Tanrının Varlığının Kanıtı?
277
●14.406
- 07-06-2014, 19:23:13hocam lafın gelişi kuyruk sokumu hastalığı ama ben kıl dönmesi ameliyatını başka yerinden olan insan hiç görmedim. varsa bile tek tüktür.WebWon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu durumda kuyruk sokumu merkezli bir hastalık olmuş olmuyor mu?
neden başka yerde değilde kuyruk sokumu kısmında çıkıyor? (zaten bazı sebeplerde öne sürmüşsünüz ama koltuk altıda çok terliyor?) kuyruk sokumu neden var insanlarda? - 07-06-2014, 19:27:36Kuyruk sokumunun bir üstteki mesajımda neden olduğunu yazdım, o mesajımı alıntılayayım;Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alıntı - 07-06-2014, 19:30:30sizin alıntınızla diğer arkadaşın alıntısını karıştırmışım hocam sizinkini okumadan sadece o alıntı yaptı sanıp onu okumuşum pardon.tolgasen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cevaplar için teşekkürler ama bu ateistler neden sürekli ısrarla bu apamdisit ve kuyruk sokumu üzerinden evrim sözleri söylüyorlar.
bu bilim adamlarının felan ateist olmasının temel sebebi ne çok merak ediyorum. görsen benden akıllı adamlar buluş yapmışlar ama ateist felan insanı düşündürüyor.
bu arada izlediğim video bu hocam
https://www.youtube.com/watch?v=FLR0QM6Vd9I - 07-06-2014, 19:34:21Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet doğrudur dediğim gibi sakral bölgede çok fazla meydana geliyor. Çabuk tekrarlayabiliyor. Bu sebeple ufacık bir kds, geniş çevresi ile alınıyor. Tekrarlanmasını önleyebilmek yada en aza indirebilmek için. Nedeni kılın cilt yüzeyine çıkamaması (bacaklarımızda da olur dikkat ettiyseniz). Çok nem çabuk uzamasını sağlar. Cilt altından çıkamayan kıl ise yön değiştirir ve aşağı doğru uzar. Bir yumak oluşturur.
İnsanda kuyruk sokumu diye tabir edilen bölgenin yalnızca ismi kuyruk sokumudur. Kuyruk ile bir alakası yoktur. Nasıl ki üstte omurlarımız küçük başlıyor ise, aşağı indiğinde de küçülerek diğer kemikler ile buluşur ve biter. - 07-06-2014, 19:34:41Atestlerde mantık şudur. İnsanları fikri olmayan yerden vurmaya çalışırlar.Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sokaktan geçen fakat inanan bir insana gelip appendixten kuyruk sokumundan bahsederse cevapsız kalır.
Ama bir doktora bunu soramaz. Doktor onu o sorunun içine gömer. Kendiside bilmiyor cevabı aslında ve hep milletin cevapsız kalabileceği soruları yönlendiriyor. Taktikleri bu
- 07-06-2014, 19:38:23Ben hergün sorguluyorum ama inancımı pekiştirmek için yada çürütmek için değil anlamak kavramak için ve bulduğum her delil beni Allah'a daha çok yaklaştırıyor.
Şimdi kafanda soru işaretleri olabilir ancak bu şeytan vesvesesi de olabilir yada benim belirttiğim şekildede olabilir. Bu noktayı çok iyi anlamadan ne kadar akıllı olursan ol ne kadar delilin olursa olsun hep şüphe duyarsın.
Uzun süre aynaya bak ve kendini sorgula, yüzünü bir bütün olarak değilde bir resim karesi şeklinde yorumlamaya çalış. Muhtemelen korkacak ve bundan çekineceksin. Çok akıllı kimselerin şizofren olduğunu biliyor musun. İnsan yüzüne ve aynı şekilde evrenin tamamını bir bütün olarak görmek ve idrak edebilmek çok önemlidir. Aksi takdirde aklına gelen ilk yeni sorunda seni yine kuşkuya çekebilir. Yaratıcıya dair binlerce delil gördün diyelim ancak senin çözemediğin bir açmaz bütün inancını eğer siliyorsa yada inanmak için daha fazla daha fazla diye diretiyorsan bu şeytanın vesvesesidir. Aynı şekilde aynaya bakarak ben gerçekten var mıyım, ben kimim, ben neyim diye çıkmaza girebilirsin. Nedenlere değil nedenin arkasında yatan sırrı anlamalısın bu noktada akıl kafi gelmeyecektir, aklın ile mukayese edemediğin noktalarda ancak idrak ederek bir anda bunu anlayabilirsin.
Allah kendisini anlayabilmemiz için zahirine değil yarattıklarına bakmamızı söylüyor kitabında. Çünkü akıl ancak kıyas ile mukayese yoluyla bir anlayış kazanabilir. Daha fazlasını anlamak için aklın dışında sende varolan kuvveti kullanman gerekir. Bir insanı bile anlamak için yaptıklarına bakarız genelde aksi halde sadece ona kendimizden anlamlar yükleyerek çözmeye çalışırız. Çok güçlü bir mikroskop yardımı ile insan bedenini dolaşsaydık, yada çok küçülerek vücudun içerinde yolculuğa çıksaydık aslında senin evrenle kıyasladığın ve küçük gördüğün insan bedeninin ne kadar muazzam olduğunu görürdün. Hiçbir hücren senden bağımsız değildir. Evrende de aynı şekilde hiçbir insan ondan bağımsız değildir.
Yaratılan hiçbir şeyde yaratıcıdan bağımsız değildir, yani şunu şöyle yaratayım bunu böyle yaratacağım mantığı ile işi çözemezsin. Daha çok herşey kendiliğinden vardır. Herşey Allah'ı anlatmaktadır ondan ötesi zaten kutsal kitap ile çelişir, çünkü kitapta hiçbir şeyin boş yere yaratılmadığına vurgu yapılıyor.
Kainatı yaratmak Allah için çok basittir, senin hayal kurman kadar basittir. Sen sevdiğin birisi için nelerden vazgeçersin? Allah'ta seveceği sevileceği bir kul yaratıyor ve evren onun vazgeçtiği, ödün verdiği bir şey değil aksine var ettiği yarattığı bir şey. Yani bir fazlalık olarak düşündüğün için çıkmaza giriyorsun. Tam tersine evren olmasaydı yada sınırlı olsaydı çok küçük olsaydı bu sefer nasıl düşünecektin?
Başka varlıklar vardır sadece uzaylılar değil. Şuan daha yerin altında ne olup bittiğini bile bilmiyoruz değil mi. Lakin yaratılanların en şereflisi insandır. Kim bilir belkide kainat insan şeklindedir senin gördüklerin ise aynadaki bir görüntündür.
Elinde bulunan bir şeyi binlerce parçaya bölerek her birini birbirinden bağımsızmış gibi düşünerek değerlendirmen seni açmazlara götürecektir. Elindeki şeyi sonsuz parçalara ayırman mümkündür, ancak her bir parça yine sana bir bütünün parçası olduğunu anlatacak. Aynaları istediğin kadar çoğalt bu bağlamda düşüncelerinide binlerce kere böl, fark eden birşey olmayacak ama boş yere yolunu uzatıyorsun bu şekilde. Sana yakın olan yada senin yakın olduğun 1 ayna bul ve ondan izle her şeyi. Sen mi çok küçüksün yoksa hayalin mi çok küçük? Baktığın her neyse onunla bütünleş göreceksinki sen zaten aradığın şeysin. Sen olmayanı arıyorsun bunun içinde bir şey bulamıyorsun.
Yaratıcının en büyük delili yine sensin. Sen kendini anlamak görmek için bile aynaya ihtiyacın var değil mi? Sen kendini ne kadar tanıdın ne kadar biliyorsun? Ben sana sözleyeyim milyonda birini biliyorsun. Mecazi bir anlam kullanmıyorum çünkü öyle. İnsan kendisinde var olan gerçekliği görse yine kendisine tapacaktır bundan dolayı Allah'a şirk koşacaktır. Yine bunun içindir ki sen kendini göremiyorsun dünyada. Dünyaya geliş sebebimiz de budur. Her ne kadar büyük ve yücede olsan seni yaratanı bilmedikten sonra o gücün nereden geldiğini bilmedikten sonra hiçbir anlam ifade etmez. - 07-06-2014, 19:54:58Ateizm kalpazanlıktan başka birşey değildir! İbadet etmek, kendini kısıtlamak, sorumluluk sahibi olmak işlerine gelmiyor. Daha sonra biz inanmıyoruz ondan yapmıyoruz diyorlar, oysa bu kadar şeyi yapmak zor geliyor.
Ve bu kadar muazzam bir düzen kendi kendine oluşamaz, Rabbim o kadar güzel yaratmış ki her ayrıntısına kadar herşeyi eksiksiz olarak yaratmış! Ve yaratmak yalnızca Allah'a mahsustur!