz de örnek alalım?
7 yıl üniversite,bilmem kaç senede lisede çalışıp kendini eğitim uğruna harcayan sonrasında magandalardan dayak yiyen doktorlar mı?Matematiği,fiziği yalayıp yutan mühendisleri yöneten ilkokul mezunlarının olduğu bir düzende okumak gelecektir falan benim için hiç mantıklı cevaplar değil.Ben araba yapmak istiyorum,ben elektronik bir icat yapmak istiyorum bu yüzden mühendis olmak istiyorum diyene saygım sonsuzdur orası ayrı konu. - 31-10-2014, 12:40:33pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 31-10-2014, 23:30:12Droid adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle