ayaküstü kısa bir makale yazarak işin raconunu bilmeyen arkadaşlara yardımcı olma denemesi yapıyorum, tikkayt!

tıp okuyan biri veya bir doktor için çok basit bir makaledir bu tabii, ama bilgi toplayarak yazan konuya fransız birinin yazabileceği şey aşağı yukarı bu ayardadır. düzgün, yazım kurallarına uygun ve anlaşılabilir bir tarzda olması yeterlidir; daha fazlası beklenemez.
Kulak Ağrısı
Genelde çocuklara yakıştırılan bir şikayet olmasına rağmen yetişkinlerin de sıklıkla maruz kaldığı
kulak ağrısı bir kulakta veya iki kulakta birden görülebilir. Bazı
kulak ağrıları birdenbire saplanan keskin ağrılar tarzındadır, bazılarında kişi zonklama veya yanma hissi duyar, bazen de birdenbire bastıran keskin ve şiddetli ağrılar söz konusudur. Geceleri daha da rahatsızlık verici olan kulak ağrılarının, özellikle sürekli bir ağrı söz konusuysa hafife alınmaması ve bir
kulak burun boğaz uzmanına danışarak çözüm aranması gerekir.
Kulak Ağrısının Nedenleri:
Kulak ağrılarının büyük kısmı orta kulak ve
dış kulak enfeksiyonları sorunundan kaynaklanır. Östaki borusunun (kulak zarının hemen arka kısmında bulunan ve orta kulağı genize bağlayan boru) tıkanmasından dolayı ortaya çıkan orta kulak iltihabı çocuklarda daha çok görülür zira çocukların östaki borusu yetişkinlerinkine göre daha kısa ve yataydır. Birçok dış kulak enfeksiyonunun sebebi kişinin kirli suda yüzmesidir, ayrıca kulağın çizilmesi veya içine bir şey kaçması da enfeksiyona yol açabilir.
Kulak ağrısı yükseklere çıkıldığında veya su altına dalındığında oluşan basınç farkından, kulak zarının yırtılmasından veya delinmesinden, birikmiş kulak kirlerinden veya kulak kanalında egzama oluşmasından da kaynaklanabilir.
blablabla........
Kulağınız Ağrıdığında Neler Yapabilirsiniz?
Sizi devamlı olarak rahatsız eden, basit bir ağrı kesici almanıza rağmen kesilmeyen veya sıklıkla tekrarlayan ağrılar söz konusuysa yapmanız gereken şey bir uzmana görünmektir. Doktor tarafından önerilmediği halde
kulak damlası kullanmak doğru değildir, bundan kaçınmalısınız. Östaki borusunun tıkamış olması ihtimaline karşı esnemeye çalışmak veya bir parça sakız çiğnemek işe yarayabilir. Çene ve kulak hizasına ılık havlu koymak ağrıyı rahatlatabilir. Doktora danışmadan antibiyotik kullanmak kesinlikle önerilmez.
falan filan....
anahtar kelime: kulak ağrısı (250-300 kelimelik bir yazının içinde 2 kere kullanmak yeterlidir. 2 kullanım arasında mesafe olmalı. bu genel bir kural; müşterinin özel bir isteği varsa ona uymak lazım.)
etiketler: kulak ağrıları, kulak burun boğaz, kulak damlası, dış kulak enfeksiyonları, kulak damlası
anahtar kelimelerle etiketleri kalınlaştırmak iyi olur.
tedavi yöntemlerine fazla girmem kendi hesabıma; daha çok nedenler-belirtiler-istatistikler gibi şeyler üzerinden giderim. çünkü bu işleri bilmiyoruz; güncel olmayan bir bilgi olur, ne bileyim yanlış bir bilgi olur. yine de çok belli başlı şeyler yazılabilir tabii.
işe talip değilim. bir ara mesaj atmıştım ama onu görseniz de görmemiş gibi yapın

, 2 gün falan geçti zaten, şimdi müsait değilim. birden bunu yapasım geldi, yaptım. belki 1-2 kişinin işine yarar.
yazı bu konuda 2-3 sekme açılıp onlara göz atılarak yazılmıştır.