• 05-07-2013, 23:20:22
    #10
    digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu 30 dakika meselesi önemli bir konu. Size bedava pizza vermemek için o motorlu kuryeler nasıl hız yapmak zorunda kalıyorlar biliyor musunuz?
    Bu 30 dakikada teslimat yoksa bedava meselesine bir son verilmesi lazım. bu kuryeler kendi hayatlarını ve tüm trafiği tehlikeye atıyorlar.
    Ayrıca 30 dakikadan fazla gecikti diye parasın vermeden bir şeyi yemek ne kadar etik.
    Sipariş eksik gelir, soğuk gelir, bozuk gelir anlarım. Ama 30 dakika yerine 35 dakikada geldi diye para vermemeyi ben şahsen yanlış buluyorum.
    Ayrıca firma müşteriden tepki almamak için öyle şeyler söyleyecek tabi. Siparişler gecikince geciktiren adamlara yol verirler daha hızlı motor kullanan trafiği daha çok tehlikeye atan bir kurye bulurlar.
    Hocam koskoca firma 30 dakika garantisini verirken motorlu kuryenin hız vs yaptığını düşünemiyorsa hiç yapmasın bu işi.Ayrıca 30 dakikanın üstüne çıkacak mesafelere zaten yollamıyorlar servis olarak o yüzden motorlunun geç gelmesi benim sorunum olamaz.
  • 06-07-2013, 01:05:16
    #11
    Rasty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam koskoca firma 30 dakika garantisini verirken motorlu kuryenin hız vs yaptığını düşünemiyorsa hiç yapmasın bu işi.Ayrıca 30 dakikanın üstüne çıkacak mesafelere zaten yollamıyorlar servis olarak o yüzden motorlunun geç gelmesi benim sorunum olamaz.
    Hocam o işlerin nasıl döndüğünü hepimiz biliyoruz.
    Sanki firma bilmiyor kuryelerin hız yaptığını.
    Ben elden alıyorum evimin altı sokağında dominos var. 8 dakika sürüyor fırında kalma süresi hamurun hazırlanması 3-4 dakika. paketlenip motora çıkmasıyle 15 dakika kafadan gidiyor. Geriye kalan 15 dakika içinde 3 ışığa takılsa motor 6-7 dakika gider kafadan. Ama o ışıklara takılmıyorlar. Yol dolu ise motorla kaldırıma çıkıyorlar. Boşsa son gaz gidiyorlar. Ters yönlere giriyorlar. Firma bu konudan kendini sıyırır. Olan ekmek parası için kaza yapan motorcuya olur.

    Bunu arkadaşı suçlamak için söylemedim. Uyarmak bilşinç oluşturmak için söyledim. 30 dakika geciksin bedava pizza yiyelim meselesine girerken işin arka planında nelerin olduğunu bilelim diye yazdım.
  • 06-07-2013, 02:04:28
    #13
    Elbette 30 dakikada pizzaya hayır, orada çalışanlar da sizlersiniz, bizleriz sonuçta fakat arkadaşın söylemek istediği şey çok farklı.

    Belki getiren motorcu "30 dakikayı geçtiği için para vermedi." diyerek parayı cebe indirdi. Belki gerçekten 3 kere geciktireni işten çıkartıyorlar. Bence yapacağınız en doğru şey şubeye gidip "30 dakikadan geç sipariş getirenlere ne oluyor?" tarzı elemanı belli etmeyen sorular sormak. Eğer soruların sonunda elemana bir şey olmadığına ikna olursanız "Ama sizin velet o gün benden para aldı." dersiniz.
  • 06-07-2013, 02:21:56
    #14
    Boşverin takmayın belki çocuk gerçekten de işten çıkartılır filan boş yere çocuğa yazık olur
  • 06-07-2013, 02:35:07
    #15
    İşten çıkarma diye bir şey yok izmir de bir kız arkadaşımın babasının dominos ve pizza pizza dükkanı var kız öyle bir şey yok diyor 30dkyı geçti diyip parayı cebe atıyor çoğu. Bu arada 30dk yı geçsin açıkçası ben paramı vermem motor aşkıyla yanıp tutuşan gençler girmeye çalışıyor genellikle paraya ihtiyacı olupta bu işe giren görmedim ben.
  • 06-07-2013, 20:43:28
    #16
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Konuyu çoğunuz yanlış anlamış ben bedava pizza yemenin peşinde olsam parasını zaten vermezdim sitede herhangi birşey yapılmıyor yazıyor ama kurye öyle diyince şaşırdım
  • 06-07-2013, 20:55:14
    #17
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bu garanti varsa uygulancak firma düşünsün bu işleri. Bizim burası çok küçük yer ama 180bin nüfus var en uzak yer 20dk yürüme mesafesinde motorla 2-3dk sürüyor çoğu yer ama geciktirdikleri oluyor genede.
  • 06-07-2013, 22:11:57
    #18
    ach
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    BAROFF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu garanti varsa uygulancak firma düşünsün bu işleri. Bizim burası çok küçük yer ama 180bin nüfus var en uzak yer 20dk yürüme mesafesinde motorla 2-3dk sürüyor çoğu yer ama geciktirdikleri oluyor genede.
    Aynen ayrıca o 30 dakika olayının bin tane şartı var.
    Örneğin benim evime yürüme mesafinde 17-18 dakikalık yerde ki dominos gönderim yapmıyor 30 dakika garantisi vermiyor uzak diye.
    Yağmur yağarsa garanti olmuyor, özel günlerde belli saatlerde olmuyor.
    Yani aslında 30 dakika gecikmesi için hiçbir sebep yok sadece aşırı yoğunluk olunca gecikebilir bu mantıkla.