• 06-10-2014, 02:42:29
    #19
    mccyclonee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kendimi net olarak ifade edemedim sanırsam. Benim söylediğim şey dolandırılma, yeni üyelerin gelmesi vs. değil. Yönetimin bu konuda tutarsız davranışı ve sorumluluk bilincinden uzak halet-i ruhiyesi.
    siz diyorsunuzki ya açın yada hiç açmayın şahsi görüşüm bu düşüncede yanlış belli aralıklarla üyeliklerin açılmasını mantıklı buluyorum banlanan üye sayısı son zamanlarda çok fazla arttı belki ancak buda online sayısını düşürdü bir daralma oldu forumda ara ara bu tip yeni üyeliklerle renk katmak taze kan aşılamak iyidir.
  • 06-10-2014, 03:18:18
    #20
    Bugüne kadar davet ettiği üye dolandırıcılık yaptığı için banlanan kimse ne duydum ne gördüm...

    Adam 7 tane davet etmiş 5 i banlanmış forumda halen üyeliği devam eden çok profil gördüm..

    O 7 davetiyeyi nerden buluyorlar o da meçhul ben de 2007 den beri üyeyim doplamda 4 davetiye geldi..
    Kafadan facebook ve paypal işi yapacak olanlara davetiye vermiyorum ancak kurumsal tasarımcı felan olmasına hostcu vb.
  • 06-10-2014, 03:33:24
    #21
    EcLeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dolandırılmaktan bu kadar neden korkuyorsunuz ?
    Yeni üye ise, feriştahı gelse önce para veya malı alamaz. O bu pazara girmek istiyorsa kendi fedakarlık gösterecek.

    2 kere yaş tahtaya bastım,
    1 - eloxy hosting
    2 - ozan berk bebesi

    İkisinin sebebi de ucuz olması. 4 Site ticaretim oldu sayısız ukash edtörlük vs.
    Hiç birinde sıkıntı yaşamadım.
    Kural belliydi, mal benimse kim olursa olsun önce para. Veya malın belli bir bölümü ve para.
    Para benimse, önce mal veya malın belli bir bölümü ve para.

    Forumda 60k kişi var, biri almazsa - satmazsa diğeri alır - satar.
    Yeni üyelere bu şekilde yaklaşırsanız mağdur olmazsınız.

    Bu üyelikleri onaylıyor muyum ? Hayır.
    Davetiyem var ama gönderdim mi ? Hayır.
    Ama Antalya'daki kardeşim üye oldu bu şekilde. Ona bile davetiye göndermemiştim ne olur ne olmaz diye.

    Her ne kadar sanalda olsa ticaret ticarettir. Üyelik eski diye öncelik olmaz ama davetiyesiz gelen yeni üyeliklere bir süre boyunca dikkat etmekte fayda var.

    Ayrıca,
    Örneğin ukash satan yeni üyelik varsa alma kardeşim, 4 lira fazla verdin diye batar mısın ?
    Ben kur ne olursa olsun aldığım 2 kişi var.
    Dolandırıcılıkların hepsi neden oluşuyor ?
    1 - ucuza kaçma
    2 - paranın/malın hepsini güvenip verme

    Başka seçenek var mı ? YOK.

    Burada r10 yönetimi üyeliği tamamen kapatsa bile dolandıran yine dolandıracaktır. Çünkü dolandırılan arkadaşların geneli ya 3-5 kuruş ucuza yaptırma derdinde ya da çok saf.

    Uzun ama kısa ve net bir açıklama = nokta
  • 06-10-2014, 04:30:13
    #22
    Bizim itirazımız aslında tezatlıkla ilgili. Yıllardır davetiye ile getirdiğin üyenin yanlışından sorumlu senken birden üyelik açılıyor herkes istediği gibi üye olabiliyor. İnsan ister istemez sormak durumunda kalıyor. Yıllarca biz r10 ortamına daha güvenebilir kişileri getirmeye niye uğraştık diye ?
    Madem bu tarz üyelik açacaktınız bizi niye kısıtladınız ?
  • 06-10-2014, 10:43:21
    #23
    Forumun sahipleri yıllardır aynı. Değişen sadece yönetim gurubu oldu. Bir önceki yönetimi hatırlayın. Parayla satılan üyelikler, haksız ve uzun süre uzaklaştırılmalar vs.. Hiçbiriniz yönetim hakkında en ufak bir eleştiri yapamıyordunuz ( Ben dahil ). Neden ? Çünkü gereksiz yere, harcanan onca emeğiniz, belkide gelir kapınız yok olacaktı.

    Şimdi yönetim değişti. Birçok arkadaş, bir önceki yönetime söyleyemediklerini bize söylüyorlar. Bu da bizim biraz yumuşak davranmamızdan kaynaklanıyor sanırım. Halbuki elimizden geldiğince adaletli olmaya, anlayışlı olmaya çalışıyoruz. Ama ne hikmetse, teşekkür konuları yerine, şikayet konuları açılıyor. Bu da bizleri moral olarak olumsuz etkiliyor arkadaşlar.

    R10.net sahiplerinin bunu para için yaptığını söyleyenler var. Size soruyorum. Para için olsa, neden ücretsiz üyelik verilsin ? Onun yerine, bir önceki yönetimin yaptığı gibi, Gold üyelik satılarak üyelik verilmez miydi ? Biraz mantıklı düşünmek lazım.

    Gelen üyelerden neden bu kadar çekiniyorsunuz ? Yukarıda bir arkadaşımız yazmış. Ticaret yapacağınız adamı siz seçersiniz. Şartları siz belirlersiniz. Bu kadar basit. Her yeni gelen üyeye, potansiyel *********** damgası yapıştırmak ne kadar doğru ? Biri 90 tane üyelik almış, biri 1500 tane üyelik almış. İnanmayın bunlara arkadaşlar. Biz bostan korkuluğu değiliz burada.

    Artık bakış açınızı değiştirin. " Nerde çokluk orda ..... " demek doğru değil. Üyelerin fazla olması, sizler için pozitif, bizler için negatif olacak. Daha fazla rapor, daha fazla iş yükü anlamına geliyor. Bu yüzden bırakın biz düşünelim.

    Yeni gelen üyeleri zaten takip ediyoruz elimizden geldiğince. Sizlerde bizlere yardımcı olun. Şüphelendiğiniz kişileri rapor ederek işlemi hızlandırın. Forum kurallarını ihlal ediyorsa, satış konusu bile olsa, kibarca kuralları hatırlatın. Konuya yazın ki, diğer üyelerde görsün.