Merhaba arkadaşlar, yeri yanlış ise taşınabilir konunun.
Sormak istediğim şey şu:
Şuanda HTML ile CSS'i orta düzeyde biliyorum. Şimdi ise programcılığa geçmem gerektiğini düşünüyorum. Okulda C ile göstericekler ama okul derslerinin yetersiz geldiğini biliyorum, sonuçta hocaya ayrılan süre çok kısıtlı ve o sürede bize bir dili öğretmesi imkansız denebilir.
Ama hocamız C çok zor dedi, ki okuduğum okul da zor bir okul, epey kasıcaklar yani. 100 kişi varsa 90'ı büte kalmış bu dönem, ben de programcılığa neyle başlasam diye düşünür oldum.
Java'yı ve Python'ı çok çok az biliyorum, ama bunlardan birinden başlarsam C'de zorlanabilirim, eğer C'den başlarsam okula da yardımcı olur ama bir yandan da şöyle düşünüyorum, okuldaki hocamız (ders seçiminde başkası da denk gelebilir), eğer bu hoca girerse adam gerçekten mükemmel anlatıyor dersi, kendim çalışırsam acaba ezber olarak mı kalır kafamda diye de düşünüyorum.
Yani öyle kafamda düşünceler var da sizinle paylaşmak istedim, öncelikli amacım en kısa sürede Android'e program yazabilmek, bunu da belirttikten sonra sizce hangisinden başlamalıyım, sebepleriyle birlikte tabiki yazarsanız çok sevinirim.
İyi forumlar.
Programcılığa hangi dil ile başlamalıyım?
9
●533
- 27-12-2013, 17:57:28C ile başlayın okulda da işinizi görsün. Daha sonra okulda hoca anlattığında tekrar yapmış olursunuz. Ayrıca C hakkında bilgili olacağınız için dersleri daha dolu dolu takip edersiniz.
İşlevsel ve mezun olduğunuzda işinizi görecek bir dil öğrenmek istiyorsanız o zamanda C# ' a çalışın. - 27-12-2013, 20:07:06Aslında Java'da takip ettiğim YouTube kanalı da epey iyi anlatıyordu. Acaba ordan mı yürüsem diye de düşünmüyor değilim. Kafam epey karışık.KodiXes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumunuz için ayrıca teşekkürler. - 27-12-2013, 20:20:45Sebeplerini de söyleyebilir misiniz hocam? Kafamda artısını eksisini tartmam açısından yardımcı olur. Ben de şuan Java düşünüyorum da.duskorc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-12-2013, 20:24:57Java yapısını öğrendikten sonra Android çok kolay geliyor. Ayrıca Arduino ve Processing gibi sistemlerde Java altyapısı var. Ben bu yüzden öneririm. Tabi senin ihtiyaçlarında çok önemli. Ancak C öğrendikten sonra C++, C# var. Ben çok karıştırıyorum bunların kullanımını, o yüzden itici geldi bıraktım.Nicky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-12-2013, 20:26:561 ay kadar vaktim olucak Java için. Olmazsa Java'yı bitiriyim diyorum 1 ayda, yani en azından eğitim videolarını, günlük 1,5-2 saat ayırsam biter diye düşünüyorum. 1 ayın sonunda da okulla beraber C'ye başlarım. Javanın ilk start'ını yapmış olurum en azından, C'ye de en azından mantığına biraz da yardımı olur gibi.duskorc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumunuz için teşekkürler. - 27-12-2013, 21:49:30C# C++ Java bunların 3üde lazım hayatta ama c# fazla lazım değil ben oyun programlamada kullanıyorum yani benim alanım olduğu için öğrendim, c++ network için öğrendim javayı ise bir heves ile başlayıp androidle devam ettim.Onun dışında assembly çok ama çok severim ama çok ağır bir dildir.Kısacası kardeşim hangi dil ile başlayacağım diye birşey yok mesela ben oyun programlama ile ilgileniyorum bana lazım olan dillerde kendimi geliştirdim sende öğrenmek için dil kasma boşuna sana hangi dil lazımsa onu öğren senin için böylesi daha faydalı olacak.