Birçok yerde,dergide,gazetede,sitede karşılaştığımız bir soru bu..
* Eski sevgiliden dost olur mu?
* Uzun süreli beraberlik yaşanılan bir insanı "aşk bitti" diye hayattan tamamen çıkartmak ne kadar doğru?
Bu teklifin yapılma nedenleri; Minnet duygusu mu? Üzmemek adına mı? Gerçekten dost kalmaya değer görüldüğünden mi?
Yorumlarınız nelerdir, Paylaşalım.
İlişkiden dostluğa..
28
●1.940
- 03-03-2013, 11:51:27Sevgiliye göre değişir, eğer öylesine bi şeyler yaşadığın biriyse mümkün, fakat sevip de uzun süreli bir şeyler yaşadığın biriyle dost olamazsın, o da sevmişse o da seninle dost olamaz zaten. Çünkü yaşanmışlıkları unutmak zordur zira yaşanmışlıkların üstüne yine aynı kişiyle yepyeni bir sayfa açmak daha da zordur.
Teklifin yapılma sebebi her şey olabilir, duruma göre değişir. Karşı tarafı üzmemek için bahşedilmiş bir merhamet(!) de olabilir, yaşanmış onca güzel hatıraya duyulan minnet de olabilir, karşı tarafın artık alışkanlık haline gelmesinden de olabilir, karşı tarafa verilen değerden de olabilir veya kendini üzmemek adına da olabilir, hatta karşıdakini her duruma karşı elinin altında bulundurmak için bile yapılabilir bu teklif. O yüzden net bi şey söylemek zor bu konuda. Lakin net olarak söyleyebileceğim şey o işin yürümeyeceğidir.
- 03-03-2013, 12:52:00Üyeliği durdurulduEski kaşardan tost, eski sevgiliden dost olmaz. Diye bir söz vardır trakyada kız içinde erkek içinde geçerli bu.