• 27-09-2014, 11:08:55
    #1
    Kurumsal PLUS
    Windows 7'li bilgisayarlar, Microsoft'un bu hamlesiyle birlikte tarihe karışmaya başlayacak.

    Yeni bilgisayarınızın Windows 7'yle yüklü gelmesini istiyorsanız, hızlı davranmanız gerekebilir. Çünkü Microsoft, 31 Ekim'den itibaren işletim sisteminin belirli sürümlerini desteklemeyeceğini duyurdu.

    Microsoft, 31 Ekim'den sonra Windows 7 Home Basic, Home Premium ve Ultimate kopyalarını PC üreticilerine göndermeyi durduracak. Windows 7 Pro'nun kesintiye uğrayacağı tarih ise daha sonra açıklanacak.
    Microsoft'un kullanıcıları Windows 8'i kullanmaya zorlayacak bu hamlesini "yumuşak" olarak değerlendirmek zor. Windows 8'in 2012'deki çıkışından bu yana patlama yapmadığı biliniyor. NetMarketShare'in rakamlarına göre Windows 8 ve 8.1, dünya çapında PC'lerin yüzde 13.4'ünde kullanılıyor. Windows 7 ise PC'lerin yüzde 51.2'sine girmeyi başarmış durumda.

    Microsoft, 2014'ün başlarında Windows 7 için genel (ücretsiz) desteği 21 Ocak 2015'te sonlandıracağını duyurmuştu. İşletim sistemi, bu tarihten itibaren 2020'ye kadar sürecek olan Uzatılmış Destek kapsamına girecek. Bu arada Microsoft'un önümüzdeki hafta San Francisco'da düzenleyeceği etkinlikte Windows 9'u göstermeye hazırlandığını hatırlatalım.
    Kaynak:http://www.haber7.com/bilgisayar/hab...ara-kotu-haber

    Bilgisayarı aldığımda yüklü olan lisans yüzünden biraz rahatsızlık duydum desem yeridir .Neyse xpden beri güncellemesiz kullanmaya alışık olduğumuz için sıkıntı yaratmayacaktır
  • 27-09-2014, 12:46:17
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    ben hiç güncellemiyorum. hem çok uzun sürüyor bu yüzden hem de güncelleyenler sonradan bilgisayarın yavaşladığını söylüyor. bilemedim şimdi
  • 27-09-2014, 12:51:47
    #3
    Destek vermese ne olacak hala XP kullananlar bile var. Yenilik kaçınılmaz artık windows 9 çıkınca ona geçeriz.
  • 27-09-2014, 13:05:27
    #4
    Kurumsal PLUS
    Azok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ben hiç güncellemiyorum. hem çok uzun sürüyor bu yüzden hem de güncelleyenler sonradan bilgisayarın yavaşladığını söylüyor. bilemedim şimdi
    Hocam notebook umda(bilgisayarla birlikte gelen) win 7 home basic var tüm güncellemeleri çektim hiç yavaşlama olmadı

    abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Destek vermese ne olacak hala XP kullananlar bile var. Yenilik kaçınılmaz artık windows 9 çıkınca ona geçeriz.
    Hocam benim notebookla birlikte gelen lisanslı win 7 olduğu için değiştirmem bilgisayar hakkı rahmetine kavuşuncaya kadar direnirim aynı xpciler gibi Nasıl olsa Lisanslı kaspersky internet security kullanıyorum büyük güvenlik problemim olmaz.(Yine önemli işleri için linux yüklü bilgisayarım var eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım )

    Bu destekleri böyle keserlerse lisanslı win almak için sebep yok zaten
  • 27-09-2014, 13:55:52
    #5
    Üyeliği durduruldu
    Windows 7 , Zaten kusursuz denecek düzeye ulaştı.Şu saatten sonra güncelleme yapılması gereksiz olurdu zaten.Windows 9'la büyük bir hamle yapamazlarsa , Microsoft'un işi çok zor.Win 7 ultimate Forever
  • 27-09-2014, 16:55:33
    #6
    Fedora kullanıyorum, kafam rahat
  • 27-09-2014, 17:02:57
    #7
    Bende önemli birşey zannettim. Windows 8 ile başlat bölümünü değiştirmesi bence çok büyük hataydı.
    Windows 9 'da bu durumu düzeltmez ise çok kayıp yaşayacak gibime geliyor.

    Windows 7 herşeyiyle on numara. Rahat 5-6 yıl gideri var.
  • 27-09-2014, 17:20:57
    #8
    Xp kullanıyorum kafa rahat
  • 27-09-2014, 17:28:28
    #9
    Kişisel bilgisayarlarda güncellemeleri pek dikkate almaz kullanıcılar o yüzden sorun olmayacaktır.