• 08-11-2007, 13:12:49
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Bilim dünyası şokta! Dünya'ya benzeyen bir gezegen keşfedildi.
    Bilim dünyası şokta. Güneş sisteminin dışında, kendi güneşi etrafında dönen ve Dünya'ya benzeyen bir gezegen keşfedildi.

    Dahi fizikçi Stephen Hawking geçtiğimiz yıl, “İnsanlık neslini sürdürmek istiyorsa çok yakında yeni gezegenleri kolonileştirmeli'' demişti. Amerikalı astronomlar dün bununla ilgili ilk adımı atmayı başardı ve güneş sistemi dışında ilk kez Dünya’ya ikizi kadar benzeyen bir gezegen keşfetti. 41 ışık yılı uzaklıkta bulunan 55 Cancri isimli yıldızın etrafında bulunan beş gezegenden dördü çok sıcak gazlardan oluşuyor. Ancak “55 Cancri F'' ismi verilen beşincisi güneşe göre pozisyonu ve yüzey ısısı ile dünyanın neredeye aynısı. Ki gezegenlerden son keşfedilen, Dünya’ya ikizi kadar benziyor.

    Bir ‘yılı’ 260 gün sürüyor
    18 yıllık bir araştırma sonucunda ortaya çıkartılan gezegen, dünyadan 45 kat daha büyük olmasına rağmen, kendi güneşine dünyanın güneşe olan uzaklığıyla aynı mesafede. Dünya güneş etrafındaki bir dönüşünü 365 günde tamamlarken 55 Cancri F için bu 260 gün sürüyor. Dünyadan bir kaç derece daha sıcak olduğu tahmin edilen gezegenin kendi içinde ya da kendi içinde ya da uydusunda su ve oksijen bulunma ihtimali çok yüksek olduğu belirtildi.

    Güneş sistemi dışında başka bir sistemin keşfedilmesinin müthiş bir şey olduğuna işaret eden California Üniversitesi bilimadamlarından Geuff Marcy, “Böyle bir gezegenin varlığını öğrenmek beni havalara uçurdu'' diye konuştu. Araştırmacılar, yeni keşiflerin, gezegenlerle dolu bizimki gibi bir sürü güneş sistemi olabileceğini ortaya koyduğunu düşünüyor.

    Küçük bir uzaklık problemimiz var!
    Bilim dünyasını heyecanlandıran Dünya’nın ikizine şu anki teknolojiyle gitmek hayal... Işığın 1 yılda katettiği mesafe olan ışıkyılı, 9.4 trilyon kilometreye karşılık geliyor. Bu gezegenin bize uzaklığı olan 41 ışık yılı ise 400 trilyon kilometreye denk geliyor. Yani ışık hızında giden bir uzay gemisi yapılmış olsa, bu gezegene ulaşmak tam 41 yıl sürecek. Mevcut uzay mekikleriyle yakıt sorunu aşıldığı taktirde bile 250 bin yıl sürüyor.

    18 YILLIK DEV ARAŞTIRMAYLA ORTAYA ÇIKARILDI
    Yeni gezegen sistemi Californa’daki Lick gözlemevinde bulunan Shane teleskobu ile ve Hawaii’deki Keck rasathanesinde 18 yıldır yürütülen çalışmaların birleştirilmesiyle bulundu.
  • 08-11-2007, 13:58:07
    #2
    Misafir
    Heyecan verici.Ama tabi çok uzakmış.Arabaylada gidilmezki
  • 08-11-2007, 14:02:21
    #3
    Bende yanmayan kömür buldum
  • 08-11-2007, 14:02:51
    #4
    ****** adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Heyecan verici.Ama tabi çok uzakmış.Arabaylada gidilmezki
    Kendiniz zipleyip rapid e upload et ordan çeker birileri
  • 08-11-2007, 14:04:02
    #5
    TrueLove adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kendiniz zipleyip rapid e upload et ordan çeker birileri
    wauv, labişe kapak etti helal helal
  • 08-11-2007, 14:07:37
    #6
    Misafir
    TrueLove adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kendiniz zipleyip rapid e upload et ordan çeker birileri
    bence dns sorunu olur.türk telekom orayada el atar

    ARKaDaS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    wauv, labişe kapak etti helal helal
    sevindinmi lan
  • 08-11-2007, 14:16:56
    #7
    ****** adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sevindinmi lan
    heee sevindim ne olacak

    şakir kanka düşünsene ****** kapak durumda
  • 08-11-2007, 14:38:30
    #8
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    ışık hızıyla 41 yılda gidiliyor.yolun yarısında ölmezsek iyi
  • 08-11-2007, 14:42:17
    #9
    ****** adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Heyecan verici.Ama tabi çok uzakmış.Arabaylada gidilmezki
    sen şimdiden yola çık ora anca yeter sana.