• 28-07-2008, 19:18:45
    #1
    Arkadaşlar CMSTURK'teki konumuzun tam metnini yayınlıyorum.

    1.5.5 dil dosyaları 1.5.4'ten farklıdır. Aynı zamanda 1.5.5 içinde daha fazla dil dosyası mevcuttur. Dikkat ediniz.
    Alıntı
    Joomla! 1.5 kararlı sürümün yayınlanmasından yaklaşık 15 gün sonra ilk güncelleme sürümü 1.5.1 [Seenu] geldi.
    Joomla! 1.5.1 kararlı sürümün yayınlanmasından 1,5 ay sonra 1.5.2 [Woi] sürümü yayınlandı. (23 Mart 2008)
    1.5.2 kararlı sürümün yayınlanmasından 1 ay sonra 1.5.3 [Vahi] sürümü yayınlandı (24 Nisan 2008)

    1.5.3 kararlı sürümün yayınlanmasından yaklaşık 10 hafta sonra 1.5.4 [Naiki] sürümü yayınlandı (08 Temmuz 2008)
    1.5.4 kararlı sürümün yayınlanmasından yaklaşık 20 gün sonra 1.5.5 [Mamni] sürümü yayınandı. (27 Temmuz 2008)

    1.5.5 Sürüm Resmî Duyurusu:

    Joomla! 1.5.5 [Mamni] bir önceki sürümden yaklaşık 20 gün sonra özellikle çifte başlık hatası nedeniyle karşınızda. Bu sürüm kısa bir sürede çıkmasına karşın arama motorlarına dost URL'lerde ciddi gelişmeler ve önemli miktarda hata çözümü içeriyor.

    Yeni Sürümde Neler Var?
    • Bazı menü öğelerindeki çifte başlık hatası çözüldü
    • Arama motoru dostu URL'lere iyileştirmeler yapıldı
    • Arşiv öğelerinin bağlantılarındaki hatalar giderildi
    • Kategori listesine liste uzunluğu parametresi eklendi
    • İçerik göndermede oluşan hata mesajları daha dost hale getirildi
    • Sayfalama ve devamını oku bağlantıları için iyileştirmeler yapıldı
    • JA Purity temasında iyileştirmeler yapıldı

    İstatistikler

    Joomla! 1.5.4'ten beri;
    • 36 hata düzeltildi
    • 93 rapor kapatıldı
    • 86 yeni rapor geldi
    Joomla! 1.5.6 İçin Bazı Hedefler
    • Menülerin performansının artırılması
    • Pear kitaplıklarının değiştirilmesi
    • OpenID 2.0 güncellemesi

    Kalıcı Bağlantılardaki Değişiklik Hakkında
    Belki de bu sürümdeki en büyük değişiklik URL'ler ile ilgili. Bu sürümde bir çok hata giderildi ve aynı zamanda geliştirmeler de yapıldı. Bunlardan biri de kategori görünümü. Önceden kategori görünümü menü öğelerinde kategori rumuzu da görüntüleniyordu. Örnekle anlatmak gerekirse;

    http://example.com/menu-rumuz/xx-kat...rik-rumuz.html

    Buradaki kategori rumuzu çoğu zaman gereksiz olup bağlantılarda fazlalık yaratıyordu. Artık aynı bağlantıyı aşağıdaki şekilde oluşturabiliyorsunuz.

    http://example.com/menu-rumuz/xx-icerik-rumuz.html

    Bu sayede daha temiz bağlantılara sahip olabiliyorsunuz. Eski site sahiplerinin de endişelenmesine gerek yok. Eski bağlantılar halen doğru yere ulaşıyor. Zamanla arama motorları da bu yeni bağlantılara geçecektir.


    1.5.5 Türkçe Sürüm Duyurusu:

    CMSTÜRK
    olarak daha evvel Joomla! 1.5 Kararlı Sürüm yayınlandığı günün akşamında sunmayı planladığımız ama bir kaç defa dile getirdiğimiz şekilde Çeviri Partnerine öncelik verme kararı aldığımız Türkçe paketimizi, 1.5 sürümlerin önemli bir adımız olan 1.5.5 ile yayınlamış bulunuyoruz.

    Bu paket çok da uzun olmayan bir çalışma ile ekip olarak hazırlandı. Çalışma süresinin uzun olmamasına rağmen çeviri tecrübemiz ile yine en yetkin Joomla! Türkçe paketini sizlere sunduğumuzu düşünüyoruz. Bununla beraber ilk 1.5 Türkçe yayınımız olduğu için sizlerin de desteğini bekliyor, hataları rapor etmenizi rica ediyoruz.

    Bu her ne kadar tevazu ile sunduğumuz Türkçe sürüm olsa da bazı hoş geliştirmeler göreceksiniz. Örnek verilerin daha iyi düzenlendiğini ilk kurulumda farkedeceksiniz. Ayrıca Türk kullanıcıları için vazgeçilmez olan Türkçe Alias uygulama eki de kurulumda etkinleştirilmiş olarak gelecek ve SEF adreslerinizde Türkçe karakter sorunu yaşamamanız sağlanacak.

    Türkiye'nin en çok dağıtılan Joomla! Paketlerinin iyileştirilmesi için Türkçe hatalarını bildirmeniz büyük bir fayda sağlayacaktır.


    İNDİR

    Tam Sürüm Türkçe.
    Özellikle Türkçe Alias çözümü ve örnek veri geliştirmesi için doğrudan bunun kurulması önerilir.


    1.5.5 Dil Kurulum Paketi
    (Sadece CMSTÜRK dışında başka TR paket kullananlar
    ya da Orijinal sürüm kullananlar için
    Site ve Yönetim Merkezi Dillerini Kurar.
    Eklenti olarak kurulur.
    Mevcut dil paketiniz bunu kurmaya engel değildir.)



    Sürüm Yükseltme Şekli
    • Her zaman öncelikli tavsiyemiz, yamaları tercih etmek yerine doğrudan tam sürüm paketi ile güncelleme yapmanızdır. Tam sürüm ile dizin güncellemelerinde 'installation' dizini kullanılmaz. FTP'den güncelleme için tam sürümü gönderirken 'installation' klasörünü ayırmayı unutmayın.
    • Dizin güncellemeleri kullandığınız eklentileri ya da verinizi yitirmenize sebep olmaz. Ancak Joomla! dışı bir uygulamayı (forum vb.) Joomla! ile bütünleştirmek için kullandığınız köprüler varsa bunları güncellemeden evvel pasif konuma almalısınız.
    • Veritabanı güncellemesi yapılmamaktadır. Tablo yapılarında bir değişikliğe gidilmediğinden, yeni tablolar eklenmediğinden böyle bir değişiklik söz konusu değildir.
    • Kod seviyesinde müdahale ederek değiştirdiğiniz çekirdek dosyalar var ise dizin güncellemesinde bu değişiklikler kaybolacaktır. Joomla ile gelmiş ya da hazır olarak indirilip eklenmiş hiç bir uygulama dizin güncellemelerinde kaybolmaz.
    • Güncelleme yapmadan evvel muhakkak yedekeleme yapınız.

    Joomla! 1.5 Dersler
    İndirme bağlantıları yönlendirme içermez. Paketleri doğrudan indirmek içindir.
  • 29-07-2008, 21:13:31
    #2
    Sağolasın abi...Teşekkürler...
  • 31-07-2008, 09:28:39
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Kurdum kullanıyorum gayet güzel ve sorunsuz...ellerinize sağlık.
  • 06-08-2008, 01:53:45
    #4
    Bu paketi kuranlar ayrıca Türkçe Alias kurmayacaklar. Konu hakkındaki açıklama uzun olduğundan genelde okunmadığı için Türkçe Alias kurmaya çalışan ve hata alarak soranlar oluyor. Sadece güncelleme yapacak, sürüm yükseltecek olanlar konu altındaki bağlantıda verdiğimiz Orijinal sürüm ve sürüm yükseltme yamalarının olduğu paketleri kullanabilirler. Daha sonra dilerlerse dil kurulum paketimiz ile dil dosyalarını da güncelleyebilirler.