merhabalar,
ssh üzerinden yedek alıp başka sunucunun ftpsine her gün upload yapmak istiyorum. nasıl yapabilirim? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
ssh üzerinden dizin upload
3
●914
- 25-01-2010, 18:52:37Linux sunucudan windows a yedek alacaksanız WinSCP (http://www.winscp.net) programını kullanabilirsiniz.
Bu sadece dosya transferinde kolaylık sağlamak için.Yedeğin nasıl alınacağını bilmiyorsanız kullandığınız panel sistemini söylerseniz onuda anlatabilirim. - 25-01-2010, 19:02:26O konuda bende çok uğraştım fakat sorun yaratıyor.cPanel kullanıyorum. Dediğiniz gibi bash script şeklinde yaptım scp komutu ile diğer sunucunun bilgilerinide girdim yedek aldıktan sonra taşıma işlemini başlatması gerekiyor ancak bilmediğim bir nedenden ötürü sıralamada sorun oluyor ve dosyalar ya taşınıyor ya taşınmıyor. cPanel kullanıyorsanız panelden backup bölümünden remote ftp bilgilerini girin ve yedek alınacak günleri belirleyin.Ben şu an o şekilde kullanıyorum hiç bir aksama meydana gelmiyor.