Güle Güle Güzelhosting, Hoşgeldin Burtinet & İsimkaydet
31
●3.956
- 20-07-2023, 21:17:23Vergiye bile zam geldi hocam farkında mısınız? Sadece dolarla bitmiyor. Veri merkezi ücreti, sunucu bakım ücreti, sunucu lisanları, verilen maaşlar vsvsMaharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dolar sebebiyle + ülkemizdeki zamlar sebebiyle 5x çok az. Övdüğünüz tüm firmaların zam yapacağına emin olabilirsiniz.
Adamlar zamını yapmış istediği kadar da yapabilir ama zam yaptı diye kimsenin karalamaya hakkı yok. Sadece dolarla biten bir şey değil bu. Her şey 10x yaptı siz 5x zam geldi diye firmayı suçluyorsunuz. Markete bir çıkıp fiyatlara bakın. - 20-07-2023, 21:18:37Üyeliği durdurulduBu arada benim paketin fiyatı uzun süredir aynı hocam. Ben zam fark etmedim hiç. Eu ekonomik hosting 2 kullanıyorum, en az 1 aydır zam gelmedi sanırım bu pakete. Yine de güzel hosting daha iyi bilir ne zaman zam yaptığını. İlk kez 2021de aldığım paket 2 senede 6 katına çıkmış ama ben öyle son günlerde fiyatta hızlı bir artış görmedim. 2 senede 6 kat artması da normal sanki, her şey pahalandı çünkü o kadar.
Firmayi savunmak için söylemiyorum ama siz öyle deyince demin baktım da benim paketlerimde ve başka türdeki hosting paketlerinde fiyatlarında olağanüstü artış fark etmedim. Hangi paketten bahsettiğinizi açıklayabilir misiniz ?
İlk yaptığım ödeme ile bu sene yaptığım ödemeyi aşağıdaki ssde girebilirsiniz. Siz de bu kısıma gelerek ekran görüntüsü atar mısınız olayı daha iyi anlamamiz için

- 20-07-2023, 21:20:30Yılbaşlarında genel olarak asgari ücrete yapılan maaş zamları sebebiyle ülkemizde hertürlü ürün ve hizmet doğal olarak zamlanmaktadır bu bizleri de etkilemekte.Maharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu süreçte güzel hosting tarafında herhangi bir kötü niyet olduğunu düşünmemekteyim, 2022 Sonbahar dönemi içerisinde hosting firmalarına yapılan %465 KW/h zammını sektördeki firmalar yansıtmamışlardı.
Bu tarz durumlarda yılbaşlarında yapılan zamlar doğal ve her ürüne gelen zamlar ancak dolar kurunun 19₺'den 27₺'ye çıktığı dönemde TurkTelekom hat ücretlerinin zamlanamsı hala DGN veri merkezi tarafından kwh ve metrekare ücretlerinin açıklanmaması durumunda firmalar zamsız yaptığı satışlardan büyük zarara uğrayacaklar bu belirsizlik bizler başlangıçta sanal sunucu hizmetlerinin vadesini kısmak yolu ile üstü örtülebilen bir durum oldu.
Daha sonrasında aynı ay içerisinde yapılan zam miktarına tekrar zam yapılması ve benzeri durumlardan ötürü sizin aslında 5x olarak görmüş olduğunuz zam şu ana kadar yapılmamış zamların bütünü olabileceği kanısındayım.
Bu durumda herhangi bir firmayı fiyat politikaları ile yargılamak doğru olmayacaktır, sektör içerisinde denetleyici ve takip eden bir kurumun bulunmaması nedeniyle veri merkezleri tarafından istismar sayılabilecek zamlar vb. durumlar aynı şekilde biz hosting firmalarının tavan ve taban fiyatlarını düzenleyen bir kuruluşun olmayışı bu fiyat politikalarını çok dengesiz kılmaktadır.
Lütfen bu tarz konulara yaklaşırken 5 sene öncesi ile şu anda verilen hizmetlerin genelinde bir karşılaştırma da yapınız 16GB sunucular daha öncesinde 200₺ iken şu anda 480₺ olarak fiyatlandırılıyor bizim tarafımızdaki politikalarda burada bizim almış olduğumuz zamlar artık yüzlük birimi aşmış bulunuyor 5 senelik artışa baktığımızda 1.35₺ KWH değerinden 9₺ 10₺ değerlerini bulan KWh değerlerinde zam oranı neredeyse %1000'i bulmaktadır.
Bu konuda atik ve doğrudan zam yapmayan firmaların bu şekilde ağır eleştirilmesi elbette kabul edilebilir fiyat politikaları eleştirilebilir ancak konu içerisinde bazı dostlarımız eleştiri ile kötüleme sınırının üstünde eleştiri yaptığını gördüğümden ötürü bir firma sahibi olarak konuya detaylı bir bakış açısı getirmek istedim.
Tüm dostlarımıza ve forum üyelerine hayırlı günler zamlı değil indirimli yarınlar dilerim, sağlıcakla kalınız. - 20-07-2023, 21:21:22En iyisi imkanınız varsa firmaya da güveniyorsanız yıllık almak.
- 20-07-2023, 21:27:08Kendileri iyi hizmet sunuyor ama zam konusunda sizlere hak veriyorum biraz ama onların da sebepleri illa vardır çünkü bu zamlar yakında birçok firmada olucak. Yıllık alıp zamlardan kurtulabilirsiniz kendim bu şekilde nereden alırsam kear durumuna geçiyorum.

- 20-07-2023, 21:27:51Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkürler,
Güzelnet sektöre yön veren devlerden birisi ve maliyetleri ile doğru orantılı olarak maalesef zam seviyeleri ve verilen tepki daha büyük oluyor. Hiç bir firma imkanı olsa, zam yaparak omuzlarında yükseldiği canı gibi sevdiği müşterilerini kırmak istemez.
@isimkaydet; özelinde ise lisanslı yazılım ve fena olmayan donanım kullanmamıza rağmen agresif politikamızın kaynağı, uzun vadeli planlarımız ve 14 yıl geçmişi olan diğer iki şirketimizin hiç zorlanmadan İsim Kaydet'i finanse edebilmesi ve bu süreci yıllarca devam ettirebilecek güçte olmasıdır.
Allah tüm sözünde rakiplerimizin, özünde dostlarımızın şansını açık tutsun, yara almadan bu dönemi geçtiğini göstermeyi nasip etsin. - 20-07-2023, 21:29:22Kendilerini severim , lakin ilk aldığım fiyat o günki asgari ücret ve zammı aynı zamanda bugünki fiyat bu şekilde ...

TABİ ŞÖYLE BİR KAİDE DE VAR .. SINIRSIZ HOSTİNG FİYATINI AŞAĞI BIRAKIYORUM , RESELLER TARAFINDA CİDDİ BİR OLAY VAR VE BU FİYATLANDIRMA BÜYÜK İHTİMAL RESELLERDA EKSTRA CPANEL OLDUĞU İÇİN EKSTRA + CPANEL LİSANS ÜCRETİ OLABİLİR .. BU NOKTADA EN İYİ CEVABI GÜZELHOSTİNG VERİCEKTİR





