• 27-07-2007, 20:09:30
    #1
    Üyeliği durduruldu
    İSVEÇ'te evden internet bağlantısı hızı alanında rekor kırıldı. Karlstad şehrinde yaşayan 75 yaşındaki Sigbritt Lothberg'in evinden internete 40 gigabit hızıyla bağlanılabiliyor. 2 saniyeden daha az bir sürede, bir sinema filminin tamamını ev bilgisayarına indirmeye olanak tanıyan rekor bağlantı hızı, yeni bir modülasyon tekniği kullanılması ile elde edildi. Yeni modülasyonla, aralarında yaklaşık 2 bin kilometre mesafe bulunan iki router arasında, arada bir işaret yineleyici bulunmadan veri transferi sağlanabildiği belirtiliyor. Lothberg'in oğlunun şehrin internet ağlarından sorumlu biriminde çalıştığı kaydedildi. Projeyi yürüten uzmanlar, uygulamanın internet bağlantı hızında bir limit olmadığını göstermek amacını taşıdığını açıkladı.

    Haber kaynak : BirGÜN Gazetesi
    link : HALKIN GAZETESİ BİRGÜN
    haber link: HALKIN GAZETESİ BİRGÜN
  • 27-07-2007, 20:15:18
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Hayal kurabilmek bu olsa gerek...
  • 27-07-2007, 20:17:20
    #3
    Üyeliği durduruldu
    kafam karıştı bu haberi okuyunca .
    daha önceden 4 Gbps bağlantı kurmuştu birkaç abd li.
    doğal gaz boruları ile , birim alanda santraller kurarak fiber kablolama yapmışlardı .
    bu da ona benzer bir çalışma.
    ama işin garip yanı , burada ne kullandılar . :s
  • 27-07-2007, 20:30:06
    #4
    Kurumsal PLUS
    o kadar hızlı bağlantı olsa ne olacak.

    saniyede 1 gb indirdi diyelim. hdd zaten max. 300mb/sn yazıyo
  • 27-07-2007, 20:33:18
    #5
    Üyeliği durduruldu
    ya onla ne alakası var.
    hdd isterse 100 mb yazsın
    down hızı önemli .
  • 27-07-2007, 20:36:24
    #6
    Kurumsal PLUS
    saniyede 1 gb veriyi indirirsin ama senin harddiskin indirilen veriyi saniyede 300mb hızla kaydedebiliyor. sence nasıl bir hızla indirmiş olursun?

    istediğin kadar indir. hdd yazamadıktan sonra inmez ki.. yani saniyede 1 terabyte download yapan bağlantın olsun max hızın hdd'nin iç hızıdır.
  • 27-07-2007, 20:38:33
    #7
    Üyeliği durduruldu
    ama şunu unutuyorsun .
    hdd yazma hızı , sadece işletim sistemi , usb veya hdd içi veri transfer hızlarında geçerli .
    (ben yanılmıyorsam bu şekilde olması lazım)
  • 27-07-2007, 20:43:20
    #8
    Kurumsal PLUS
    hdd içi veri transfer hızı = hddnin diske okuma/yazma hızı.

    araştırabilirsin.
  • 27-07-2007, 21:10:25
    #9
    Bence Bartuc haklı, donanım henüz o hızda yazabilcek kabiliyette değil, sanırım deneyi teorik olarak yaptılar yada sadece veri hızını kaydettiler. normal bir Hdd nin 4gb. bir dvd yi başka bir disk birimine yazması bile nerden baksak en iyi şartlarda 1.5 - 2 Dk. sürer.